Избор на добавки ?

17.02.08
01:30

Значи понеже тренирам от месец и половина вече, но не винаги имам възможността да се храня по над 4 пъти дневно заради работата съм решил да взема добавки, но не знам какви . На 20 години съм и съм висок около 184-5 и съм 70кг. и качвам бавно(1.5-2кг за това време) . Суроватъчен протеин+Аминокиселини+витамини биха ли били удачни за мен и съответно кои продукти да избера ? Креатин мисля да избягвам засега, понеже не ми се прекарва работният ден в тоалетната . При хранителният ми режим нещата стоят така, че избягвам да се храня с боклуци(банички,кифли,вафли), но докато съм на работа ми е уникално трудно да си измисля някакъв режим и затова ще помоля, ако има такъв подходящ за мен или някакъв примерен да ми споменете .

Благодаря, предварително ...

17.02.08
07:08

по-добрият начин да заместиш хранене е протеиновата матрица или гейнър. аз на работа си държа матрица (няма да казвам каква да не става реклама) и шейкър. понякога (като се сетя) си купувам и мляко за шейка.

Не подценявайте и протеиновите барове, за мен по-добре се справят като заместители, отколкото протеинов шейк. Просто от последния организмът ми не усеща особено засищане ... грешка, не усеща никакво засищане. :)

И преди да кажете, че са скъпи баровете, помислете и за по-ниския клас - доста съм хапнал от тях, не съм получил особени деформации.

17.02.08
09:57

казано от FRANKO1 на 17.02.08, 07:08:

по-добрият начин да заместиш хранене е протеиновата матрица или гейнър. аз на работа си държа матрица (няма да казвам каква да не става реклама) и шейкър. понякога (като се сетя) си купувам и мляко за шейка.

здравейте и аз имах същия проблем, но на работа имам обедна и си нося в кутия за храна пилешка пържола с спагети или ориз и за сега решавам нещата така иначе следобед гейнер с овесени ядки и се чувствам доста добре.Ако имаш възможност пробвай.

17.02.08
11:22

не съм казал, че не се храня, но не мога да ям непрекъснато. веднъж си ям каквото си нося, следобед към 4 удрям протеин с мляко (ако съм се сетил да си купя), като се прибера (към 6РМ)хапвам малко и към 7РМ отивам на тренировка. понякога 1-2 пъти седмично следобед ям протеинов бар. лошото е, че понякога нямам възможност да ям повече от 1 път през деня.

17.02.08
17:53

Конкретно тези неща, които съм изброил биха ли били подходящи за мен и кои продукти точно бихте ми препоръчали и как да ги пия в нетренировъчен ден ?

ИВ

17.02.08
18:10

Като цяло ще ти препоръчам няколко продукти, които биха ти били от полза ;).

Суроватъчен протеин - преди и след тренировка по една мерителта лъжичка от кутията - nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=36

Аминокиселини - 3-4 таблетки сутрин със закуската - nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=40&Itemid=35

Витамини - дозата ти е 2 таблетки сутрин със закуската - nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=83&Itemid=45

Можеш да добавиш въглехидрати и постепенно освобождаване на енергия като този тук : nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=77&Itemid=43 - като ги примаш една доза преди тренировка смесени със суроватъчният протеин.

Ако имаш въпроси, питай ;).

17.02.08
19:11

Мерси за предложенията и все пак може да чуя още мнения за добавки, които са добри според вас като качество/цена .

Също ми трябва и препоръка за ВВД ето в тази тема за почивен/работен ден :

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/30549/

Благодаря .

26.02.08
00:12

Така спрях се на суроватката(изолат) на ASN и сега въпросът ми е дали ще са по-подходящи за мен BCCA или обикновенни Амино и как да ги пия ?
2 пъти протеина в тренировъчен ден и един в почивен и по кое време Аминото ?

IR

26.02.08
09:03

Аминокиселини: в тренировъчен ден преди и след тренировка,в почивен преди хранене.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1