17.02.08
08:17
Има един въпрос, който много ме вълнува. Имам големи прасци, но освен развития мускул има и мазнина, което също допринася за обемната им форма. Въпросът ми е как може да се махне с упражниня с някаква тежест (но няма ли да стане по голям) или да разчитам на кардиото (ако да на какъв вид по точно).
Благодаря предварително :)
17.02.08
08:27
Кардиото определено ще помогне, поне е помогнало на всички мои познати с подобен проблем. Има едно твърдение, което подкрепям, че най-естествената форма на мускулатурата по краката се изгражда от аеробни упражнения, по-специално бягане.
Въпросът ми е как може да се махне с упражниня с някаква тежест (но няма ли да стане по голям) или да разчитам на кардиото (ако да на какъв вид по точно).
С тежест няма да стане. Много проклет мускул е прасеца - трудно расте и още по-трудно се свива. Напрактика неможеш да го претренираш и да загубиш ММ от него. Сигурно защото е постоянно натоварен в ежедневието.
Та остава кардиото и диета за да стопиш мазнинките по него, но за сваляне на мускула забрави.
Както ти писаха по-горе тичането (джогинг) е чудесен избор за целта.
Успех!
17.02.08
10:27
И аз така си мислех ..., но се двоумях тъй като съм чувала мнение, че от тичането също се развивал. Има ли значение времето на джогинга на тренировка. Предполагам темпото трябва да е умерено.
17.02.08
10:37
Има по-скоро значение за издръжливостта, т.е. колко време се стремиш да тичаш без пауза.
Може да пробваш и с качване на стъпала.Що се отнася до темпото постепенно засилвай интензивноста да не направиш некоя контузия.
24.02.08
20:08
40-50 мин тичане със скорост 5-5,5км/ч това практикувам сега ... добре ли е ...
Ами най-добрия критерий дали си в режим на горене на мазнини е пулса.
Има оптимален пулс (отговаря на 70-75% от максималния аеробен капацитет) и се изчислява по формулата:
(220-годините) х 75%=оптимален сърдечен ритъм.
Слагаш му +-5 и са ти ясни границите, в които трябва да го поддържаш.
Ако е по-нисък ще гориш по-малко отколкото можеш, а ако е по-висок има опасност да излезеш от аеробния режим и да спреш да гориш мазнини.
На следващото кардио регулирай скоростта и наклона така, че да вкараш пулса в изчислените граници.
И обърни внимание на диетата - намали приема на калорични храни и увеличи значително приема на зеленчуци.
Постарай се да пиеш поне по 2 литра вода на ден.
Успех!
24.02.08
23:07
Ето информация за целевата зона на сърдечния ритъм.
21.09.08
13:35
Здравейте отново :) !
Тичане 4 пъти седмично от няколко месеца ми дойде добре и се отрази чудесно на краката ми и на фигурата ми като цяло. Тичах на стадиончето и постигнах доста добра издръжливост поне аз се познавам и осъзнавам какъв голям напредък е за мен. Сега малко се поразболях и 2 седмици не съм тичала, а и стана доста студено сутрин именно за това пак ви търся за помощ. Дайте ми съвет как да тичам в доста студените сутрини и то да се вардя да не се разболея. Не знам как да се справя с дишането, когато въздухът е студен. Бих тичала във фитнеса, но той отваря чак в 10ч , а на мен ми е доста късно тогава. И като по обобщен въпрос искам да попитам как да запазя постигнатото ако вече не е за тичане навън. Дали някоя кардио програмка (видео), която да изпълнявам вкъщи ще е решение или си трябва фитнес?
21.09.08
19:26
Колело, стълби.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 21.09.08 19:29.
24.09.08
06:21
Хех само това ли ... дали е достатъчно :) . Стълбите няма ли да развият прасеца?
26.01.09
13:39
Включвам се в темата ти,тъй като имам същия проблем с прасците.От личен опит мога да кажа,че велоаргометъра върши чудесна работа,като искам да отбележа,че продължителността на тренировката ми е 60 мин. Храненето ми е ориентирано към НВД (казвам ориентирано,тъй като не спазвам всичко стриктно). Проблем ми е,че след като навъртях 5хил км (по изказване на близките ми) велото не издържа и оня ден издъхна. Сега обмислям стълбите (именно те ме отведоха до твоята тема).Тази вечер мисля да започна с изкачване на стълби (25-30мин) ... надявам се да не ми се отрази на прасците и поне да не се уголемят. Ти към какво се ориентира - сподели
Мнението беше редактирано от BabaGichka на 26.01.09 14:09.
Здраваейте! Ами искам да ви попитам нещо...така, и аз се опитвам да сваля ММ от бедрата и да, с кардио(навън тичам) 10-12 км. всеки ден 5-6 пъти седмица, успявам,но въпреки всичко аз си правя и упражнения за крака-имам и мазнини по вътрешната страна на бедрата и знам,че трябва малко и тежести да включа(от доста време ги имам в тренировките си)....Правя следното...нещо като супер серии....
-Бедрено сгъване+Разтваряне на абдуктор машина+плие+повдигане на пръсти(за прасец)....всичко това го въртя 4 пъти по 40 до 50 повторения всяка серия....Днес за пръв път така тренирах,чувствах се добре и потенето беше по обилно и от 12км тичане ;-) ....Правилно ли е,грешно ли е,предпологам,че ще загубя ММ при тези повторения,но все пак искам да се допитам,защото може и да е само глупост от моя страна и да си мисля просто,че ще има ефект,а аз определено не искам да си губя времето,въпреки,че експериментирането може и да е за добро....Междудругото от октомври до сега чрез кардио загубих около 10 см прасец и вече почти е само мускул....така,че тва с тичането и според мен ще свърши работа :)
ехх тази генетика ....
аз пък нямам никакъв прасец ;(
трябва да се науча да скачам на въже защото знам че много се акцентира точно на прасеца .
прав ли съм?
казано от dannyel на 21.02.09, 21:54:
ехх тази генетика ....
трябва да се науча да скачам на въже защото знам че много се акцентира точно на прасеца .
прав ли съм?
на балет се запиши
Мнението беше редактирано от NRG на 23.02.09 07:22.
23.02.09
12:03
Личното ми мнение е :
Калф машина
Кардио
Ще помогне , ще забележиш разтеж след някой друг месец .... При мен проблема е , че калф машината не ми е оригинална , а е заварявана :( и е по трудна работата.
Аз правя и “Преса за крака”(не съм сигурен как се казваше уреда!) ...
казано от dannyel на 21.02.09, 21:54:
ехх тази генетика ....
прав ли съм?
Давай! Скачането на въже е супер упражнение за прасец и е много добро кардио.Остави ги балетистите не ги слушай :)
26.02.09
16:43
казано от Dani-fresh на 24.09.08, 06:21:
Хех само това ли ... дали е достатъчно :) . Стълбите няма ли да развият прасеца?
Е не, не и на отрицателни калории.
Моето мнение че прасеца се оформя от всичко,на практика всяка стъпка натоварва макар и малко прасеца.Имам такава мощна буца трапец(много твърда,има и мазнини обаче много твърда като стегна),и това е от много ходене и бягане.Просто редовно кардио + упражнения за крака от рода на клекове и калф машина ще ти свършат работа ;)
12.06.09
17:52
Здравейте!
След толкова мъки с моите прасци.. ами какво да ви кажа изгорих малко мазнинки от тях и изглеждат доста по добре. Справих се със зимното тичане като си купих кростренажор и така ... е вярно не съм от най редовните в спорта в смисъл няколко месеца спортувам после излизат доста ангажименти след като минат пак спортувам и така.. Но определено като се изгорят мазнинки от прасеца изглежда по добре макар и да няма кой знае каква разлика в сантиметрите. Това от мен .. иначе като цяло се стремя към отслабване но при мен има доста фактори оказващи влияние.. гастрит основно и разни други.. От гледна точка на спорта не ми пречи мога да се постарая да спортувам абсолютно редовно, но не мога да си подредя храненето. Със спорт отслабнах колкото можах ... сега трябва и на храненето да обърна внимание, но с проблемите на стомаха ми е малко трудно. Ако някой може да ми даде съвет ще съм много благодарна.
:)