Някой ще ми помогне ли?

SO

17.02.08
00:41

Първо искам да се извиня, виждам че има доста такива теми, но все пак всяка тема за хранителна програма се отнася до различен човек.. Аз наскоро навърших 17 години, висок съм около 180 тежа 70-72 кг. Искам да помоля някой от вас по опитните и  знаещите в тази област да ми съставите хранителна програма за покачване на мускулната маса или въобще телесната маса, която така или иначе съм решил да превърна в мускули :P
До сега не съм се подлагал на каквито и да е диети.. бих казал че нямам големи финансови възможности, такаче ям каквото има :D старая се да наблягам на всякакви млека и ядки.  Взимам един протеин - Ultra Whey Pro, пия го сутрин на гладно, час преди тренировка и веднага след тренировка, общо 3 пъти на ден. Лошото при мен е, че няма какво да правя по цял ден и ходя 6 пъти в седмицата на фитнес. Във фитнеса използвам моя си програма 1-ви ден гърди и бицепс, 2-ри ден гръб и трицепс и трети ден пак гърди самоче тоя път с рамо, и така три дена тренирам, 1 ден почивам. Като искам да отбележа, че всеки ден правя корем. Иначе сигурно ще ме упрекнете, че не е правилно, че не правя карака, но ходенето и връщането до залата си е чиста тренировка залата ми е на 3-4км, отделно дето понякой път се лъжа да бягам на пътеките.
Така де, каква хранителна програма бихте ми препоръчали за качване на маса? Ако е възможно някой да даде пример:

7 часа - еди си кво
10 часа - еди си кво
.....
.......
........

финансово мога да отделям по 3-4 лева на ден за хранителна програма такаче не прекалявайте :)
отделно вкъщи има кой да ми готви пилешко, ориз, манджи и въобще по твърди храни такаче тях не ги бройте към дневния ми бюджет :P
Пропуснах да отбележа, че преди година ходех по редовно на фитнес но бях прекъснал и сега от 1 месец не съм спирал.
Ако имате някакви въпроси за мен, питайте.
Много ви благодаря предварително!

Един съвет за финансите - ако те са ограничени, дай приоритет изцяло на храната, а не на хранителните добавки. От значение е също така да споменеш и какво ти е ежедневието, спрямо което да се фиксират храненията.

SO

17.02.08
10:35

Еми първа смяна съм на училище, от 8 часа.. да кажем че свършвам и съм си у дома към 13.. след това тренировката ми е към 14 часа или към 15.. абе тренирам следобяд най общо казано.

CJ

17.02.08
18:27

защо толкова мн.тренировки правиш? три или четири пъти в седмицата са ок...използвай почивните дни за възстановяване на мусколите-повечко хранене,почивка,8-10ч. сън.И запомни:а) правилно хранене; б)тренировка; в)супелементи....п.с това беше в подписа на един колега от форума :)

17.02.08
19:14

Тъпчи извара и ще станеш як като бик.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1