22.07.04
13:03
В една от темите пишеш, че при НВД фъстъците не бива да присъстват в менюто. Аз обаче си праскам по 200 гр на ден и не мога да разбера какво не им харесвате. 200 гр фъстък се равнява на 50 гр проетин, 30-40 гр въхлехидрати и 80 гр мазнини. Значи до 80 гр въглехидрати остават още 40, които можеш да си вземеш от плодове и зеленчуци, натурални сокчета и тн. Та какъв е проблема тука ми обяснете.
Темата беше редактирана от Петко К на 17.02.08 20:31.
200гр фъстък не отива ли към 1200-1300 ккал.?Като ядяш и другато ако станат към 3000 надали ще чистиш добре.
Гоча, в темата за ядките някой се жалваше, че яде поне по два пъти дневно по 15-20гр фъстъци. И аз това като го прочетох и ми стана смешно с моето четвърт кило дето излапвам на ден. Та затова реших да запитам. А има ли значение съотношението животински към растителни мазнини, много ли е важно?
Дребен, зависи кво друго ядеш. При мен е 200 гр сирене, 100 гр соя, 4-5 яйца, месце ако изпадне, 3,6 процентово млекце, протеинче тн.
[quote author=“Pepper”]Гоча, в темата за ядките някой се жалваше, че яде поне по два пъти дневно по 15-20гр фъстъци. И аз това като го прочетох и ми стана смешно с моето четвърт кило дето излапвам на ден. Та затова реших да запитам. А има ли значение съотношението животински към растителни мазнини, много ли е важно?
Аз бях тази, която питаше дали 15-20 гр. не са много. 8) 8) А ти не ми се смей защото аз съм почти начинаеща и много неща не знам и за това питам. :oops:
аз съм яко начинаещ и не се смея на теб. просто ми стана смешно от ситуацията, че някой се оплаква дали 30-40 гр не са много, а в същото време аз блъскам по четвърт кило и си мисля че е съм хванал дедо Боже за шлифера с тая ударна доза. Защото всъщност тя ми покрива четвърт от нормата за протеин, половината от въглехидратната и четвърт от нормата за мазнини.
Мислех си, че фъстъка е много добре балансиран за моите нужди.
После и Крок спомена нещо, че фъстъка не е добро за нуждите на НВД и леко се постреснах.
Споко, Лейди. :lol: :lol: :lol:
Много ясно,че трябва да се стреснеш !
Безумно количество храна пълна с безполезни калории!
Плюс това ,когато ядките са изпечени им се губят полезните качества ,да не казвам,че са яко солени...
Не си спомням вече кой точно ми спомена, че за предпочитане са сурови орехови ядки. Опитай, може да ти харесат. 8) 8)
[quote author=“croc”]Много ясно,че трябва да се стреснеш !
Безумно количество храна пълна с безполезни калории!
Плюс това ,когато ядките са изпечени им се губят полезните качества ,да не казвам,че са яко солени...
Е, браво, това не ми го каза, когато питах за НВД, написа ми само, че трябва да наблягам на ядки. :cry: :cry: :cry:
Освен това на Гривас фъстъците почти не са солени.
Що ли ти се доверих? И за Варна ме преметна :( :( :(
200 грама ядки са си бая наблягане !
Не се опитвай да изкараш мен виновна,че незнаеш как да си подредиш диетата,има толкова много инфо,просто се интересувай:)Калориийки броиш ли вече ,а ?Или незнеш даже колко са ти необходими...Никой няма да го направи вместо теб ,това мисля е ясно .Съвети,насоки,споделен опит-ОК,но трябва сам да отсееш и осмислиш информацията,която получаваш и да я използваш според целите си :)
И не смей да ме нападаш така глупаво -само може да загубиш от цялата работа :)
Pepper, слушай какво ти казва Croc защото тя е много по-напред с материала. Поне от мене е доста по-напред. Аз много внимателно чета това, което тя поства защото има повече опит от мене и при нея резултатите със сигурност са налице. Аз не смея да коментирам дали 200 гр.ядки са много или малко защото не се чувствам толкова компетентна, а и моят начин на хранене е доста по-различен. В смисъл, че като количество храната е малко, а сега гледам да няма много мазнини и въглехидрати защото имам малко натрупани подкожни мазнини в областта на корема и ханша и ми се иска да ги изчистя. Ти чети това, което те интересува и после на базата на това, което си прочел прецени сам кое е най-добро за тебе.
Желая ти успех! 8) 8)
Като заговорихме за фъстъци... аз пак да питам за фъстъченото масло. Гледах някои стари теми, от които останах с впечатление, че няма проблеми с него при НВД.
Но като го ям - ми се струва сладко. Направо ми идва да грабна лъжицата и да опукам целия буркан...
Лошото е, че на етикета пише само калории, но не и от какъв произход са.
А сигурен ли си какво точно съдържа въпросният буркан ?:)
Защото по принцип натуралното фъстъчено масло не е сладко ,дали не са боднали нещо..абе я не го яж,а?:)
[quote author=“croc”]200 грама ядки са си бая наблягане !
Не се опитвай да изкараш мен виновна,че незнаеш как да си подредиш диетата,има толкова много инфо,просто се интересувай:)Калориийки броиш ли вече ,а ?Или незнеш даже колко са ти необходими...Никой няма да го направи вместо теб ,това мисля е ясно .Съвети,насоки,споделен опит-ОК,но трябва сам да отсееш и осмислиш информацията,която получаваш и да я използваш според целите си :)
Бройкам всичко наред, скъпа. Купих си електронен кантар от ТСМ, 18лв се изръсих сепциално за тая цел, да си мерим фъстъчките и калорийките. Къде пък те нападнах глупаво?
[quote author=“croc”]А сигурен ли си какво точно съдържа въпросният буркан ?:)
Защото по принцип натуралното фъстъчено масло не е сладко ,дали не са боднали нещо..абе я не го яж,а?:)
И аз имам някакви съмнения...
... ще взема да го занеса в ХЕИ
22.07.04
17:23
хаха абе гледам че всички хвалите тия уреди TCM я кажете къде има магазин по възможност в София център :)
[quote author=“Voltmachine”]хаха абе гледам че всички хвалите тия уреди TCM я кажете къде има магазин по възможност в София център :)
Първо - някоко приказки за TCM: това е нещо като германски бит-пазар. Има всякакви боклуци, от джобни ножчета до градински джуджета (вкл. и китайски), които просто са минали някакъв сносен качествен контрол и излизат под марката TCM.
Магазини в София:
Аксаков - до Мотто, близо до Кристал.
Симеон, май беше другото - до бул. Мария Луиза,
Тези се сещам аз. Имаше още един на паметника Левски, но последния път беше затворен за ремонт или за нещо друго, може още да не е пуснат.
Аз понеже ходих до морето през Пловдив, та си напазарувах от складовете на ТСМ там. Кантара го купих за 18 лв, а по тукашните ТСМи е 22-24лв
Znachi iskam da kaza neshto za nvd ot lichen opit. Prez zimata natrupvah dosta masa do 105 kila na 176sm visochina mazninite ne bqha malko okolo 12-15 procenta. I kato se dignat telesnite maznini do takuf procent holesterola mi skachashe dosta nad normata kato sum na nvd takache ,ne preporuchvam nvd na hora triboici ili iran mani vubshte hora s nadnormeno teglo ,a za relef kato si na nvd sedish nqkaksi puhkav nqmash taq plutnost kato na wd.Mozebi nvd vurshi rabota v kulturizma v period na natrupvane na kachestvena masa edna 4 mesechna dieta e dobur variant i za raznobrazqvane na hraneneto.
po-zdravi
23.07.04
18:27
Малка поправка към Pepper 200 гр са 1/5 кг, а 250 гр. са 1/4 кг :lol:
Майтапа на страна. И според мене фъстъците (както и повечето ядки) са много полезни за всички, особено за билдърите, и изобщо не виждам проблем да се приемат в умерени количества. Например 200 гр. са разумна цифра за някой 80кг активно спортуващ, но не и за 50 кг момиче :wink: А що се отнася за протеина от фъстъците доколкото знам много малко от него са усвоява, така че тея 50 гр протеин в 200 гр фъстъци не са реални. И последно може да ядете фъстъци при НВД, но зависи останалите храни какви са.
[quote author=“DK”]Малка поправка към Pepper 200 гр са 1/5 кг, а 250 гр. са 1/4 кг :lol:
Майтапа на страна. И според мене фъстъците (както и повечето ядки) са много полезни за всички, особено за билдърите, и изобщо не виждам проблем да се приемат в умерени количества. Например 200 гр. са разумна цифра за някой 80кг активно спортуващ, но не и за 50 кг момиче :wink: А що се отнася за протеина от фъстъците доколкото знам много малко от него са усвоява, така че тея 50 гр протеин в 200 гр фъстъци не са реални. И последно може да ядете фъстъци при НВД, но зависи останалите храни какви са.
Пакетите на Гривас са по 250 гр. Минимума ми е 200 гр, но може и цял пакет да опукам :lol: :lol: , но не всеки ден.
Когато учените хора казват, че трябва да се приемат по 2-2,2 гр проетин на ден, аз мисля, че те взимат под внимание това, че не цялото количество се усвоява. Доколкото знам повечето растителни белтъци имат ниска усвояеомст, но някъде четох, че по-голямото количество от белтъчния ти порцион на ден трябва да е в полза на растителните.
Ако някой знае нещо по въпроса /Съотношение на растителни към животински белтъци през деня/ нека го сподели.
25.07.04
11:50
Цялото взимат. Затова някой тъпчат по 3 и нагоре грама на килограм. Въпрос на храносмилане! Но спокойно реалната нужда се движи в порядъка на 1,7 гр за кило.
17.02.08
20:02
казано от Pepper на 22.07.04, 16:31:
[quote author=“croc”]200 грама ядки са си бая наблягане !
Бройкам всичко наред, скъпа. Купих си електронен кантар от ТСМ, 18лв се изръсих сепциално за тая цел, да си мерим фъстъчките и калорийките. Къде пък те нападнах глупаво?
Ne se pritesnqvaite da pukate Qdki. E fustucte ne sa qdki, a bobovi, no pak ne e umrql 4ovek ot tqh. Priznavam 4e solenite sa gadni, za pe4eni ne sam siguren, no 200 gr. si e standart. Predpo4itam orehi oba4e. Ta mislulta mi be6e 4e e glupavo da se broqt ka4estveni kalorii kato qdkite, a i ne zabravqite enzimite v surovite qdki ...