17.02.08
12:18
Висок съм 170см и искам още няколко см,някой може ли да каже някоя хранителна добавка ,която да помага за растежа или някакво упражнение,не вярвам височината да е само от ген щото познавам 185-190 високи с родители 170-175см
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 11.09.08 18:54.
17.02.08
12:24
Баскетбол, волейбол... добавки няма с такава цел!
17.02.08
12:46
казано от TaCk0 на 17.02.08, 12:18:
....не вярвам височината да е само от ген щото познавам 185-190 високи с родители 170-175см
На това му се вика генна мутация и аз съм типичен пример за това. Майка ми и баща ми са с една глава по-ниски от мен.
И няма такива добавки за растеж на височина. Баскетбола наистина подпомага растежа на височина, но не очаквай чудеса. 2,3 см за година би било чудесен резултат :)
П.С. Темата е дискутирана много пъти и може да се намери много по въпроса във форума.
17.02.08
15:06
Аз също,183 см съм, майка ми е 165,бащата 180. :) Иначе не ти пречи всяка събота примерно,да играете баскетбол с приятели...
Ем нямам хич мерак за баскетбол,дано поне от фитнеса порасна ;),прочетох другите теми ама все пак може някой друг да каже нещо :),чудя се дали всяка вечер преди лягане ако вися по 1-2 мин дали ще стане нещо или само дето ще си вися :/
17.02.08
20:12
Всичко е до ген. Ако ти е писано, ще порастнеш още... Мен ако питаш, вместо да си губиш времето да се чудиш как да се издължиш, концентрирай се върху това да изградиш силно и атлетично тяло.
Е концентрирал съм се над това,ама от 1 седмица имам много мерак за височина,тялото расте и се оформя,стриите и те...
Четох някъде че при взимането на аргинин+глутамин и ако си под 25 години може да те хване гигантизъм,незнам само това гигантизъм кво ще значи,само няколко см нагоре или нон-стоп растеж,ако е 1-вото съм съгласен ама 2-рото яко се прецаквам :( http://zdrave.hit.bg/cb002.html http://www.fitnes-bg.com/%D4%E8%F2%ED%E5%F1/%D5%F0%E0%ED%E8%F2%E5%EB%ED%E8_%C4%EE%E1%E0%E2%EA%E8/%C0%EC%E8%ED%EE%EA%E8%F1%E5%EB%E8%ED%E8._%CA%EE%E8,_%E7%E0%F9%EE_%E8_%EA%E0%EA?_20070110126/
http://fitnesstyle.tripod.com/Genesis_SportGHR.html
Мнението беше редактирано от TaCk0 на 17.02.08 20:34.
не вярвам височината да е само от ген щото познавам 185-190 високи с родители 170-175см
Това е процес, който се нарича асцелерация, т.е. всяко следващо поколение е с няколко сантиметра по-високо от предишното. Този процес се дължи на подобрените условия на живот: по-добра храна, по-малко физическо натоварване в ранна възраст и др.
Колкото до хранителна добавка, знам че рибеното масло оказва ефект върху растежа.
Мнението беше редактирано от лупо на 07.04.08 11:46.
Ем нямам хич мерак за баскетбол,дано поне от фитнеса порасна wink,прочетох другите теми ама все пак може някой друг да каже нещо smile,чудя се дали всяка вечер преди лягане ако вися по 1-2 мин дали ще стане нещо или само дето ще си вися :/
Точно пък от фитнеса се съмнявам много да порастнеш:за това при повечето щангисти растежа е малък защото хормона който е за растеж на малки години отива към мускулите(това спец за хормона не съм сигорен).иначе ако искаш да порастнеш освен баскет и волейбол от личен опит мога да ти кажа че мн добър е плуването....хората съчетали плуване с фитнес придобиват страхотна форма ;) Аз лично смятам че това е най-активизиращия спорт тъй като натоварва всички мускули,дали съм пристрастен зашото толква год се занимавах с него нензам....но аз само ти давам идея....останалото ти си го знаеш ;)
28.03.08
15:12
Аз правих 1 упражнение за изправяне на гръбначния стълб преди време. Не мога да кажа доколко ми е увеличило ръста, тъй като на мен целта ми беше да си изправя гърбицата, която се беше образувала от многото прегърбване докато карам колелото си. Но със сигурност е оказало положително влияние, защото гръбначния стълб има S-образна форма и колкото по-малки са извивките му, толкова човек е по-висок. Ако вземете права пръчка и я огънете примерно, разтоянието между краищата и ще бъде по-малко отколкото, ако пръчката е в естественото си състояние. Нещо подобно е и при гръбначния стълб.
Упражнението е следното: всеки ден лежите на пода по гръб за по 2 часа и така докато си изправите гръбнака. За да не ви е скучно можете да слушате музика, докато лежите. Пък ако имате някоя мадама под ръка, може да ви направи лек релаксиращ масаж(шегичка). :-P :-P ;-P :-)
Мнението беше редактирано от тошко на 28.03.08 15:14.
17.06.08
18:32
Вземи си хормон на разтежа като ти е толкова мерака ама да знаеш че е много опасно ... Има много странични ефекти
17.06.08
20:09
Абе какъв хормон на разтежа, стига сте му пълнили главата с глупусти. Пък и 170 не е толкова малко. На колко години си?
Билки, които стимулират хормона на растежа, няма нищо вредно в тях, просто ако е на повече от 25 години няма да му помогнат. Самия хормон на разтежа наистина има вредни странични ефекти, но билките които стимулират организма да си го произведе сам, нямат никакви странични ефекти. Между другото съдържа L-аргинин,L-орнитин,L -лизин, L-глицин, L-глутамин, гама-амино-мастна киселина, хром, лецитин, вит- С и В6 и екстракт от бакла. Кажете кое е вредното и кое дава страничните ефекти. А и нее скъпо. Просто ако си надвишил 25 години може да не те издължи.
12.07.08
10:22
казано от Дора57 на 18.06.08, 05:49:
Билки, които стимулират хормона на растежа, няма нищо вредно в тях, просто ако е на повече от 25 години няма да му помогнат. Самия хормон на разтежа наистина има вредни странични ефекти, но билките които стимулират организма да си го произведе сам, нямат никакви странични ефекти. Между другото съдържа L-аргинин,L-орнитин,L -лизин, L-глицин, L-глутамин, гама-амино-мастна киселина, хром, лецитин, вит- С и В6 и екстракт от бакла. Кажете кое е вредното и кое дава страничните ефекти. А и нее скъпо. Просто ако си надвишил 25 години може да не те издължи.
Аз съм на 19 и съм много дребен 163 някъде. Къде мода да намеря препарат съдържащ L-аргинин,L-орнитин,L -лизин, L-глицин, L-глутамин,...... ?
Абе тва са скъпи цикли,особено с РХ...за 2-3 сантиметра не си струва...Остави всичко на природата,ако порастеш-порастеш.
Кое му е много на 170 см?Аз съм 175 и се чувствам нисък,но не мога нищо да направя.
Оф като почнете да се оплаквате че сте ниски... Няма начин да промениш генетичния си код (най-много със съвсем малко 2-3см).
Тва за висенето, един от потребителите добре си го беше написал “Колкото до висенето на лост, клон и т.н. мога да кажа че оная работа ми виси от години и не е пораснала нито със сантим” :)
07.09.08
20:55
Доколкото знам има комплексна формула на universal , мисля че се казваше gh max . По етикет гласеше че в една дневна доза от продукта има 5г аргинин пироглутамат и 2,5 грама орнитин алфа кетоглутарат + още съставки за които се предполага че имат влияние вурху секрецията на растежен хормон.
2-3 см да порастна да ти кажа добре ще ми е,аз не искам да ставам 2метра,искам някъде между 175-178
Между другото,ако трябва да избирам между инжекции с хормон на растежа или хранителни добавки,кое е по-добре :/
Не разбирам какво ви става на всичките какво искаш да си 200см и да имаш ръце като спагети ли ??? Живей си живота, тренирай си какво искаш не мога да те разбера???
казано от TaCk0 на 10.09.08, 07:07:
2-3 см да порастна да ти кажа добре ще ми е,аз не искам да ставам 2метра,искам някъде между 175-178
Ама и да искаш няма да стане :lol:
Приемете се с това което ви е дала природата, аз като имам голям гръден кош ко да напрая?
Със сигурност е по-добре добавки, растежния хормон ще ти даде по-добър ефект, но е доста вреден за тялото и е в пъти по-скъп! Дава се на хора с меко казан нисък ръст(или кактоим викат джуджета)
казано от No_WaY на 17.02.08, 12:46:
....не вярвам височината да е само от ген щото познавам 185-190 високи с родители 170-175см
На това му се вика генна мутация и аз съм типичен пример за това. Майка ми и баща ми са с една глава по-ниски от мен.
И няма такива добавки за растеж на височина. Баскетбола наистина подпомага растежа на височина, но не очаквай чудеса. 2,3 см за година би било чудесен резултат :)П.С. Темата е дискутирана много пъти и може да се намери много по въпроса във форума.
Ти да не си осиновен ? Сигурен ли си, че не си ? :)
казано от Vasko на 10.09.08, 08:08:
казано от TaCk0 на 10.09.08, 07:07:
Ама и да искаш няма да стане :lol:
Приемете се с това което ви е дала природата, аз като имам голям гръден кош ко да напрая?
Със сигурност е по-добре добавки, растежния хормон ще ти даде по-добър ефект, но е доста вреден за тялото и е в пъти по-скъп! Дава се на хора с меко казан нисък ръст(или кактоим викат джуджета)
Ти наистина ли говориш сериозно... Сигурен съм, че дори нямаш представа за какво говориш... Хормон на растежа се давал на джуджета ха-ха. А знаеш ли колко ниски хора ” наречени от теб джуджета ” са с нормално ниво на разтежният хормон... МНОГО !
Това положение, при което се дава този хормон, е при неговият дефицит, защото той не влияе само на растежа. КЪМ АВТОРА !!! Ако си решил да взимаш такова нещо ( което няма да направиш защото 100% не ти е по джоба) иди си направи едно изследване на разтежният хормон ( който е в най-високи количества по време на сън) и ако е в нормата, няма смисъл да си даваш парите, в смисъл, ти си имаш достатъчно хормон, но просто генно ти е заложено да си еди-колко си висок ;)
11.09.08
18:52
Тази тема няма ли кой да я затвори... Доста глупости и бисери се изредиха... Ако някой е решил да скача от 8 етаж надолу с главата, след като сме се опитали да го спасим да не скочи, не мисля че нужно да се продължава убеждението на един безнадежден случай... Като му порастне носа с 3 сантиметра, сам ще разбере... ;)
Заключете я тази безумна тема... Малките деца не тряба да си играят с огън...