Тъп въпрос, на който не мога да си отговоря!?!

17.02.08
12:41

Онзи ден във фитнеса, човека на бара убеждаваше едно момче да си вземе гейнер (не помня какъв беше 3кг.-135лв.).Момчето му казва, че трябва да качи 6 кила за 3 месеца, ама качвал супер трудно пък и цената със сигурност му се стори голяма. И аз се замислих - абстрихирайки се от всичките разграждания,усвоявания и преобразувания на хранителните вещества от организма, които не разбирам - възможно ли е да приемеш 3кг. гейнер и да качиш 6кг. телесно тегло. Не коментирам дали ще е мусколна маса или нещо друго. Най-малкото, което е ,част от тези въглехидрати трябва да дойдат за да качат въглехидратния баланс от отрицателен (след тренировката) до неотрален и чак тогава до позитивен. Съмнявам се всичките 3 килограма да бъдат разградени изцяло и още куп други такива. А оня му отговаря :
- Аз ти гарантирам, че с  те тая кофа (3кг. Гейнер) ти ще качиш 6кг.!
Далеч съм от мисълта, че човека на бара е искрен.

С няколко думи, въпроса ми е : възможно ли е да изядеш 1кг. нещо (каквото и да е) и след усояването да му да качиш пак 1кг.?!?!
(струва ми се абсурдно)

Темата беше редактирана от power_hammer на 17.02.08 12:43.

MO

17.02.08
12:52

Разбира се,че е абсурдно.Дори да качи 6 кг, от гейнера ще качи само мазно, + това повечето гейнъри се пият в конски дози,някои по 200-300 грама и си направи сметка за колко време ще му стигне,тоя на бара е бил от тея дето се правят на интересни, и лъжат хората за да печелят на техен гръб.Аз лично ако знам че собственикът на фитнеса в който ходя,е некоректен нямаше да ходя там...

JO

17.02.08
12:58

Продавачът на бара е имал предвид продукта по принцип, че е добър за бързо качване. Не вярвам да е казал, че ще стигне за 3 месеца. 3 кг са най-много за 1н месец, т.е. 3 кофи с общо тегло 9 кг за 3 месеца :)
Също така, никой не е казал, че храната се спира и се пие само гейнъра (той добавя още калории към хранителния прием).

17.02.08
13:07

Jorro прав си за храненето, а колкото до оня негодник каза : “С тая кофа, ти гарантирам, че ще качиш 6кг.” не каза колко време ще го пие. Аз обяснях на това момче после (насаме), че е по-добре да си вземе на някоя по евтина марка и му препоръчаг Power Food, гейнер 1кг- 15лв. да го измууа за 10 дена и после пак да си вземе. А не тоя за 130кг. за всяка прашинка да му се къса сърцето и да се чуди как да му е за повече време и хем да качва, щото нема пари за нов.

MO

17.02.08
14:52

Малеее... и ПаурФууд , ясна ми е работата... :P

17.02.08
15:47

без да коментирам качествата на гейнъра - не знам дали се сещате, че около 80% от човешкото тяло е вода, така че не може да се смята толкова елементарно - толкова кг е продукта - толкова може да се качи при положение, че се усвоява и натрупва на 100%

17.02.08
20:15

казано от Mothefucker на 17.02.08, 14:52:

Това какво трябва да значи?

17.02.08
21:17

казано от power_hammer на 17.02.08, 20:15:

казано от Mothefucker на 17.02.08, 14:52:

Това какво трябва да значи?

...може би, че тази марка не струва.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1