За намаляване употребата на допинга

MI

26.12.04
11:58

Нека всеки да сподели идеите си относно целта да се намали използването на стероиди и други видове допинг от начинаещите спортиси(по-специално от аматьорите).Какъв според вас е правиния подход за намаляването използването на тези средства.Има ли начин да се накарат младите спортисти и начинаещите да се дистанцират от допинга.

26.12.04
17:04

Първо напълно подкрепям твоя замисъл.Тъй като и аз съм подрастващ(16) личното ми мнение е че ако един разумен човек реши да не използва забранени медикаменти,той няма да ги използва.аз лично когато започвах да тренирам (преди 6 месеца) категорочно се зарекох че няма да използвам никакви подобни медикаменти.Лошото е че когато някой си науми нещо, трудно можеш да го разубедиш(според мен е така).От тази гледна точка идеята малко се обезмисля,защото ако ти сам не се осъзнаеш, трудно може да стане от външна намеса.На мен ми е много интересно откъде един като мен може да си намери и закупи забранени субстанции,и дали това е възможно.Но след като прочетох Писмото в Забранени медикаменти се замислих- и май наистина е възможно един тийнейджър да си закупи стероиди.Но това още повече ме надъха да не посягам към тези “чудеса”.
Просто исках да изразя позицията си.Надявам се да съм разубедил поне един като мен.

26.12.04
17:28

Правилният подход е, тези които са ги използвали да разкажат истинските си истории:
и то не тези, които са вземали в опродължение на 1-2 години, “още са живи и здрави” и дори са започнали да си мислят, че са недосегаеми и медицината и биологията разглежда някакъв по-уязвим биологичен вид, от който те си мислят, че се различават по това, че са недосегаеми и по някаква причина “по-издръжливи”...
трябва да се знаят съдбите на хората, започнали да ползват стероиди преди 20 години... но почти всеки го крие...

да не говорим за всички онези стероидни role-models… като Vin Diesel например (не ми казвайте, че е натурален, pls…)

26.12.04
23:29

Лично, както и колегите, доколото знам, съм против употребата на забранени медикаменти.
Според мен, за да се намали употребата им сред подрастващите, е нужна по-голема достъпност на информацията за тренировки, хранене и суплементи, а може и по-достъпни цени на фитнес услугите (все пак не всеки може да си позволи да си наеме добър треньор, като не твърдя, че точно треньор е необходим за прогрес в залата).

Освен това, в държава, в която контролирани субстанции се продават легално в аптечната мрежа и всеки може да си ги закупи, ограничаването на употребата им би била много трудна...
  А сега се сещам и за друго -  трябва да се изрежат от публичното пространство личности като Янислав Тачев, който преди време отрече цялата наука на бидибилдинга, казвайки, че от всички добавки (говореше по-конкретно за “протеините) няма смисъл, а истината е в стероидите.
  Една негова фраза е още в главата ми: “Тренирам от 22 години, ползвам стероиди от 20 и нищо ми няма”.
Какво да говоря повече...

27.12.04
01:53

Аз съм всякак за без стероиди даже като видя некъв пост и ми става гадно и се опитвам всячески да ги отблъсна от отровата

27.12.04
11:24

http://www.bb-team.org/articles/000429.php -ето това е нашият начин ! Арт ти беше там и видя какво постигат хората в напреднала възраст и то без зоб. А се замислете щом те постигат това какво можете вие да постигнете на младини!
по-здрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1