16.02.08
16:55
Срещам наняколко пъти тук следното изказване или подобни на него...
“Аз не мога да повярвам,че имаш съобразен хр.режим и не можеш да качваш...просто не го вярвам.Някаде бъркаш,не може да ядеш като хората и да няма файда.”
Абе, не мога да разбера какъв ви е проблема, момчето казва, че не може да качва, значи не може. Всеки път когато някой попита за някаква добавка и вие се хвърляте да покажете колко книги и списания сте изчели и няма как да не се качва... Ми кво, ако червата му не всмукват добре макро и микроелементите (malabsorption)??? Ще му решите проблемите с една програма или да си дигне калориите с 5000 на ден белким от стоене в кенефа да възтановява по-добре.
Аз пък не мога да разбера как може да не сваляте, как има хора, които качват само като гледат храна, как опитни спортисти се тровят здраво с кленбутерол и ефедрин и пак не могат да се изчистят. И аз не мога да го повярвам това ама е факт. То стана тука като секта - кой в какво вярва...
Темата беше редактирана от Кобра на 16.02.08 17:02.
16.02.08
17:27
Добре го каза Кобра !
Аз съм на мнение че невъзможни неща НЕМА, просто за някой отнема повечко време :)
16.02.08
19:27
Какъв е смисълът на темата?
16.02.08
20:11
Масово се пренебрегва вземането на храносмилателни ензими , а когато те липсват колкото и храна да погълнеш няма никакво значение , когато неможе да се преработи. И тук не говорим само за панкреатина които се продава по аптеките , а говорим за ензими с по голям спектър който помагат също и за разграждането на целулозата и лактозата. А и ензимната недостатъчност е доста често срещано явление при хората приемащи големи количества белтък. Според мен хранителен режим без наличието на ензими е непълноценен. А когато говорим за собственото производство на ензими , трявбва да се приемат високо усвоими минерали и витамини. За пример да вземем магнезия които участва в над 300 ензимни реакций. Но фирмите произваждащи хранителни добавки често пълнят витаминно минералните си комплекси с малко количество магнезиев оксид , които е най слабо усвоимата форма на магнезия. Негова алтернатива e magnerot , магнерич и магнезиевия цитрат , а за най усвоима се води магнезиевия глицинат амино киселинен хелат , които може да се намери само в един магазин в България. За жалост във витаминно минералните комплекси продаващи се на пазара , имат много пропуски в минералните формули , които са важни за производството на ензими. Една суха таблетка мултивитамини никога неможе да се води за продукт с висока усвояемост.Ето и един пример: мастно разтворимите витами(а,д,е) съдрващи се в таблетка са в суха форма за пример :
Витамин Е сухата формула е д-алфа токоферил цукцинат , които никога неможе да се сравнява по усвояемост с д-алфа токоферил ацетата или пък с най добрата формула на витамин Е - Изомер Е.
Същото е при витамин А и витамин Д , сухите формули никога немогат да се усвояват по добре от “мастните” формули. Ето пример с тиамина , масово се ползва тиамин хидрохлорид или пък тиамин моно нитрат , но на фирмите не им е изгодно да излопзват мастно разтворимата форма на тиамина Бенфо тиамин фосфата Която е с изключителна усвояемост. Друг пример е масовото използване на калциевия карбонат които никога неможе да си съперничи с калциевия цитрат или пък с можеби най добре усвояемата форма калциевия цитрат малат (за информация в България се продават добавки съдържащи калциев цитрат малат). Нека спомена и проблемите с желязото което в почти всички форми продаващи се на пазара предизвиква запек , засега има само една форма която не предизвиква такива странични ефекти е тя е железния бис глицинат. Ето и практиката при пиридоксина , масово се използва хидрохлоридната формула , а не например комбинация между пиридоксин 5 фосфат и пиридоксин алфа кето глутарат. Друго нещо което ми прави впечатление е и глупоста за смесването на витамини от Б група с витамин С което според мен не е добре, защото витамин C пречи на усвояването на рибофлавина и на кобаламина. Друго с което не бих се съгласил е Смесването на голямо количество калций с цинк , защото калция затруднява усвояването на цинка.
Когато приемате цинк е добре да се знае че на всеки 10 мг цинк е добре да се приема 1мг мед , зашото продължителното приемане на цинк без мед , има вероятност да ви докара аневризъм на аортата. Да вметнем малко информация за витамин С , ако използвате преди всичко аскорбинова киселина тялото ще стане твърде киселинно или с дефицит на минерали, натриевият аскорбат внася твърде голямо количество натрий, а калциевият аскорбат - калций. Ако вашето кръвно налягане е приблизително нормално, то можете да вземате смес и от трите форми.
При ниско кръвно налягане използвайте преди всичко натриев аскорбат с калциев аскорбат. При високо кръвно налягане калиевият и магнезиевият аскорбат съчетани с аскорбинова киселина са най-добри.Естерните формули на витамини също не са за пренебрегване. Такива примери като тези които изброих може да се срещат и при креатина и другите добавки . Аз съм на мнение , че ако човек иска да постигне развитие е нужно да се съобразява с много неща . Изгаждането на работещ режим за качване на мускулна маса или сваляне на невинаги е лесно , а и често режимите на един човек не деистват при друг , за пример мога дам човек които се подложи на хранителн тест , целта му беше да отслабне , преди това беше на диетолог които му препоръча да се храни с бели меса , ограничено количество въглехидрати и повече зеленчуци. човека изпълняваше хранителният режим и правеше по 1 час кардио тренировка 4 пъти седмично придружено с 3 тренировки във фитнеса. След 2 месеца вместо да свали , беше качил 2 кг и така се отказа от диетоложката му . Отиде при друг диетолог които го подложи на хранителен тест на един уред . Беше му казано да хапва нетлъсто свинско месо (бон филе или шол) заедно с повече зеленчуци и умерено количесто въглехидрати , препоръча му се да прави 2 кардио тренировки по 1 час заедно с 3 фитнес тренировки , резултата след 1 месец беше , че от 120 кг бе6е станал 109. Така че при всеки храните деистват по различен начин. И за всеки индивид си има специален подход . Мисля че усвояемоста на храната , доброто производство на ензими , подбора на точните добавки и познаването на дадения организам , правят успешното създаване на фитнес режима.
Аз пък изобщо не чета такива теми,знаеш кво е хубаво.Щото именно тия хора знаеш ли какво разбират под много?Разбират да се напукат вечерта като животно и да си легнат.За какво изобщо отваряш тема?Засегнат ли се чувстваш?
Oxadrolon,кво му удисваш на акъла да му обясняваш и да му са хващаш на глупостите за червата...Тук случея на милионите такива теми не е защото пичовете имат проблем с червата,а имат проблем с мързела да четат и да си правят хр.режими.
Мнението беше редактирано от Финдо на 16.02.08 20:19.
казано от Финдо на 16.02.08, 20:15:
Аз пък изобщо не чета такива теми,знаеш кво е хубаво.Щото именно тия хора знаеш ли какво разбират под много?Разбират да се напукат вечерта като животно и да си легнат.За какво изобщо отваряш тема?Засегнат ли се чувстваш?
Oxadrolon,кво му удисваш на акъла да му обясняваш и да му са хващаш на глупостите за червата...Тук случея на милионите такива теми не е защото пичовете имат проблем с червата,а имат проблем с мързела да четат и да си правят хр.режими.
Веднага си пролича автора на въпросното изказване....
Тука явно пишат най-големите специалисти диетолози, гастроентеролози, ендокринолози и също “copy-paste”-ващи
Разбирам да му ги пишете на оня дето след тренировка яде домати и краставици (от темата с бисерите), ама някак не е сериозно при всеки въпрос относно коя добавка ще е най-полезна на човек да му се нахвърляте с обвинения, че не разбира нищо, че има слаба воля или както в случая, че го мързи. Комплексарско и грозно... и май опира до характер, като гледам от кого идват основно тия коментари.
Техният проблем е,че само си въобразяват че спазват хранителен режим.Смятат,много са изяли и само се лигавят.Да не им дойде много.Изразът от темата е съвсем правилен.Може да им помогне едно натякване или нахокване.Ще бъде за тяхно добро.Няма да бъдат все като щеки я.Предполагам Кобрата е съгласен с мен.
Наистина адски много начинаещи са останали с впечатлението, че се хранят много обилно, но всъщност и понятие си нямат от правилно хранене, било то съоразено с покачването на мускулна маса или чистенето на мазнини.
18.02.08
11:14
казано от Кобра на 16.02.08, 16:55:
Аз пък не мога да разбера как може да не сваляте, как има хора, които качват само като гледат храна, как опитни спортисти се тровят здраво с кленбутерол и ефедрин и пак не могат да се изчистят.
хахахах и аз не мога да разбера дундевци да ми разправят за качване. Качващите трудно са компетентни за качване на маса, а свалящите трудно - за сваляне.
СЪГЛАСЕН СЪМ! И аз постоянно обяснявам на тоя и оня, че не е достатъчно да ядеш баници и хотдог и че като се подуеш от дини и пъпеши това не означава, че си направил нещо за голямото дело. Повечето начинаещи не могат да проумеят, че това не е спорт, а начин на живот. Не могат да си представят какво означава да приемаш поне 30гр. протеин най-много на 3 часа, да не търчиш като луд да си хабиш калориите, да се наспиваш хубаво, а не да пиянстваш до 4-5 сутринта и да искаш сутринта като се събудиш да си 1кг повече, отколкото вчера. Може би това трябва да им се обяснява или да им се посочва откъде да го научат. Аз преди 8 години сам си търсех знанията и знаех сайта free.bol.bg/jekov наизуст, знаех как се изпълнява всяко упражнение, знаех как трябва да се тренира за маса, сила или релеф. Бях първия в училище, който си купи Supermass на Биогейм още когато етикета беше черен с културист отпред и пишеше “с анаболен ефект” и всички ми разправяха как като спра да го пия и ще увисна???. Купувах пазарджишките боклуци на Атлетик, дето и прасе би им се намръщило. В общи линии което не съм го прочел от интернет или от книгите съм научил сам или от “големите” в залата. Само че човек се учи от грешките и успехите си. Когато някой попита тук има ли ефект от креатина на еди коя си фирма не виждам защо да го разпитвам какъв му е стажа, размерите, менюто и програмата, а ако знам ще кажа да, хубав е или не, не е хубав и ще се обоснова. Всичко останало е как му се викаше “OFF TOPIC”. В раздел тренировки ще му обясня как да тренира, в раздел хранене как да се храни, а тук - тук споделяме опита и знанията си за хранителните добавки, за да не ни правят на балъци и на наш гръб и на нашите мечти да се гушат мошенници!
Кобра,навлизаж в много наболял проблем с начинаещите.Ти какво искаш да напиша в подобна тема:”Абе,кво да пия,за да са стегна до лятото?”.Или пък “направете ми хр.режим за маса” без дори да има посочени ръст,години,кг и изобщо информация.Еми извинявай,ама няма да седна да му пиша лекции,кое,кога,защо да яде като е разисквано.
Или пък за добавките...Има си етикет от производителя има си и търсачка,има и статии в самия сайт.Кво повече искаш.
Я питай някой начинаещ кво разбира под много ядене и най-вече начин на живот.Кво ял,кво не ял,наобяд хапне нещо на крак(2 дюнера),вечерта квото има и ляга,ама иначе яде много.Тва че яде 2 пъти по много не означава нищо.
Не мога да разбера за какво изобщо спорим.Както казах аз такива тема не гледам.Помагам на хора,които са седнали,направили са си режим 1во хранене така,2ро така...И евентуално поства тук и го коментираме каде има грешка(ако има) и така.
Тва е.Аз съм сигурен,че на всички въпроси,които вълнуват един начинаещ е отговаряно,просто трябва да се гледа и търси,а не да пуска тема,която се повтаря с долната.Ти ще се занимаваш ли да смяташ на някой калории,да му пишеш в толкова чеса тва ядеш и т.н.Аз не.И стига с тия черва казах ти.И двамата знаем,че това не е масовия проблем.Да,може и да има такива хора с такива проблеми,но те са единични бройки.
Мнението беше редактирано от Финдо на 18.02.08 14:26.