Писна ми - ултиматум

Темата е заключена.

19.02.08
08:26

Нивото на форума е под всякаква критика.От няколко месеца, да не казвам година се дъвче едно и също.
Използвам темата да кажа, че оставам(може би) като гост на форума.За по-нататък - каквото времето покаже.

Искам да благодаря на всички, които ми помогнаха и продължават да помагат.Те си знаят кои са.

See ya.

Темата беше редактирана от emzo на 15.08.09 06:52.

19.02.08
08:55

казано от emzo на 19.02.08, 08:26:

От няколко месеца, да не казвам година се дъвче едно и също.

Година? По скоро години :) Какво ти пука всъщност, много насериозно взимаш нещата :)

Мнението беше редактирано от Петко К на 19.02.08 08:56.

Emzo, братле, вземи си почивка, не пиши някоя и друга седмица и после пак ела. Пристрастените се знаем :) Много прибързано решение след години във форума за да си мисля, че не ти пука, дразни те и бързо ще забравиш и ще преживееш нещата.
Изпушил си нещо. Съгласен съм, има дъвчене, има тъпкане на едно място, ама винаги ще го има.
БТВ. интересните теми всеки иска да ги чете. Ама някой трябва да ги започне :) Имайте и това предвид. Не обвинявайте само другите. Всеки пише за каквото го интересува. Вас ви интересува друго.... Ами - пишете!

HE

19.02.08
10:47

emzo недей така бе човек. Както каза Дзвер почини си размисли и не го взимай толкова навътре.
Все пак всичко е до лична преценка - каквото и да решиш с теб сме.

Очаквах скоро такава тема. :)
Каквото и да решиш е правилно за теб си. Не си малък.

19.02.08
18:16

Недей така ! Недей да ни напускаш , винаги ще се дъвче едно и също защото няма нищо ново под слънцето . Нищо аз ще остана оптимист и очаквам след най малко месец да не се стърпиш и да драснеш някой ред в форума ;) .
See ya !

пп:There goes my nutrition guru ...

B_

19.02.08
18:31

I’ve had enough .... и много ли си готин с тва заглавие на английски  и тва - See ya.  ... като не ти харесва просто не четеш, а не се правиш на интересен с тва че напускаш ... и аз не чета 99% от темите щото са еднакви .. новак който си няма никаква представа от физиология, хранене и упражнение пита куриозни въпроси ... ама тва е .. бегай по американските форуми и там ше намериш интересни теми щом си толкова отворен на английски

19.02.08
21:00

Всеки си има мнение, като не ти харесва не влизай такова е твоето и аз го уважавам.Може след време пак да ти е интересно и да се въртеш.
Поздрави

HE

20.02.08
12:02

казано от B_Ball_P2 на 19.02.08, 18:31:

I’ve had enough .... и много ли си готин с тва заглавие на английски  и тва - See ya.  ... като не ти харесва просто не четеш, а не се правиш на интересен с тва че напускаш ... и аз не чета 99% от темите щото са еднакви .. новак който си няма никаква представа от физиология, хранене и упражнение пита куриозни въпроси ... ама тва е .. бегай по американските форуми и там ше намериш интересни теми щом си толкова отворен на английски

Така първо ще те помоля да смекчиш тона обръщаш се към все още действащ колега, а това както всички знаем предвижда санкции чувствай се предупреден - това като модератор!
И сега като обикновен потребител за мен emzo е един от хората които винаги са били търпеливи към начинаещите потребители и въпросните потребители са научили доста за добавките от него - та за това се чудя от къде тази неприязън в поста ти? Правил се на интересен ами добре де на мен винаги постовете му са ми били интересни -

казано от B_Ball_P2 на 19.02.08, 18:31:

като не ти харесва просто не четеш

.

Говорихме с emzo, затова не се включих в темата. B_Ball_P2, агресивният тон не води до нищо, особено във форума ни. Бих те помолил да го пропуснеш като опция в постовете си.

И аз по тези причини не пиша тук от половин година вече (може и повече да е). От време на време се включвам. Не всеки има време, нито нерви. Все пак и ние сме тук да научим нещо, а не да повтаряме едни и същи неща. Форумът трябва да се преглежда от време на време: много рядко, но все пак се случва, да има интересни теми. Там където има най-малко активност всъщност, което е обяснимо, защото интересните неща не може да ги обясни всеки лаик. Емо, толкова години изкарахме в този форум .. дето вика Дзверо оттърване няма, но безразличието расте. Няма как. Няма време, няма нерви, хората, които те интересуват вече не пишат и т.н.

За да има развитие във форума трябва да има и развитие на предлагането, на залите, мисленето на народа въобще за неговото здраве и физическа подготовка. Поне ние двамата с теб, ако не от друго, най-много от добавки се интересуваме. Това са си скъпи неща, а и в БГ има не повече от 3-4 марки грубо казано. Новите, иновативните продукти, логовете за тях и мненията на ползватели не можем да видим тук. Тъжно, но си е резонно - обяснението е в по-предното изречение.

Много съм научил в този форум, надявам се и съм помогнал на разни хора, така че няма лесно оставяне. Все пак това е част от ежедневието - “вреден навик”. Поне по 30 мин на ден докато релаксираш си преглеждаш тук нещата и така. Може да не сме безкористни алтруисти, но като можеш да помогнеш - защо да не го направиш?

П.П. Някой хора нямат елементарно уважение към хора с голям принос. Може да знаеш повече от друг, но въпроса е на колко човека си помогнал, а не на колко си можел.

Поздрави

B_

20.02.08
16:54

Обещавам да спра тревата докато пиша във форума.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 20.02.08 17:51.

20.02.08
17:26

Успокой са бе,майна.Да не ти е пораснала ръката с 1 см,та са дървиш така.Емзо е човек с авторитет във форума.Помагал е много,включително и на мен.Запази си коментарите за себе си,щото са безсмислени.

20.02.08
17:40

Аз също съжалявам за решението на emzo, но това си е негово право. Разбирам доводите му... на моменти и на мен ми е писвало. С риск да стана банален, ще повторя, че една от главните причини за развалянето на форума е това, че огромна част от потребителите ги МЪРЗИ да четат сайта и вече разискваните теми и предпочитат да получават всичко наготов. “Как се пие креатина” е обяснявал всеки от нас поне по 10 пъти, но всяка седмица има поне по една такава нова тема.

казано от B_Ball_P2 на 20.02.08, 16:54:

еба ви у миротворците, къв е тоя тон бре да не сте свидетели на яхова, че само за мир и разбирателство ми говорите

Редактирано от КейФор: Приятелче, вземи бегай оттук и отивай в някоя друга тема че лесно можеш да се окажеш в друг форум. Последно предупреждение. Няма нужда да ми благодариш, че те овардвам от бана, който си заслужаваш.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 20.02.08 17:51.

20.02.08
19:34

Рядко изказвам мнение тук,но съм изчел много и като гост и като потребител. Искам да кажа, че emzo ще липсва тук и че точно такива хора като него трябват повече във форума.

MO

20.02.08
19:45

Дам,определено,а и е прав: едно и също всеки ден. :) Влезнах за 5 мин и стандарните теми - кой е най-добрият...? ;Откъде да си взема глюкоза; Има ли хранителни таблици откъде да намеря ; предлагам модераторите да са малко по-строги,и да вземат мерки. :)

20.02.08
19:52

Да, а като почна да трия и затварям наред, ще има недоволни и мрънкащи индивиди, които ще ме засипват с лични, що съм им изтрил “супер важната тема”.

Тоз спор колко трябва да трият модераторите е излишен, още повече към кодератори с 5 години стаж от страна на потребители с половин година стаж. Който е навит - никой не го е спрял да говори с админите да кандидатства за модератор. Но даже и да го приемат, това не значи че ще модерира както си иска. Има си концепции и правила. Ако иска да остане модератор, трябва да ги спазва.

20.02.08
21:26

Стига бе момчета - човека не умира. Разбирам избора му. И мен ме дразни дъвчането на едни и същи теми за креатина. И аз бих искал да си говорим за иновативни добавки и формули - обаче малко хора се интересуват от това и четат. Това е причината просто да пиша все по-рядко и то в определени теми.

@B_Ball_P2 - Защо не си изтриеш постовете заедно с целия профил?

21.02.08
15:59

казано от emzo на 19.02.08, 08:26:

Нивото на форума е под всякаква критика.От няколко месеца, да не казвам година се дъвче едно и също.
Използвам темата да кажа, че оставам(може би) като гост на форума.За по-нататък - каквото времето покаже.

Искам да благодаря на всички, които ми помогнаха и продължават да помагат.Те си знаят кои са.

See ya.

Защо ли ми звучи познато ;) .

__

21.02.08
16:35

казано от Петко К на 20.02.08, 19:52:

Да, а като почна да трия и затварям наред, ще има недоволни и мрънкащи индивиди, които ще ме засипват с лични, що съм им изтрил “супер важната тема”.

еми ако несе вземат мерки тези “индивиди” няма да се научат какво е това животно наречено търсачка :P

21.02.08
21:34

Не става и с Баданарката само.... Лесно ще се затрият темите ,но и начинаещите са хора и те имат права като и по -напредналите.Дайте да разделим форума на 2 -начинаещи , напреднали :)

22.02.08
08:05

казано от ASTOR на 21.02.08, 21:34:

Дайте да разделим форума на 2 -начинаещи , напреднали :)

Идеята ти е интересна, обаче има един ОСНОВЕН недостатък... как си представяш ситуацията, в която начинаещи съветват начинаещи? ;)

22.02.08
09:06

казано от dr.dolittle на 20.02.08, 19:34:

Искам да кажа, че emzo ще липсва тук и че точно такива хора като него трябват повече във форума.

x2

10.08.09
11:54

Първо вижте, колко от писалите в тази тема, вече са аут.

Второ, по-повод зачестилата напоследък игра на маймунджулъци:

Или бан на лицето(а после и други) предложено в тази тема:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39419/P30/ (последните 3 поста)
или форума се лишава от един модератор и потребител !

Го-хард форума е на 100 пъти по-високо ниво.

Неразбирам идеята на поста ти, искаш потребителите или модовете да изберат между теб и мен ли ?!?! Направи анкета ще е по лесно и по анонимно. Как да се видят последните три поста като ти старателно затри моя пълен с аргументация на думите ми, лесно е да триеш и да се налагаш чрез правата си.

Изобщо защо поставяш нещата така хлапашки чрез ултиматом пред кого го поставяш този ултиматом, решете си модовете и ръководството на сайта,  (потребителите видя какво решиха), след като съм нарушил правилата на форума да си ходя и толкова не виждам къде е проблема ?!!? Нито ще съм първия нито последния с банан.

Как точно като ми заключиш дневника ще ми вземеш свободата ?!!? Изобщо за каква свобода става въпрос.  В случая ти правиш от незначителен проблем мелодрама, на колко места ще пускаш обсъждане и коментиране, защо поставяш нещата така “или аз или той” място под слънцето има за ВСИЧКИ. Или ти харесва да участваш във форума и го правиш въпреки всичко или не какви са тия неща когато някой те нарани или засегне или убиди  да пускаш ултиматуми.
Аз също като теб съм дал много на сайта и съм взел много, но никога не бих поставил така нещата. Пътувал съм 1 300 км с два поредни нощни влака само и само да се срещна с модовете и фенове на сайта.
Вземете си решение и го изпълнявайте с никой не сте длъжни да се съобразявате.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 10.08.09 12:11.

ПИ

10.08.09
12:10

Наистина във форума трябва да има някъкъв контрол .. Кошче не видях във форума, а вместо всяка 3-та тема да е еднаква може да има едно кошче и модераторите да си вършат работата.. Има търсачка все пак ;)

И друго не мога да си обясня, аз съм тук от години както и всички модератори с някой от тях лично се познавам и досега сме делили пространството на форума без никакви проблеми, как така стана, че един тъп дневник стана ябълката на раздора, какво се промени изведнъж...че се стига чак до подобни ултиматуми, инициативи и какви ли не глупости не характерни за големи и зрели хора.

10.08.09
14:13

Абе момчета,не се карайте за дребни неща.Утре пак ще сте приятели.Емзо е отличен модератор.Без бързата му намеса тук и там,ще е хаос в сайта.Щото негови колеги си казват,хайде тоя да не обидим,оня да не се сърди.
Шишманов е добро момче.Отначало беше интересен дневника му.Но в последните месеци си станал по-емоционален,Шишманов.Приемаш трагично няколко килограма повече.Искаше нещо там да се давиш в морето,да се бесиш ли беше?Или да скачаш от 7 етаж? Не вземай нещата от живота толкова навътре.Много от тия дневници станаха латиноамерикански сапунени сериали.И трябва да изчета купища ненужна и лична информация за да намеря полезната за мен.Нека да оставим екипа на тоя интересен и полезен сайт да го редактира и поддържа според собствените си представи и идеи.От които аз съм напълно доволен.Нямам някакви особени забележки.Те са създателите и авторите,нека да имат това право да определят тематиката му.Да гледаме позитивно на нещата и оценим по достойнство труда на хората.

TR

10.08.09
14:27

[quote autor=“emzo”]
Незабавно изчиствание на всички простотии от подписа !
Официално предупреждение, преди БАН !

Простотии или не, незнам защо ти или които и да е има право да ми казва какво да пиша в подписа ако не е пряко към него т.е. Да те обидя директно.
Все едно да ми кажеш какъв да ми бъде ника защото имаш правото или да кажеш какви думи да използвам когато пиша тук !

Свободата на словото е една от най-важните граждански свободи. Тя се изразява в свободата на всеки да изразява публично мнението и възгледите си без намеса и натиск от страна на публичните власти, упражняване на цензура или налагане на наказание.

Свободата на словото е тясно свързана със свободата на мнението, на религията и съвестта, защото свободата за формулиране и поддържане на идеи добива реална стойност, когато те могат да бъдат изразени свободно. Всъщност едновременно с поставянето на въпроса за религиозната свобода започва да се търси свобода на изразяването, но исканията за свобода на словото стават все по-настоятелни от 18 в. насетне с развиването на Просвещението в Европа. След Втората световна война правото на свобода на мнението и на изразяването е защитено в приетата от ООН през 1948 г. Всеобща декларация за правата на човека. Много държави в света също са включили това право в своето законодателство.

Мнението беше редактирано от TrainHard на 10.08.09 14:28.

10.08.09
14:30

@TrainHard - Ще ги изчистя не заради бана - заради това ,че се отключи дневника !
Ето докъде стигаме, заради своеволия.

Това е другото лице за БАН - @TrainHard

Ами емзо  на теб ти бе по голямо удоволствие да заплшваш потребители с бан отколкото просто да им покажеш, че дневника е отключен и всичко да приключи. Не е мъжко поведение това, поголовно, заплашване триене, репресиране някога модовете бяха в алианц с потребителите на една маса си биеха бирата всяка седмица, не се вживяваха като каубои да ходят да трият и заплашват къде с къде без причина просто за спорта. Не заплашваха че щели да отнемат свободата на някой си. Показах ти Митко какво ми написа той е собственика той решава. Това поведение още повече задълбочи нещата бъди сигурен. Бъди  сигурен че в политиката на изданието не се включва да бъдат банвани потребители защото харесвали дневника на други потребители, или защото ги защитавали така мирно. Немога да разбера идеята ти да правиш от мухата гигантски слон. Потребителите искаха дневника написаха го в подписите си не е нарушаване на правата, но вие тръгнахте да ги триете заплашвате репресирате както по Турско време. Изобщо няма логика в идеята ти всички които не са с теб да бъдат баннати поголовно. Пак ти казвам и ти можеш да бъдеш чудесен модератор какъвто си от много години и аз чудесен потребител какъвто съм от още повече години, ако искаш да останеш в историята на форума и пред потребителите като коптора който банва ей така по лично осмотрение чудесно, аз нямам против.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 10.08.09 14:49.

TR

10.08.09
14:45

Според теб трябва да имам бан.А ти си лицето което не трябва да е модератор - но това е според мен.
Ти имаш право и за това аз ще имам бан ,докато ти ще си все още модератор.
“За кокошка няма прошка , за милиони няма закони ! “

Кажи честно, прав ли си ? Защо трябва да имам бан ?!

Мнението беше редактирано от TrainHard на 10.08.09 14:47.

10.08.09
14:49

По тези географски ширини нещата стоят така:трябва да има контрол и желязна ръка,няма ли я става анархия и хаос.Не говоря за бан на всички а за изтриване на кретенски теми от типа(,,креатина на Биогейм хубав ли е’‘’),и когато по темите стане анархия мода се намесва трие простотиите и това е.Ако не се пишат глупости няма да има проблеми.Модовете да не се чувстват по някакъв начин виновни,че някой се сърди или реве ами да правят това което трябва-да модерират.Това bb-team за мене значи нещо сигурно от 8-9 години не помня колко точно,когато беше чат канал в Мирката,глупавите теми да се трият без никакво притеснение!

fe2_vanio чат канала в мирка аз го бях създал !!! в последствие прехвърлих правата на митко и така си продължи канала. Не съм против това да има правила самия аз дълги години съм ги прокарвал, но да се банват трият и заключват теми противно на това което собственика на сайта е казал, или просто така за спорта да се прави “щото тоз не ме кефи” е тотална проява на анархия.

10.08.09
15:30

Не се карайте, а въведете нови или обновете старите правила. Когато нещата са написани черно на бяло, има ясни критерии и граници, които трябва да се съблюдават. Не, че веднъж написани правилата се спазват, но ако има нарушение, директно се трие и се пише коя точка е нарушена. Модераторът винаги може да бъде обвинен в субективизъм, защото нормите могат да бъдат не само нарушавани, но и заобикаляни - тогава отново може да има сръдни. Но това е въпрос на тълкуване :) Те не могат да се напишат качествени закони, камо ли правила във форума :)

Мисля, че репресии, банове и заплахи са малко пресилени думи - най-малкото за бан трябва да се погрижа аз, а в регистъра ни баннати освен за реклама, няма много.

Тази тема прилича на една друга преди време, пак спор между двама души във форума, около които се събраха агитки. По-паметливите може би ще се досетят. До никъде не се стигна тогава, освен до едно решение от двете страни, спорът да не е публичен и по-този начин да се видоизмени фокусът му. Затова ще заключа темата, защото съм уверен, че или и тук ще се вземе такова решение, или ще сме свидетели само на емоционални изказвания без ясна цел.

Дневниците стават много важни за аудиторията и за първи път имахме случай един от тях да е по-социален, а не толкова спортен. Да, нямахме богат опит с подобни ситуации, нито като модератори, нито като потребители. В момента няма техническа забрана дневникът да се продължи от Иван и той да докаже, че подкрепата за него не е била напразна.

Успех!

10.08.09
17:52

Ще трябва, аз ставам read ony.
Да видим, какво ще стане ...

15.08.09
06:52

Като модератор:

Тъпо е да си модератори  и да слагаш подпис за това кой какво е направил за сайта и кой какво сътворил за 6 дни, ами какво да направя като съм тук от преди вас и наистина съм направил никак не малко за сайта на мен също не са ми помагали, но никога не съм мрънкал и ревал по този повод, попитайте интересувайте се и ще видите какво имам предвид, дотогава просто си говорите наизуст.

Тъпо е да се биеш в гърдите, че си с форума от началото.Е аз съм почти от началото ! Само ти ли си правил нещо за този форум/сайт ? Не, не си !

Тъпо е да нарушаваш правилата и да оставаш ненаказан, защото разбираш ли, някога си бил от екипа.Ами това говори само лошо за теб .....

Тъпо е да поставяш ултиматуми, и да казваш на администрацията да избират между теб и някой си потребител.

Тъпо е, съгласен съм. Ако администрацията си вършеше работата, както трябва - нямаше да се стига до ултиматум.

Всъшност защо изчезна ултиматума някой да не се срамува от него.

Въпросния модератор (аз) се срамува от няколко неща, но тази тема не е от тях. Не бой се, ще я направя пак видима.

Модовете ако искат да се откажат няма лошо, веднага можем да предложим и лансираме нови, вярно няма да са толкова запознати с прахчетата и хапчетата, но то и не е нужно за да си добър модератор.

Така е, както ти си заменим във форума, така и аз.И др. модератори също.
Прахчетата и хапчетата НЕ са основата, но все някой ден ще го разбереш.А може и да не успееш(това последното като потребител го изказвам).

И понеже очевадно моя дневник се оказа “ябълката на раздора” той вече не съществува, дано поне Емзо и ловеца на глави (двамата от тройната коалиция), да се успокоят защото това им бе болната тема,

Да, така само показа, че можеш да се гавриш с екипа, както ти искаш.
Дневника ти си беше за заключване.Е заключихме го(не бях аз замесен в първоначалното заключване!!!).
Имаше така наречения заговор и се появиха подписи на част от потребителите с агитация за дневника ти.
Ето тук е най-големия пропуск в правата на модераторите - липсата на права.
Веднага бих сложил 20-30 дневен БАН на всички агитатори, после ако трябва още и така, докато трябва.
Но .....

Нека да дам своето определение за модератор в този форум.
Регистриран потребител с възможности да:
- редактира
- трие
- да направи някоя тема важна или да я премести
Нищо повече.Прави го на своя(добра) воля.Обикновено губи доста време, за да изглежда мястото тук малко по-изрядно.
А дефакто на края излиза едва ли не самото зло.
—————————————————————
Като потребител:
Иванчо, лично аз се старах десетки пъти да ти помогна.В старите ти дневници няколко пъти ти давах насоки.Няколко пъти не ме послуша, но аз не се отказвах.Дори помагах с голямо желание.Режим ти писах, на ICQ си говорихме.Имаме общи приятели.Не познати - приятели.Мненията им за тях са само положителни.

Не знам и не ме интересува дали си във временна депресия(дума непозната за мен, дано никога не се запозная с нея)или не, но с държанието си доказа, че си с по-големи привилегии от двама модератори тук.

Емзо утре ще идвам в Стара Загора да гледам една кочина, обади се да пием по нещо, тъкмо ще ми покажеш тамошните девойки  cheese

В момента си последния човек, с който искам да се запозная.Поне засега.

Най-вероятно това е последното ми лично обръщение към теб.

————————————————————————————————
Решението ми като част от екипа (думата модератор вече е зла дума):

Игнорирам раздела с дневниците, всичко си продължава по старому там.
Всяка глупост в другите раздели обаче ще бъде трита/редактирана без обяснение.Мога да различа, кое е “глупост”, бъдете спокойни.

Има и втори вариант:
Ако управата сметне, че съм злоупотребил - да ми отнеме правата.Ще си остана обикновен потребител, само че с друг ник.

п.с. Шишманов, подписа ми ще бъде редактиран, само да ми мине мерака след някой друг ден....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1