16.02.08
18:04
даите някакви идеи за закуска с която ще мога да се наям без да ми се гади след това!
незнам защо но след всяка закуска или несъм се наял както трябва или ако съм се наял то задължително трябва да ми е гадно и да ми се драифа :blank:
Не знам дали ще ти се гади,но мога да ти препоръчам качествена закуска->Овесени ядки. :)
Въпрос на навик - ще ти се гади максимум месец-два, после ще свикнеш. В 8-9 клас и аз не закусвах точно по тази причина, а сега нямам проблеми, дори наскоро закусих половин кило свински пържоли в 6:30 сутринта. Закусването е най-полезния навик който можеш да си създадеш изобщо.
От тях наистина ми се гади.Ядях ги няколко месеца гадеше ми се от тях,но нали са хранителни как няма да се ядят,само че вече немога и да ги погледна.Пробвах какви ли не закусвания да правя с какво ли не (вече дори и непомня какво съм пробвал) последно беше 4 белтъка+2жълтъка+2 банана+малко фъстъци.
16.02.08
19:04
Мюсли пробвал ли си? Аз закусвам от доста време омлет от 8белтъка,1 жълтък и извара.Вкарвам и накакъв плод преди това и ме засища.Не е задалжително овес да ядеш.
16.02.08
19:08
Овесените ядки можеш да ги правиш на палачинка, за да не ти се гади. Аз го правя всяка сутрин и съм доволен от вкуса. Смесвам 100 гр. овесени ядки в 7 белтъка + 2 жълтъка и ги пека като палачинки. Стават 3 хубави палачинки, но трябва да ги изядеш докато са топли, после няма да имаш шанс :) стават като гума.
@alleN
мюсли съм пробвал и неостанал очарован от тях имаха мн странен натрапчив вкус на което доста се учудих,като ги свърших си взех отхово но на др фирма и пак същата работа затова се отказах от тях.
@Даниел - Трибоеца
Идеята за палачинката ми допадна и още утре ще я пробвам :)
моята закуска е сутрин 1 доза протеин, 5 белтъка, 1 жълтък и макарони. Добра комбинация за мен :-)
Не се отказвам и от овесените ядки с кисело мляко, задължителни са ми със сирене.
можеш да пробваш някоя комбинация.....
За макарони несе бях сетил да си призная,би трябвало да нямам проблеми тях но това ще разбера в последствие :)
Според мен проблема ти не е напълно в това което ядеш, ами кога го ядеш./Е освен ако не се опитваш да ядеш някакви супер гадосити... не говоря за екстремни ситуации :)/
Примерно аз ако стана в 7.00 и седна да ям в 7.30 и трябва да изляза до 7.50 може да стане проблемно. Имаш ли проблем ако ядеш 1 час след ставане? Не би трабвало, още повече ако го правиш всеки ден. Не е добре да се яде веднага след ставане.
Аз ям редовно овесени ядки като ги ям паралелно със стафиди и за добро преглъщане пия мляко. :) Абе малко идиотско може да изглежда от страни, но съм доволен и хич не ми дреме. Та хапвал няколко стафиди здъфквам си доволно после 1 лъжица овесена каша/леко кашнати от топлата вода овесени ядки/ после пия няколко глътки мляко. Много съм доволен и отначало цикъла :). Не е проблем за храносмилането, много засища и бързо се приготвя.
Поздрави
Овесените ядки вече си ги оставям за малко по-дълго с водата или млякото в микровълновата, докато почнат да се надуват. Така се получава ефектът на варенето, без да съм ги варил. Освен това са по-меки и по-лесни за храносмилане ;)
18.02.08
06:59
Преди да ми писне овес да ям(сега ям каквото ми се яде :) ), като станех сипвах директно в купата на блендера(в ТСМ има за по 20 лева - железен е)100тина грама овес, и прясно мляко няколко пръста над него, слагах 1-2 лъжици протеин, някакъв плод(в зависимост от сезона - банан, ябълка, ягоди, череши) и лъжица мед(ако ти е сладък протеина и си сложил по-сладък плод може да го махнеш това, моята суроватка не беше увкосена :) ). Докато се замисия и изтропам в кенефа(10-15 мин) овеса “бухва”, пускам блендерчето и се получават халба и половина-две(зависи колко си сложил, аз всичко мерех на око :) ). Ще се наядеш, не губиш почти некво време за приготвяне(даже пестиш, щото го пиеш, а не го ядеш половин час), става уникално вкусно, може да е по-калорично, ама това ти е първото и най-важно ядене за деня, а по-добри работи не можеш да наблъскаш вътре :) .
Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 18.02.08 07:01.
казано от Даниел - Трибоеца на 16.02.08, 19:08:
Овесените ядки можеш да ги правиш на палачинка, за да не ти се гади. Аз го правя всяка сутрин и съм доволен от вкуса. Смесвам 100 гр. овесени ядки в 7 белтъка + 2 жълтъка и ги пека като палачинки. Стават 3 хубави палачинки, но трябва да ги изядеш докато са топли, после няма да имаш шанс :) стават като гума.
Като добавиш и малко прясно мляко става перфектно ;-)
18.02.08
16:20
И аз не закусвам веднага като стана. 1во едно чайче с бая мед и след 30-40 мин хапвам:
кисело мляко + корнфлейкс (всякакви има и различни) + 1н банан нарязан + обикновени бисквитки (пак има много видове) + едно голямо корни с ядки в лявата ръка :lol:
И така хапвам лъжица от манджата и после хапка корни и вкусът е УаУ :)
казано от jorro на 18.02.08, 16:20:
И аз не закусвам веднага като стана. 1во едно чайче с бая мед и след 30-40 мин хапвам:
кисело мляко + корнфлейкс (всякакви има и различни) + 1н банан нарязан + обикновени бисквитки (пак има много видове) + едно голямо корни с ядки в лявата ръка :lol:
И така хапвам лъжица от манджата и после хапка корни и вкусът е УаУ :)
Не може да не се изкажа.Тая закуска е отвратителна от гледна точка на съдържанието-корнфлейкс,обикновени бисквити и накрая и корни, за вкуса не знам.Протеин 10 грама от млякото и много некачествени въглехидрати.Стават само банана и кис. мляко.И какво като има много видове обикновени бисквити и корнфлейкс - всичките са боклуци тъпкани със захар и всякакви други гадости.Не се заяждам.Просто искам да кажа че човек ако иска да прави мускули с подобна закуска до никъде няма да стигне.
19.02.08
06:40
Какво пък им е на бизквитите ?!!?
Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 19.02.08 06:40.
Bлагодаря за предложенията!Oт понеделника почнах да изпробвам вариантите които дадохте и след като изпробвам всичко ще разбера кое е наи доброто и от кое се чувствам най-добре :)
Не е важно какво и как, дали ще е вкусно или не ,важното е като идеш в залата да виждаш всеки път различни хора, а пък ако щеш повръщай от храната.
20.02.08
07:26
казано от seus94 на 19.02.08, 19:47:
Не е важно какво и как, дали ще е вкусно или не ,важното е като идеш в залата да виждаш всеки път различни хора, а пък ако щеш повръщай от храната.
Това пък какво значи !? Да ядеш такива лайна, че чак да ти се драйфа и да ти е толкова кофти, че като отидеш в залата да не знаеш здравия Оги ли те пази или си викнал мустакатата Пепи?
Предлполагам че под различни хора има предвид трениращия, който всеки път като отиде в залата вижда че е различен човек-”пораснал е на мускули”.Напълно съм съгласен с него.
казано от seus94 на 19.02.08, 19:47:
напълно наясно съм с това ;) и аз съм на този принцип но мога да ти кажа,че в последно време от мн здравословна храна сутрин драифам много неспирам докато неизкарам всичко което съм приел ;) преди нямах такъф проблем в началото.Ако беше толкова “елементарно” нямаше да пускам темата
20.02.08
12:35
и аз имам такъф проблем като теб. Даниел-Трибоеца е написал омлета от яйца и овесени ядки горещо ти я препоръчвам.Повярваи ми с такава закуска няма да ти е кофти и ще си заситен ;)