Въженце и подскачане с него

19.02.08
17:47

Привет, супер типично за мен след 2-3 месеца пауза пак тръгнах на фитнес, но този път си взех и едно въже за в нас. Въпросите ми са какво бих спечелил като правя такива тежки кардио тренировки? Релеф?
- А натоварват ли се някои мускули повечко, освен прасците?
- Също така не намерих в статиите в сайта колко точно трябва да е дължината на въжето, не знам и какво представляват “джогинг” стъпка и другата я забравих даже.
- Пробвах днес за малко да поскачам но положението е трагично - повече от 5-6 завъртания не можах да направя. Бавно ли се усвоява техниката, има ли шанс скоро да мога да скачам без прекъсване?
- И все пак, освен издръжливо сърце да се надявам ли и на добър релеф? Значи по принцип съм слаб и релефен, но с въжето мога ли да се изчистя от мазнините още повече?

Това е, доста въпросчета станаха, но най-вече ме интересува колко трябва да е дълго въжето. Висок съм 1,85-7-8см (изгубих ги вече)

Темата беше редактирана от Baleto на 19.02.08 17:48.

19.02.08
18:57

Еми  бате  джогинг  стъпката  е  скачане с  единия  после  другия  крак се едно тичаш!!Нормално е в началото да е слабо  положението ама  цаката  е да  стане машинално скачането с  постоянна  скорост и краката  да свикнат !!!

19.02.08
18:58

Само по едно от питанията ти, мога да ти отговоря - свикването и подскачането е въпрос на практика.
И аз бях така, но само с 3-4 опита и вече правех по 20-30. :)
Спрях да скачам..може би щях и да повече да стигна.

19.02.08
20:11

А нещо за дължината на въжето някой да има представа?

19.02.08
20:25

Като го сгънеш през средата и стъпиш на сгънатото краищата трябва да са ти на хълбоците...като че ли не е много ясно, но по-добре от това не мога да го опиша.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1