Нужда от съвет

15.02.08
21:56

Здравейте.

Тренирам от почти един месец и все още съм на ‘кръговите’ упражнения. Успоредно с това, разбира се, искам да кача. На 22 години съм, висок съм 173см, а теглото ми в момента е 67кг. Вземам млечно-яйчен протеин, два пъти дневно, но по-долу ще посоча кога. Ще се радвам ако ме посъветвате и критикувате за това, което мислите за неправилно.

Събуждам се в 8:00.

От предишната вечер си приготвям 130-150гр. мюсли, накиснати в прясно мляко и лъжица мед
Закусвам с това и веднага след това - един банан.

Следващото хранене ми е около 13:30-14:00 (знам, че е много късно, но работата ми не позволява да се храня по-рано (ето тук искам сериозен съвет какво е добре да хапвам в бързината)). Обикновено се храня с Ориз или картофи, задължително с месо. Днес например взех свинска вратна пържола, около 250гр. с гарнитура от домати и краставици и 2 филийки хляб

Следобяд, обикновено към 17:00-17:30 се храня за пореден път, горе-долу със същата храна, както от по-рано. За пример, както днес, отново ядох вратна пържола, с картофи (около 200гр.) и пак 2бр. препечен хляб. Веднага след това - банан.

Тук вмъквам и протеиновата добавка. Около 19:30 часа обикновено. С прясно мляко и мед.

Следващото ми хранене, е, когато свърша работа и се прибера вкъщи - около 22:30-23:00 часа. Отново наблягам на месото, отново на свинското. Този път с печени картофи и отново 2-3бр. филийки хляб. За десерт включвам вафли, банани или кисело мляко.

Вечерта, преди лягане вземам втората доза протен, направен по същият начин.

Сънят ми е малък проблем, защото лягам по-късно вечер, но въпреки това гледам да е около 8 часа.

Бих искал съвет дали е правилно да се храня с еднообразна храна, защото аз предимно наблягам на месото и най-вече на свинското. Купил съм си конска кайма, която си направих на кюфтета и много ми хареса - смятам да продължавам да си вземам.

Благодаря ви и не си спестявайте всякакви критики, мнения и препоръки !

Темата беше редактирана от NickeyAr на 17.02.08 03:24.

IR

18.02.08
09:36

Храненето ти е добре ,единственото което мога да те посъветвам е да включиш повече белтъчини към закуската си /яйца,сирене,извара или др./. Протеинът е най-добре да приемаш след тренировка. По принцип е добре да е суроватъчен ,но и млечно-яйчен не е проблем.

18.02.08
09:43

Млечно-яйчния протеин се усвоява по-бавно от суроватъчния затова е прието да се пие вечер преди лягане или през деня между храненията.Сутрин и след тренировка суроватъчния протеин е удачен избор.Между закуската и обядати можеш да хапваш протеинов десерт-продават се във всички магазини за добавки,като вафла са и са много удобни.Също така не мисля,че е голям проблем да си сипеш една доза от протеина в шейкър/шише и да си в раздрусаш на работа с 1-2 банана примерно.Вечер можеш да избягваш въглехидратите ако те притеснява омазняването.Разнообразяваи с месата-хапваи пилешко,свиснко,телешко,някаква риба.Да не ти омръзне много бързо свинското ;)

18.02.08
16:47

Благодаря, че все пак отговорихте :)

Аз пия млечно яйчен, точно за да вземам преди лягане, а и в случаят с работата ми, е удобно да го вземам между храненията. Като стана въпрос отново за протеина, какво мислите за вземането по няколко пъти на ден? В смисъл, мога ли да вземам и по обяд, когато нямам много време, малко по-късно (между храненията), и съответно - преди лягане. Питам, за да знам дали по някакъв начин не пречи или натоварва организма ?

18.02.08
16:52

Няма проблем да го пиеш по 2-3 пъти на ден,но стига да не се осланяш само на него.Храненето е по-важно.И я вземи кажи каква марка ти е протеина,да не се окаже нещо некачествено...

19.02.08
23:59

Здравейте отново!

Протеинът, който вземам е Total MILK, разфасовката е 500гр, и съответно за една седмица заминава :) Давам му 18лв., но знам, че цената е висока, това е , защото го вземам от залата, където ходя.

Ето и това, което пише като информация за 100гр. продукт (дозата е от 30гр.):

30гр.| 100гр.

Енергия:  492KJ | 1623 KJ
Мазнини:  0,5g.  | 1,6g.
Въглехидрати    |
Лактоза:  1,2g   | 4,3g.
Протеин:  24,6   | 82g.
Натрий:  24mg.  | 80mg.
Калций:  660mg.|  2200mg.
Калий:    114mg. | 380mg.
Фосфор:  89mg.  | 290mg.
Магнезий:  15mg. | 48mg.

Производителя е NZMP Auckland, New Zealand, пакетирано в “Роял ТМ” ООД, изключително за “К И К” ЕООД гр. Варна ...и така нататък

Ще съм много благодарен за повече мнения специално за протеинът, защото много държа да е качествен, и ако имате някакви съмнения, да ги споделите, и съответно да ми препоръчате наистина хубав протеин, или гейнер, защото след като свърша тази опаковка, (а и кръговите ги свършвам скоро) имам намерение да започна да вземам креатин, заедно с хубав гейнер (тук ще помоля отново за вашите мнения и препоръки, удачно ли е, или е по-добре някаква друга комбинация и т.н., абе, всичко, което мислите за по-добро!!)

Благодаря ви предварително

:: NickeyAr

Мнението беше редактирано от NickeyAr на 20.02.08 00:00.

Относно хрането, това с месото и картофите кам 17 го замести с протеиновия шейк и някъкви комплексни въглехидрати(ябълка,портокал, овесени ядки и прочие), храненето с месото си го направи като вечеря към 20ч. тоест на местото на шейка, това за вечерта ще ти е напълно достатъчно, в противен случей прекаляваш с месото и въглехидратите и след време ще направиш тема “Имам проблеми с мазнините” , такаче по добре дейтваи по спокойно, за по голямо качество, защото както се трупат трудно килограми, така 10 пъти по-трудно се те се сфалят. Другото което е, ако не зимаш химия, 1.5-2 гр протеин на кг тегло са напълно достатачни, такаче според мен закуската ти е удачна(в 100гр. овесени ядки има 13 гр. белтак + 14 грама от млякото), вярно белтъка от овеса не е палноценен, но този от млякото е, и до някаква степен те се допълват. Както каза момчето горе, протеиновите барове са много удобни за бърза употреба когато нямаш време да хапнеш, от тях бих ти препоръчал вафлите на Now Food, те са мн добри като съдържание и в същото време са доста вкусни, гейнер качествен може да си земеш на ON, Now Food, MLO, Power Man…... Аз лично бих ти препоръчал на Now Food, те са в най-добрия баланс-качество/цена. Гейнера се пие само сутрин след сън, и след тренировка, за другите отрязаци от деня той не е подходящ, тъйкато съдържа голямо количество бързи въглехидрати(дектроза(глукоза) и малтодекстрин). Креатина, ако е монохидрат ще трябва да го пиеш с бързи въглехидрати за да се усвой, тоест с гейнера, но има много по модерни форми(етил естер, малат, алка-креатин), които не се нуждаят от въглехидрат за да се усвоят и се пият 30 мин преди и веднага след трен. , а в нетренировачни дни сутрин. Успех! Надявам се съм ти бил полезен в начинанието ти :).

20.02.08
10:28

Благодаря и за твоето мнение, адаш! :)

Относно шейка, който пия  около 19:00, аз го пия, за да бъде между храненията-така са ми казали и затова така го пия!... След работа (около 22-23), аз имам още една вечеря... Поправете ме, ако все пак е грешно, разбира се !!....

Благодаря за информацията около гейнерите и креатина, ще ми бъдат полезни при изборът ми след време. Но за протеинът, който вземам, не сте писали нищо?! Както казах, ще се радвам за повече съвети точно около този въпрос, защото знаете колко важна добавка е той, а аз търся качество.

:: NickeyAr

Мнението беше редактирано от NickeyAr на 20.02.08 12:03.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1