Body Performance with Steve Turano.. о.О

20.02.08
10:28

Онзи ден докато си губех времето във youtube попаднах на ‘’няколко’’ видео матеряла от този Стийв Торано или там както се произнася името, можете да ги видите тук - http://www.youtube.com/profile_videos?user=BodyPerformanceTV&p=r или http://www.bodyperformancetv.com/steve_tv/ . Та направо останах буквално изумен от някои от нещата които казва. Един вид неговите твърдения разтърсиха из основи повечето неща които знам за отслабването, кардиото, тренировките и т.н., попадали ли сте на тези матеряли? Какво мислите за тях, за Стийв и за неговите твърдения?  :roll:

Love your body. :cheese:

Темата беше редактирана от Crazy_With_Razor на 20.02.08 10:37.

20.02.08
21:09

Попрегледах някои от клиповете.
Трудно бих му се доверил.
Например: можеш да ядеш като прасе и да слабееш...на теория, може би е така.
От друга страна: ако си позволиш една бира в петък вечер, отгладувай си я в останалите дни, намалявайки храната.
Не комбинацията от въглехидрати, протеин и мазнини прави хората дебели, а количеството.

На пръв поглед елементарно, но аз съм малко скептичен. Малко ми клони към...полуистини. Някои вярни и полезни неща са представени в много опростена форма и на база на това е дадено ... решението. Вместо да намериш оптималното съотношение на храни и количество, които да консумираш, просто намаляваш количеството без значение, кое точно намаляваш - най-добрата диета за 40килограмова мацка, която яде по 1 шоколад на ден и е на ръба на анорексията.
Това си е моето опростено тълкуване. :)

20.02.08
22:01

Не съм сигурен дали те разбирам. :cheese: Можеш ли да дадеш видео в което казва, че можеш да ядеш като свиня и да слабееш? Принципно в много от видео клипчетата повтаря едно и също - “задължително кардио, спорт, тренировки”, “няма значение какво ядеш ( въглехидрати, мазнини, белтъчини ), важно е на края на деня да си изял по-малко ккал. от това което си израсходил”, “да не се смята белт., въг., мазнини, да се гледат само ккал. и да се намалят с 200/300/400/500 калории от това което ти трябва за деня ( BMR ) със по-малки порции храна + спорт” .. общо взето това е сумирано от клиповете в които говори за отслабване.. ако има нещо друго - добавете и вие. А някои от другите в които отговаря на различни върпоси също доста ме объркват. Би било интересно повече хора да ги гледат и да обсъдим по-интересните клипове един по един.. все ще стигнем до някаква истина.  :)

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 20.02.08 22:02.

21.02.08
20:21

Също прегледах няколко то клипчетата. Едно и също цикли на повечето места, да. Съгласна съм с твърдението, че решаващ е калорийният баланс а не толкова дали ще сваляш с НВД, ВВД или РБР. Но някакси все пак не мога да се убедя, че примерно една високобелтъчна диета е добро решение и е здравословна. Направи ми впечатлние клипчето за метаболизма. Според него единственото нещо, което влияе съществено на забързването на обмяната на веществата е тренирането. По тази логика теориите за 5-6 хранения на ден падат в канала?? http://www.youtube.com/watch?v=lazwnApso2I

21.02.08
20:32

Прав е за тренирането.

23.02.08
14:13

Ами веселяк е :), казва някои интересни неща. Но мисля, че човек трябва да прочете и види много преди да може да пресява което е правилно и кое не е. И най-важното според мен е да е учил достатъчно биология и химия, за да може да се основава на научни факти не на пронципа проба и грешка.

А между другото незнам на колко години е, но не бих казал, че е зле, но според мен си изглежда като един не много запален лъбител на спорта като цяло. Казвам го защото по телосложение ми напомня на някого, а този някой изобщо не е хващал дъмбел в живота си, а и е на около 55 години. :)

23.02.08
14:47

Има видео в което си показва тялото, а бтв на 43 години е. ;-)

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 26.02.08 09:26.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1