хранителния ми режим - забележки,критики препоръки

MA

18.02.08
16:11

*ръст - 175
*тегло - 55 кг
*възраст - 15 г.
*цел - сериозно покачване на тегло

*06:00
- овесени ядки
- прясно мляко
- ябълка/портокал

*09:30
- сандвич с пилешко филе
- кофичка кис. мляко
- банан

*11:30
- 100гр. фъстъци/бадеми
- 2 вафли

*13:30
- риба/пилешка пържола/ориз със зеленчуци
- сладка царевица
- салата

*16:00 (след тренировка)
- суроватъчен протеин - 30 гр.
- макарони
- 2 белтъка

*19:30
- каквото има сготвена (майка ми готви обяда специално за мен,не искам да я карам да готви и за вечеря)
- салата

*23:00
- кофичка кис. мляко
- 2-3 лъжички мед

ще се радвам на мнения,критики и препоръки. ;)

21.02.08
14:05

В 11:30 не яж вафлите,
след тренировка слагаш 2-3 лъжички мед, които си сложил в 23:00- там са напълно ненужни!!!
Макароните може да ги ядеш 30 мин. след транировка или 30 мин. преди тренировка(най-добре). Яж 2 цели яйца, не само белтъците ;)
За последно хранене те съветвам да сложиш извара.

Мнението беше редактирано от Martinakiss на 21.02.08 14:05.

MA

21.02.08
15:17

ами те макароните по принцип са си след тренировка, като сложа и меда ми става малко множко, но нищо.

иначе за изварата се сетих още вчера, това мляко в 23:00 ще го сменя с извара.

а дали ще е удачно, тия 2 вафли да ги заменя с едно “корни” примерно ?

Мнението беше редактирано от madness на 21.02.08 15:18.

21.02.08
17:07

Не си ме разбрал правилно за макароните :)
Значи непосредствено след тренировка взимаш 40гр. мед + суроватъчен протеин и 30 мин. след това макароните!
А за заместването на вафлите с Корни, мисля че е по-добре :)

MA

21.02.08
18:19

аха, разбрах те вече. ;)

за да не отварям нова тема мисля,че тук е мястото да питам дали за този хранителен режим е подходящ протеина, който взимам - American Sports Nutrition American Whey. взимам 28 мл с 250 мл вода веднъж дневно, след тренировка, както вече написах.

27.02.08
09:00

Може и по-лек режим - примерно сутринта овесени ядки и яйца/кисело мляко/прясно мляко после си хапваш на 3 пъти паржола в твоя случай около 150 гр да е порцията и още 100 гр гарнитура ориз/картоф/боб/леща/грах/и т.н. може черен лебец и да речем последната порция кадет я ядеш ко е мн късно през деня да сложиш салата вместо нормалната гарнитура другото то си е чсно с добавките ще ти е по-лесно отколкото без и така
щото така секи ден ено и също ...

27.02.08
15:19

Бавните въглехидрати (макароните) можеш да ги изтеглиш в 11.30 и да махнеш двете вафли.След тренировката взимаш суроватката и някакъв бърз въглехидрат ( примерно два банана или банан + 2 лъжички мед или нещо такова ) Яденето от 19.30 е хубаво да го изтеглиш малко по-рано ( поне 16.30 ) и да е стабилно а не каквато манджа има.Няма смисъл да я караш майка ти да ти готви по 5 пъти на ден.Свари си един ориз и 5 яйца или пък пилешко филе си сготви с ориз и си готов.Кажи на майка ти да ти покаже един път и ще се научиш елементарно е.В 13.30 оризът си върви независимо дали има риба или пилешко.Сметни си въглехидратите трбва да ти се вържат кум 5 гр на кило твое тегло а белтъчините 2 / 2.5 гр

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1