Резултати от изследване на CPK - повишени стойности.

20.02.08
14:40

Поствам това като нова тема, въпреки че писах по въпроса и във вече съществуваща тема.

Пиша във връзка със завишен ензим CPK. стойността му е 1180. Прочетох отговорите тук и затова искам да уточня как стана изследването. Понеже имам дискова протрузия ходих на фитнес преди това включващ вдигане на тежести и екстензии между сериите. Разбира се тренирах на гладно и след тренировката веднага отидох за изследването. Стойността на CPK беше споменатото 1180. Нормално ли е да се получи такава стойност заради тренировката на гладно? Останалите неща (GLU, CREA, TBILC) са в нормите. Нямам и проблеми в кръвната картина и чернодробните изседвания. Притеснен съм заради завишените стойности на този ензим.

Днес отидох пак да си изселдвам CPK и се оказа, че е 890 (на следващия ден след тренировката). Ревматологът ме посъветва да пия витамини и да не се натоварвам физически и след няколко дни да направя още едно изследване. Има ли от какво да се притеснявам?

21.02.08
11:16

Попринцип вследствие на системните тренировки определени ензими и хормони се увеличават така тялото реагира на натоварването, ако се чустваш добре значи не би трябвало да има проблем, колкото до докторите те като не разбират нещо просто гледат да се презастраховат.

21.02.08
17:30

Благодаря за отговора. Имам болки в ставите и мускулите и затова си направих това изседване при ревматолог. Това ми беше първата тренировка от известно време. И веднага направих изследването. Не знаех, че този ензим може да се повиши така. Проблемът е, че сега не е ясно от какво е завишен.

Мнението беше редактирано от barry на 21.02.08 17:31.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1