18.02.08
14:05
След цяла зима трениране за маса, мисля че е време да помисля малко и за релефа.От една седмица вече тренирам по изцяло нова програма, включих и кардиотренировка след тренировката с тежестите.По време на тичането на пътеката обаче ми се появява някаква много странна болка в прасците.Не е в самия прасец, болката е някаде отпред, дори понякога си мисля че е от костта, но не съм сигурен.Отначало болката е слаба, но постепенно става нетърпима и съм принуден да прекъсна тренировката, това става някаде на 10-тата 15-тата минута, а от гледна точка на издръжливостта мога да издържа 35-50 минути стабилно бягане.След като престана да тичам, болката изчесва много бързо.Общо взето тази болка ми проваля кардиото всеки път.Отначало си мислях че това постепенно ще отзвучи, но вече трета тренировка става така.
Някой имал ли е подобен проблем?
Знаете ли каква може да е причината и как евентуално да се справя с проблема?
Имам някакви предположения на какво може да се дължи, но предпочитам да ги кажа по-натам за да не ви обърквам и да чуя други мнения.
Благодаря предварително!
Темата беше редактирана от madwolf на 18.02.08 15:46.
и аз имам подобен проблем. след като съм качил 5-6кг през зимата и почна да тичам и мен ме боли. болката е в долната част на прасеца и от двете страни на костта.понякога преминава и от пред. пробвал съм какви ли не мехлеми .пих по едно време диклак като на баб ми:) и това не помогна. след зимната силва подготовка и качените килограми пролетта и лятото се занимавам със спорт, свързан с доста тичане и натоварване. всичко което съм разбрал е че болката намалява като сваля килограми и с периодични почивки. един братовчед имаше същите болки и му казаха че има възпаление на ципата на костта. дано да не съм те отчаял:). предлагам ти кардио тренировката да я замениш с колело или скачане на въже. от личен опит ти казвам че въжето е супер
Като по-малък с един авер ходихме да бягаме на стадион и понякога започвахме с леко темпо, но без сериозна загрявка и тогава имах един гуменки с наистина необичайно тежка подметка и ми се появяваха точно такива болки.
Мисля, че беше просто някакво мускулно претоварванеи евентуално леко разтежение на ахилеса, привсе че не правишме някакви нечовешки маратони... А според мен костта ме наболяваш, тъй като в долната част на крака костта е захранвана директно от мускулната тъка, нещо от този род. Това един ортопед го обясняваше на човек със счупен крак в точно тази област. И поради това м/у другото възстановяването е доста продължително.
Мнението беше редактирано от tpd на 23.02.08 11:14.