21.12.04
00:10
Сега се двоумя какво да почна да тренирам.Ходех на фитнес от Май месец.Качил съм умерено маса.Сега искам започна нещо по-биткаджийско.Само че се чудя какво?Дали кик-бокс или някво карате или нз.Какво ще ми препоръчате и какви ще са промените ми във тялото?А и се чудя от какво най-бързо ще зауча нещо.Кое ще даде най-бърез ефект в/у “уличния бой”?
Според мен, ако искаш да се биеш, трябва да се биеш. Ами просто започвай, със сигурност ще изядеш доста бой като за начало, но ще ставаш все по-добър. Така ще научиш и да носиш на бой. Незнам, странно ми се вижда желанието ти. Все пак (по-сериозно), смятам че нещо от сорта на кик бокса или обикновения бокс ще ти свърши работа. Но имай предвид, че и там много лабут се гризва, та не пренебрегвай по-горния ми съвет.
Успех в боя! :D
21.12.04
14:51
По мое мнение кик-бокса е най-приложим в реални условия. Доста дълго време тренирах, но за съжаление ми се наложи да се откажа поради травми /доста често срещани в този спорт/.
карате, таекуондо или джудо според мен е най-добре и най-щадящо...
ако искаш “най-бързо приложимо” - кик бокс или бокс или самбо (може би), но са доста taxing тези спортове - имат си височка цена, която се заплаща...
ако ще се “биеш” с по 1 човек - джудо - мен лично в джудото ме е мачкало едно момиче по леко от мен :oops:
ако ще се биеш с повече - може би самбо
... знам ли ...
Карате кьокошин-кай е едно от най-добрите, нин-джуцо и още едно две, но като напреднеш ще ти се отще да се биеш (поне така ще те учат). Аз тренирам Ай Ки До от 6 години и като трябва да се бия предпочитам да не го правя. Мога ама е тъпо. Иначе ходи по дискотеки или със скинове, ще се развалиш, но ще се научиш да се биеш - но на каква цена и защо? Ти си решаваш де, не те поучавам!
22.12.04
19:29
Зависи какво целиш да нараниш противника си или само да му дадеш добър урок.Аз ти препоръчвам да не го нараняваш много в този смисъл каратето с различните му стилове е много по добро.Защото ако му размажеш лицето ще си навлечеш неприятности(с полицията).затова честно казано трябва да се научиш да не прилагаш уменията си без основателна причина.
стига толкова филофофия да се върна на темата.Най-бързо ще научиш бокс или кикбокс,но при тях неможеш да предпазиш този с който се биеш.В същото време бокса и кикбокса са много ефективни за около половин година яки тренировки можеш да станеш звяр.Още по ефективни са източните бойни изкуства но трябва да ги тренираш по продължително за да ги приложиш успешно,но поне няма да те търсят униформени след това.За карате добри са карате до, киокошин ,вин-чун,има ги много зависи кое ще ти допадне или по точно колко силно желаеш да се занимаваш,защото нямаш ли воля за напредък по добре не се захващай.
26.12.04
23:17
:lol: искаш да се биеш,моят съвет е ако не си го правил до сега често,явно не ти харесва и за какво ти е да се захващаш с нещо ,което не ти харесва....ако си се бил често,значи няма да задаваш този въпрос,сам до сега си щял да намериш пътя към някоя зала...
казваш ,че имаш успехи във фитнеса...ами продължавай,там ти е мястото.
Абе Armitrage ако си каратист (не начинаещ де ) ако праснеш някои ще му размажеш лицето
Най-бързо и ефективно според мен е да започнеш с Wing Tsun - www.wingtsun-bg.com не е красиво като Таекуондо или Айкидо, прилича повече на уличен бой, но е много ефективно !
:D
27.12.04
12:48
Аз съм тренирал много боини искуства (бокс,кьокошин,карате-до,таекуондо и кик-бокс) и да ти кажа по-добро от кик-бокса просто няма.Наи приложимо е за уличен бои, както каза Armitrage за половин година може да станеш звяр и половина :) Според мен за някои които не е решил да се занимава много сериозно с боини спортове, а само да се бие като гламав, кик-бокса е идеален.Но ако искаш да се занимаваш по-обстоино и да разучаваш различните боини стилове започни с Аи Ки До и после продължи с кик-бокса и т.н. :)
27.12.04
18:59
[quote author=“master”]Абе Armitrage ако си каратист (не начинаещ де ) ако праснеш някои ще му размажеш лицето
:) наясно съм с това което казваш но идеята ми беше че при каратето особенно в някой от стиловете можеш да победиш някой без да го нараняваш.А когато няма тежки телесни повреди едва ли после ще те търсят за побой и такива неща.
Аз не съм напреднал още не съм почнал да тренирам,но знам някой хватки от едни приятели които са доста напреднали и оттам си правя изводите.
Ok значи съм те разбрал малко погрешно и се ядосах защото аз все пак тренирам от 7 год и знам какво може да ти направи един удар , и просто малко се превзех.
28.12.04
18:09
И аз знам какво може да причини един удар в каратето.затова казах че каратето е много по опасно бойно изкуство от бокса или кикбокса но за да го научиш се иска повече време и постоянство.Силната воля за успех носи победите.Изобщо неподценявам източните бойни изкуства.
Даа Джудото е супер! Който го пробва няма да съжалява - сила + издръжливост и е перфектно за близък контакт. Според мен е още по-ефективно в комбинация с Карате или Кикбоск.