22.02.08
06:19
Днес ще започна ВМ-НВД.
Съотношението на калориите ми е Мазнини = 50 % Белтъчини = 30 % Въглехидрати = 20 %
176 см. 86 кг. 22 год.
обиколка китка = 18см
бицепс = 31см отпуснат, 34 см стегнат
BMR= 1974 ккал. ( това без да го умножавам по коефициент за движение, мисля че так ами излизат - 300 -400 ккал )
Закуска:
4 яйца 24 гр. мазнини 28 гр. белт. 360 ккал.
1 ябълка ( 100 гр. ) 42 ккал. 12 гр. въгл.
402 ккал
10:20
50 гр. овесени ядки 35 гр. въгл 180 ккал
130 гр. пиле 35 гр. белтък 130 ккак
310 ккал
12:20
100 гр. сирене 300 ккал. 24 мазн. 17 гр. белтъчини
салата (зеле със зехтин )
14:20
150 гр. извара 130 ккал 30 гр. белт.
200 гр. кисело мляко 3.6 % 120 ккал. 7 гр. мазн. 6 белт. 5 гр. въгл.
До тук - 1380 ккал
17:00 ( най - често предтренировъчно ) ...
Дайте идеи за последните две хранения. Предварително благодаря за отделеното време и за мненията Ви.
Ами късно вечер никви въглехидрати - месо и салати... Само дето що не я направиш 40% мазнини на 40% протеин, по-добре ще е.
22.02.08
15:09
казано от armando на 22.02.08, 11:03:
Ами късно вечер никви въглехидрати - месо и салати... Само дето що не я направиш 40% мазнини на 40% протеин, по-добре ще е.
Ще пробвам. Благодаря за ответа :)
22.02.08
16:50
казано от armando на 22.02.08, 11:03:
няма да е по добре !! протеина си е фиксиран 2.5-3 грама не повече ако е повече става на глуюкоза !!вечер извара или сирене !!
Не знам, при мен се получава 300 белтъчини, около 200 мазно, и 100 въглехидрат...
22.02.08
20:07
100 кила ли си ??? Стероиди ли ползваш?? колко са ти калориите общо
Ето ги съветите на човек, за който ВМ-НВД е постоянен начин на хранене, а не диета за пролетно чистене (демек - моите съвети :) ) :
1) Спри да смяташ и броиш калории и грамове - това е най-важното.Просто не се тъпчи излишно, организмът ти знае колко му трябва
2) Махни ги тия овесени ядки, това е голяма гадост, яж повече зеленчук, вземи си рибено масло
3) Яденето в 12 което е - е сега ми кажи, че не умираш от глад след него и те признавам - яж месо, а не сирене
4) Сложи масло към яйцата сутринта, ябълката я яж някакво време преди останалото, ако не ти става гадно (мен лично ако някой ме накара да ям ябълка точно на закуска ще ми е доста гадно, да не говорим че изобщо не ти е необходима, но поне няма и да пречи кой знае колко)
5) Пилешкото е кофти, яж свинско/телешко/риба, от време на време дробчета
6) Повече месо - колкото позволява бюджета максимално и допълвай с яйца, масло и сметана (вместо киселото мляко) - извари не ти трябват
7) Не яж едно и също всеки ден, не спазвай точна схема на хранене по часове, а спазвай принципите - много мазно и малко въглехидрати
23.02.08
07:24
казано от G33K на 23.02.08, 07:16:
Ето ги съветите на човек, за който ВМ-НВД е постоянен начин на хранене, а не диета за пролетно чистене (демек - моите съвети :) ) :
1) Спри да смяташ и броиш калории и грамове - това е най-важното.Просто не се тъпчи излишно, организмът ти знае колко му трябва
2) Махни ги тия овесени ядки, това е голяма гадост, яж повече зеленчук, вземи си рибено масло
3) Яденето в 12 което е - е сега ми кажи, че не умираш от глад след него и те признавам - яж месо, а не сирене
4) Сложи масло към яйцата сутринта, ябълката я яж някакво време преди останалото, ако не ти става гадно (мен лично ако някой ме накара да ям ябълка точно на закуска ще ми е доста гадно, да не говорим че изобщо не ти е необходима, но поне няма и да пречи кой знае колко)
5) Пилешкото е кофти, яж свинско/телешко/риба, от време на време дробчета
6) Повече месо - колкото позволява бюджета максимално и допълвай с яйца, масло и сметана (вместо киселото мляко) - извари не ти трябват
7) Не яж едно и също всеки ден, не спазвай точна схема на хранене по часове, а спазвай принципите - много мазно и малко въглехидрати
@G33k: Аз не искам просто режим за пролетното чистене ! Искам начин на хранене, начин на живот. Проблема с овесените ядки е че са ми едно от любимите ястия ( пък и все пак ако са във въглехидратните норми за деня, не мисля че биха били проблем ) Честно казано, с тоя кашкавал ( вчера не беше сирене ) на обяд не бях особено гладен. Приемам всякакви съвети. И аз обмислям вариант с повече месо, но последните няколко дена трябва да си оформям храненето в движение ( което не е от най - лесните неща )
Мнението беше редактирано от Александър на 23.02.08 07:26.
G33K, колкото и да пропагандираш, че пилешкото е кофти, целият свят знае, че не е така...
That which has always been accepted by everyone, everywhere, is almost certain to be false.—Paul Valery
Преди няколко седмици беше в “Strong words” в т-нейшъна, специално те поздравявам с тази фраза, макар и “целия свят” в изказването ти да е доста грубо преувеличение ;)
edit - ако не си ме разбрал правилно - не кофти в смисъл на вредно, а кофти в смисъл на по-малко полезно от другите :)
Мнението беше редактирано от G33K на 23.02.08 08:04.
23.02.08
08:26
И аз съм на постоянно ВМ- НВД качвам с него и мисля когато стане време да свалям само да намаля калориите .. когато реша да подържам пак така ще ям !!Много съм доволен от него!! Искам да попитам G33K дали има проблеми с холестерола и .. ако има ко праи за да си го намалява
23.02.08
09:08
Не можах да схвана нещо. Това че съм се преориентирал към ВМ-НВД, не значи че целите ми са се променили особено ( да поизчистя за лятото т.е. ) А вече от там нататък, това да ми е начина на хранене.
Аз ВМ-НВД мога единствено есента , началото на зимата да го спазвам .След като цяло лято се тъпча с плодове ,зеленчуци и тараторчета просто изпитвам ужасна нужда после да “презаредя” .Но примерно целоодишно да го спазвам се оказа ,че е невъзможно - адски ми става тежко пък и ми писва . Както и да е де ...
За менюто ти: Ами щом си на ВМ-нвд , трябва да ядеш повече мазнини ябълката ,овесените ядки -можеш да ги замениш с масло или там каквото друго мазно искаш . Нали уж идеята е да идва енергията от мазнини а не въглехидрати
@ Wrestling_pro за холестерола-аз съм чувала ,че с рибеното масло се регулира ( е ,ест не зависи само от тва де ) . В сайта на спайдърспорт бях чела дневника на един човек с мн висок холестерол ,който го намалява с ВМ -НВД ,рибено масло , спорт-абе сичко е комплексно . Там поразгледай ,мисля ,че доста се беше изписало по тая тема ;)
Проблеми с холестерола нямам..всъщност нямам никакви проблеми с нищо :) Рибено масло взимам 3 пъти по 2 или по 3 капсули, но всъщност не знам дали е от това..по-скоро е от цялостното ми хранене, а не точно заради рибеното масло.
23.02.08
12:24
казано от тайна. на 23.02.08, 10:55:
Аз ВМ-НВД мога единствено есента , началото на зимата да го спазвам .След като цяло лято се тъпча с плодове ,зеленчуци и тараторчета просто изпитвам ужасна нужда после да “презаредя” .Но примерно целоодишно да го спазвам се оказа ,че е невъзможно - адски ми става тежко пък и ми писва . Както и да е де ...
За менюто ти: Ами щом си на ВМ-нвд , трябва да ядеш повече мазнини ябълката ,овесените ядки -можеш да ги замениш с масло или там каквото друго мазно искаш . Нали уж идеята е да идва енергията от мазнини а не въглехидрати
@ Wrestling_pro за холестерола-аз съм чувала ,че с рибеното масло се регулира ( е ,ест не зависи само от тва де ) . В сайта на спайдърспорт бях чела дневника на един човек с мн висок холестерол ,който го намалява с ВМ -НВД ,рибено масло , спорт-абе сичко е комплексно . Там поразгледай ,мисля ,че доста се беше изписало по тая тема ;)
Еми ти маи не спазваш ВМ- НВД а ...плодове в НВДто се избягват набляга се на МАЗНОТО месо кашкавал сирене риба яица свинско ... все прекрасни вкусни храни ... нВДто е пример за диета в която всички храни са с протеини !! енергията се ползва от мазнините така мое неусетно да промениш визията си без да си променила теглото си !! Иначе ПЛОДОВЕТЕ са храната набедена от жените че много се отслбва от нея и е много диетична а в нея има само въглехидрати !!!
23.02.08
12:25
казано от G33K на 23.02.08, 11:58:
Проблеми с холестерола нямам..всъщност нямам никакви проблеми с нищо :) Рибено масло взимам 3 пъти по 2 или по 3 капсули, но всъщност не знам дали е от това..по-скоро е от цялостното ми хранене, а не точно заради рибеното масло.
аз нищо незимам ама се надявам че усилено активния ми начин на живот би ме предпазил донякаде !!
Не случайно има бутон РЕДАКТИРАЙ ! Използвай го при първа възможност
Мнението беше редактирано от emzo на 23.02.08 12:33.
23.02.08
13:54
Я да чуем какво му е на пилешкото? :)
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 23.02.08 13:57.
казано от Crazy_With_Razor на 23.02.08, 13:54:
Струва почти колкото свинското, а няма грам мазнина - е бива ли такова нещо?! :)
23.02.08
15:42
Всякое едно месо - телешко пилешко свинско риба е хубаво и мое се яде винаги
23.02.08
16:39
казано от G33K на 23.02.08, 15:00:
казано от Crazy_With_Razor на 23.02.08, 13:54:
Струва почти колкото свинското, а няма грам мазнина - е бива ли такова нещо?! :)
Че това е + :lol:
23.02.08
18:16
Ако се храниш с Високо мазнино и нисковъглехидратно е -