22.02.08
10:39
Искам да попитам, някой който има опит, какви хран.добавки взима, за да има по-голяма издражливост и сила във футбола.
П.С Мненията на “специалистите” моля да ми ги спестите!!! Искам само коментари на хора които имат опит във футбола, ще се радвам точно Те да ми дадът савет какво да опитам като цяло за издражливоста и силата в този спорт... Благодаря предварително!
22.02.08
10:54
Здравеи.4есно да ти кажа и аз много пъти съм се 4удел има ли такава добавки но и аз не намерих.Някои казват Креатин но ли4но според мен няма никаква разлика.Тои е пове4е за сила , а не за “въздух” .Пробваи преди ма4 с енергиини напитки и пове4ко кофеин.
22.02.08
16:07
А мойто лично наблюдение показва, че само с креатин не става аз зимам кретин + супермас и да ти кажа 90мин. тичам като животно трябват ти само някакви секунди и вече си се възстановил. Не чувстваш никаква умора.Изкарваш целиямач на спринт! ;-)
казано от Crazy_Feet на 22.02.08, 16:07:
А мойто лично наблюдение показва, че само с креатин не става аз зимам кретин + супермас и да ти кажа 90мин. тичам като животно трябват ти само някакви секунди и вече си се възстановил. Не чувстваш никаква умора.Изкарваш целиямач на спринт! ;-)
Какъв Креатин и супермас зимаш ? В какви дози и колко време преди тренировката ?
23.02.08
09:45
Супер Маса, смисъл гейнер? За креатина се съмнявам дали ще деиства, защото той е за зривна сила, в малки интервали. Казвали са ми, че л-карнитина, много помагал, но преди да си дам парите трябва да видя кое ще е най-удачно. Ще се радвам на още коментари и споделяне на опит. Отново благодаря на тези които са дали своя коментар, и предварително благодаря на останалите, ако си споделят “малката тайна” :)
На първо място може да си спестиш доста неприятни неща, ако купуиваш добавки на качествени фирми. Според мен наблегни на някакъв гейнър и л-карнинит. Освен това зависи какъв тип тяло и метаболизъм имаш. Така де ако си някоя клечка, защото съм виждал и такива. Направи си някаква двуразова програма за зала и тренирай с тежести успоредно с футбола и със стандартните добавки и ПОДБРАНИ серии на упражненията ще има напредък.
Но най-доброто нещо което може да направиш, преди да купуваш каквото и да е, е да говориш с тренъора си. Ако е някой шматка дето нищо не знае, намери възможност да говориш с някой про или полу про те няма начин да не знаят точко накъв тип химия се взима.
Освен това предполагам знаеш, че е важно в годината да правиш цикъли за маса. Примерно волейболисти, често съм виждал в зали да правят някои специфични упражнения за маса.
Друго примерно при гребането ако те интересува, защото там издръжливостта и ‘въздуха’ си е основното. Там хората си зобят креатин/допинг в някои страни/, кленбутерол /допинг/ и разбира се сериозно гейнъри и амино от всякакъв порядък.
23.02.08
15:35
Какъв Креатин и супермас зимаш ? В какви дози и колко време преди тренировката ?
Креатина ми е на Nutrim a Supermass e на Biogame. Първо като почнеш с креатина си изкарваш първите 5 дена по 20гр на ден по 4 дози го взимаш по 5гр след ядене, след 5те дена почваш да си го взимаш по 1 път на ден по 5гр... а иначе 1ч преди трен си пиеш 5грама креатин и 30 гр супермас разтворени във вода поне аз така ги пия и съм много доволен.
Мнението беше редактирано от Crazy_Feet на 23.02.08 15:37.
23.02.08
15:40
А и така като сме заговорили за тези работи.....аз от Supermass не качвам килограми, ако заменя Creatine c L-Carnitine може ли да се орелфя по този начин?
05.03.08
10:04
Пробвай инозин за по-голяма издръжливост
Консултирам в момента футболист в елитната ни А група, ще споделя моят опит.
Задължително приемай Л-карнитин, витамини, минерали. За по-голяма издържливост можеш да прибегнеш към креатин-рибозата или креатин пируватът! Те дават допълнителна издържливост и възстановяване по време и след физическо натоварване. Креалкалинът е подобен и добър избор. След натоварване задължително протеин изолат! Глутамин и аминикиселини с разклонена верига са екстра към суплиментите.
Мога да вметна и омега 3-6 мастните киселини и пируват, но става дълъг списъка!
05.03.08
13:22
На Питона благодаря за съвета, а за останалите по-горе, моля коментарите да се ограничат само до ефекти от дадени добавки, а не начина им на приемане( за монохидрата съм разбрал отдавна как се приема) не е нужда да флудиите ненужно!
05.03.08
14:29
казано от Николай Маринов на 05.03.08, 13:22:
На Питона благодаря за съвета, а за останалите по-горе, моля коментарите да се ограничат само до ефекти от дадени добавки, а не начина им на приемане( за монохидрата съм разбрал отдавна как се приема) не е нужда да флудиите ненужно!
После като уточниш ефекта ще питаш за начина на приемане. Друго се чудя, защо мнението на специалист не е от значение? Тези, които имат опит не мислиш ли, че са се допитвали до “специалистите”?
Мнението беше редактирано от Даниел - Трибоеца на 05.03.08 14:31.
Още едно такова изказване и си предложен за бан.
Георги Гайдов
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 05.03.08 20:37.
05.03.08
22:19
Първо не съм казал, че мнението на специалист не е от значение, напротив от голямо значение е.. и второ моя въпрос е за някои работи(в случея добавки) които са използвали спортисти в тази свера и са довели до резултат, ако съм искал наръчник за прием на суплименти да съм пуснал такава тема, такаче няма смисал да спорим...
казано от Aquiles на 05.03.08, 20:34:
Още едно такова изказване и си предложен за бан.
Георги Гайдов
Това което написах беше шега, ама аз съм си виновен.Няма да се повтори.Незнаех че чак толко сериозно се наказват изказвания за забранени медикаменти, май трябва да се поровя пак в правилата на форума.:-)
Мнението беше редактирано от Aquiles на 06.03.08 21:43.
09.03.08
15:30
Аз пък не бих ти препоръчал подобни добавки като по горе споменатите като креатин и пр . Вземи нещо по-леко например няква витаминозна формула, като Суправит Актив. Лично съм ползвал тези витамини с цел подпомагане на издражливостта по време на футболен мач, и съм бил много доволен. Разбира се както и ти сигурно знаеш без солидна физическа подготовка, колкото и каквито добавки да взимаш ефекта няма да е добър.
Ефервесцентни витамини просто няма смисъл да се пият ... От тези на българския пазар Центрум , иначе има много добри Дейли формули на НАУ Юниверсал също така и формулите АДАМ и Опти-мен .
казано от Ilchev на 09.03.08, 21:49:
Вземи си клемботерол , ще останеш доволен ;)
хихи.ти ползвал ли си го това?даже не знаеш как се пише..
http://www.belchohristov.com/323.html
Конкретните добавки на един професионален футболист!
10.03.08
14:40
казано от Питона на 10.03.08, 07:17:
http://www.belchohristov.com/323.html
Конкретните добавки на един професионален футболист!
Братле, благодаря ти за съветите и отделеното внимание, но повярвай ми от реклами на фирми за хранителни добавки ми е писнало, такаче остави на мен преценката за фирмата.... И пак ти благодаря за отделеното внимание!
казано от vatchev на 09.03.08, 21:54:
казано от Ilchev на 09.03.08, 21:49:
Вземи си клемботерол , ще останеш доволен ;)
хихи.ти ползвал ли си го това?даже не знаеш как се пише..
Да ползвал съм го точно за футбол и останах доволен умората я усещаш само в краката и почти не се задъхваш(поне на мен така ми деийстваше),а относно грешката в правописа - случва се.
Мнението беше редактирано от Ilchev на 10.03.08 18:43.