06.03.04
02:53
Momcheta, spodelete mnenie za hraneneto sled trenirovka : kolko vreme sled trenirovkata e dobre da se vzemat prosti vuglexidrati, proteini… kolko vreme sled trenirovka e dobre da doide red na obilno qdene itn
p.s. ne pisha na kirlica zashtoto ne jiveq v bg i tuk ne moga da namerq flextype.. sujelqvam
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 11:27.
06.03.04
10:04
Протеиновия шейк веднага след тренировка трябва да съдържа около 30-40гр протеин и около 40-80гр прости въглехидрати.Храненето е добре да е 1-2часа след тренировката.Съотношението му да е 2:1 в полза на протеина.
Успех
Сладоледа изобщо не е удачен още повече преди сьн,защото е изцяло проста захар, а тя веднага се преврьща в мазнина.Ако все пак ти се яде го прави през деня :wink:
11.03.04
12:24
Просто няма да си взимаш сладолед които е проста захар,а млечен.Бате Арни е ял сладолед преди лягане,има не малко протеин.
Храненето от протеин и въглехидрати веднага след тренировка покачва отделянето на хормона на растежа.и а з бих заложил не на протеин към въглехидрат 2:1 а въглехидрат към протеин 2:1,а пък може и само въглехидрати(прочети статията гликогенно зареждане)
А до следващото хранене зависи от натовареността и метаболизма.
hahah as pak zimam protein i sled tova piq voda i sled tova qm sladolet shtoto mi e vkusno i mi e nai qko !!! znachi spored mene proteina e napulno zadulzitelen sled trenirovka za da vustanovish i aminokiselinite da zahranqt depata na muskulite sled tova idva rolqta na vuglehidratite da zaredish glikogena ,no i voda trqbva da se pie za da vustanovish kruvta
po-zdravi i uspeh
Az li4no vednaga sled trenirovka se naijdam kato svinia s kakvoto ima v hladilnika i 30 minuti sle diadeneetp si izpivam proteina
12.03.04
19:52
След тренировка за маса:
15 мин след края 80 - 100 гр прости захари;
15-30 мин след захарите протеиново хранене или протеин (суроватъчен) за предпочитане;
Креатина се взима с простите захари, а за феновете на аминокиселинните добавки, препоръчвам приемането им малко преди края или веднага след края на тренировката.
аз лично след тренировка(около след 20мин.,докато се пребера в къщи) пия лъжица и половина суроватъчен разтворен в натурален сок или компот.в краен случай с декстроза.отделно разтварям в една чаша минерали,вземам и много витамини,бирена мая и други за да подпомогна усвояването на белтъците :P . а и минерали трябва да се пият защото след тренировка много се губят от потенето.и след около 1ч, се храня със сложни въглехидрати(ориз,картофи) и пилешко и така през около 2ч :roll:
01.04.04
11:42
Тази глюкоза дето повечето от вас я пият след тренировка течна ли е?
To e iasno, 4e e te4na, no mi e 4udno otkude se kupuva, za6toto mislia, 4e ve4e ne se pravi. Ne se i prodava ve4e… :shock:
01.04.04
11:59
В какви количества се взима след тренировка?
И това ли е идеалният продукт за след тренировка?
Glukoza lud li si? Tova e prosta zahar. Po-dobre med ili napravo vuglehidratni. Glukozata vuob6te ne e produkt, a si e za svinska mas i za kombinacii, predpolagam za po-dobro usvoiavane.
01.04.04
12:11
аааааааааааааа????
Е че нали досега слушах пичовете във форума казват че веднага се приема от организма и че е идеална за след тренировка?
Mr. Muskul, не че искам да се заяждам, ама ти въобще не си наясно !!!!
Глюкозата не е проста захар, а прост въглехидрат. Захари наричаме всички прости въглехидрати.
Няма нищо общо със свинската мас :?
Плюс това за след тренировка си е супер продукт.
Нека да поясня:
В организма всеки въглехидра, без значение колко е сложен, трябва да се превърне точно в глюкоза, за да може да бъде ефективно използван от тялото за енергия. Глюкозата е гориво за организма. Ако приемеш глюкоза след тренировка, тя навлиза направо в кръвта, без нужда да се обработва. Още повече, че след тренировка организмът се мъчи да възстанови изгубената енергия, а и простите въглехидрати предизвикват повишено отделяне на инсулин, което е особено полезно в период за покачване на маса.
Така че пич, занапред е добре да се информираш малко повече преди да казваш кой е луд и кой не е :wink:
Нощо лично :twisted:
Браво на Eclipse.Удари в десятката.Това е много точно казано.Абсолютно сьм сьгласен :lol:
01.04.04
13:19
.... СЪМ ВИ .......!Колко пъти сме писали да пишат само хора които разбират какво пишат!
Ето мен тоя пич как ме обърка!Благодаря на Еклипс че постна защото щях да остана със съвсем погрешно разбиране за глюкозата!
01.04.04
22:07
Дам продава се в буркани като мед, може да се намери и на прах. Има я и на 100% разтвор в банки май, но трудно се намира... (за последения вариант само предполагам!!!)
01.04.04
22:11
Какво значение има дали ще избера глюкоза,декстроза или малтодекстрин?
Туко що прочетох че белият ориз бързоусвояващ се въглехидрат,а аз си мислех точно обратното?
01.04.04
22:30
Пропуснах в миналият пост да питам!
след храненето с прости въглехидрати след тренировка трябва да вземе протеин,та да може ли с този протеин да вземаме въглехидрати и здравословни мазнини или само ще забавят усвояването?
I az taka si misleh i sega go nau4avam ot teb!I vinagi sam se 4udel za6to da qm kafqv oriz a ne bql???I q kajete kva e taq “салата от кълнове “???Ot kude da gi zema???Mislq 4e deistvieto samo 6te se zabavi!!!
01.04.04
23:11
Разликата е в скороста на навлизане в кръвта.
Бе 15 мин след трен. гликозата (не глюкоза както написах в няколко предни поста сънено...) 15 мин след нея протеина. А ЕМК ги вземи преди лягане, на закуска и в храненето 2 часа преди трен.
01.04.04
23:27
kakва е разликата между гликоза и глюкоза?
01.04.04
23:36
Втората дума е плод на популярна правописна грешка...
mnogo vuprosi neotgovoreni ostanaxa po taq tema, no az shte pitam oshte neshto.
Dokolkoto znam ima razlika ot med do med. Selskiq med kakto go nari4ame znam 4e e monozaxarid, dokato sam 4uval 4e Kupeshkiq med go pravqt ot rafinirana zaxar zashtoto taka im izlizalo po-evtino, a rafiniranata zaxar ne bila prost vuglexidrat? Vqrno li e?
Osven tova neka nqkoi da otgovori na vuprosa za beliq oriz?
04.04.04
23:02
Никои ли не знае отговорите бе?
05.04.04
13:04
Абе за меда, селския мед съдържа повече фруктоза, защото пчеличките събират повече от цветята, докато на купешкия, тъй като се прави с комерсиална цел, се слага чиста захар, която може всеки да си купи от магазина, за да става по-бързо меда.
Сега за белия ориз - той НЕ е бързо усвоим въглехидрат, просто се усвоява по-бързо от кафявия, плюс това кафявия съдържа повече минерали, витамини и др., които се губят при полирането му.
За сладоледа! В едно скорошно изследване четох, че въпреки че е съставен от прост захари, той се усвоява много бавно, защото е много студен(?!?!?!), и защото има много мазнини и белтъци, които забавят усвояването на простите захари. Така, че може да се яде и преди лягане (но за предпочитане е диетичния сладолед).
Салата от кълнове..блях.. По-гадно от това няма. Взема се от жени, които си мислят, че това е вълшебна съставка за отслабване, но не дава нищо друго освен мазнини, витамини и минерали в мизерни количества (все пак за да ти даде много от тези трябва да вземеш поне 100-200 грама)
05.04.04
19:21
Изстудяването е основен подход за забавяне скоростта на протичане на химичните реакции. Сега вече се сещате една от причините за бавната смилаемост на сладоледа. Лошото е, че бактериите в храносмилателната система са чувствителни на ниски температури, това води да измиране на част от популациите им след консумация на “ледени” напитки и храни.
Колкото до соевите кълнове, в пресните поници има не малко свободни АК. За максимална усвояемост кълновете трябва леко да се попарят преди консумация. Това важи за всички семенни и бобови кълнове. Пониците на люцерната се консумират само добре измити, те са сред най-ценните хранителни добавки от естествен произход.
И аз ям 30 мин. до 1 час след тренировка. Тъй като не взимам протеини гледам да хапна добре. Наскоро започнах да ям освен основното ястие и кисело мляко с мюсли. Добре ми идва. Държи ме сит доста време. 8) В скоро време сигурно ще си взема креатин. Засега - прасета... прасета... всичките прасета ... в моя стомах :D
Довиждане и ползотворни тренировки!!!!
29.04.04
10:00
Искам да ви питам как се правят тези кълнове - от соя или жито... каква е технологията?
И как се прави салата от тях?
30.04.04
00:34
Пичове предлагам-тези храни,който споменавате да казвате откъде да се купят и какви пари горе-долу струват.Соевите кълнове,глюкозата на прах откъде могат да се купят?
30.04.04
01:15
След тренировка ям един банан, след още 10-15мин пия 30g суроватъчен протеин ... А след това може и eдна енергиина напитка ... според зависи :wink: ...
Tiq kulnove nito sum gi ql, niti sum gi sql, ni6to neznam za tqh. Joredos soevo bra6no, gliukoza na prah, fruktoza i p6eni4en zarodi6 mojesh da si kupi6 ot dieti4nite magazini. Cenata na soqta e kum 1, 1 i 20za okolo 500gr. Ima razli4ni, nqkoi ne sa obraboteni dobre i sa s po-maluk %protein i vuglehidrati, drugi sa po-4isti. Nai-dobroto e edno v bqla kartonena kutiq(drugite sa se v plikove) - 50% protein, 38%vugleh.1,20%maznini. Ve4e go ima edinstveno v Metro 88ct. 400gr. Glikozata e dosta dobra za sled trenirovka, az dosega si slagah fruktoza, ama mai po-bavno se usvoqva, 6toto glikozata e s mnogo visok glic.indeks, taka pro4etoh v saita.Ako ne6to ne e taka ili ne sum razbral, molq nqkoi da mi kaje :roll: A p6eni4niq zarodi6 e nqkude kum 1,50, pak v dieti4nite magazini 8)
30.04.04
18:35
White,мерси за инфото.Само диетични магазини на кое казваш?Иначе във хипермаркетите-Била,Фантастико,Метро би трябвало да отскоча да си купя,ако се продават.
Само на глюкозата не и разбрах цената и тя с какво се меша?
Ami taka im se vika - dieti4ni magazini, prodavat vsqkakvi produkti - bez zahar, bez tva, bez onova :roll: . Vinagi sa malki magazin4eta. Zna4i soevoto bra6no go ima v metro sus sigurnost, kakto i p6eni4niq zarodi6. Glikozata neznam kolko e to4no, dnes 6te gledam da si kupq, nqkude nai-mnogo 2 lv - 200-300 gr.