23.02.08
17:53
значи от всичките статии които прочетох тук останах с впечатлението че не трябва да тренирам корема всеки ден и неска като ходих на фитнес викам да се подсигоря да питам там момчето в залата което се занимава дълго време с фитнес колко често да го тренирам и тои ми каза няма проблем тренирай го всеки ден и аз останах много учуден от различното му мнение. та от вашето практикуване как бихте ме посъветвали всеки ден ли да го тренирам? благодаря.
23.02.08
18:03
Тренирай го както ти го чувстваш.Така казал рекъл...Според е най-добре 2-3 пъти в седмицата.
Става дума за мускул, нали? Да, следователно и той е склонен да се претренира, така че тренирането му всеки ден няма да доведе до желаните резултати или ако доведе до някакви, то те или ще са частични или ще дойдат доста по-късно.
Аз или не го тренирам изобщо, или го тренирам със същата честота като останалите мускули.
Всеки ден е излишно при всички случаи.
За мене е безмислено да се тренира отделно корема т.н. “core strenght” се развива най - вече от клякания и мъртва тяга.
24.02.08
14:36
аз корема го тренирам през ден с 2 упражнения вкъщи: коремни преси и вдигане на краката от лег :)