Някои въпроси относно отслабването?

18.12.04
23:35

Значи напоследък почетох доста литература и много се обърках...
1. Значи на 15 години съм и тежа 75 килограма. Не съм много дебел, но съм пуфкав :lol: и така не успях да разбера как да тренирам за покачване на мускулната маса или за отслабване?! Искам да се отърва от мазнините и да позаякна да направя малко мусколи, но така и не разбрах какво се прави....
2. Тренировка за отслабване какво означава? Да загубя мазнини или да сваля от мускулната маса?

19.12.04
00:11

Не съм толкова опитен че да ти съставя програм по 1 вия въпрос но на 2тория мога да ти отговоря Отслабването е свързано с загуба на мазнини и смъкване на теглото(не винаги) ,По принцип ако не си много мазен е хубаво първо да се напомпаш и след това да отслабнеш  за да има какво да ти се вижда ако имаш повече въпроси свързани с отслабването питаи

19.12.04
00:55

Footman, не е толкова трудно. Опитай пак да почетеш.
Най-верочтно ще избереш няколко месеца да тренираш за маса (например до края на февруари, средата на март) след това - до края на май - за релеф. От сайта можеш да си избереш програма и хранителен режим за покачване на маса. Направи за сега това, а за релева - докато му дойде времето, ще научиш и основите там.
(маса: тежки кг + положителен калориен баланс + в кръвта постоянно да има аминокиселини + непретрениране)
(релеф: диета с отрицателен калориен баланс, ниски въглехдрати, кардио сутрин на гладно, тренировки с големи тежести за запазване на мускулите + кардио след трененировките с тежести)
(това в скобите е само макрорамка - подробностите ги има в сайта)

Успех!

19.12.04
16:17

Аха ного ви благодаря!
Да понеже съм начинаещ и немога да си направя програма съм решил засега да следвам тренировките които сте сложили на сайта за начинаещи и напреднали!
Много благодаря!

19.12.04
17:54

[quote author=“Footman”]Аха ного ви благодаря!
Да понеже съм начинаещ и немога да си направя програма съм решил засега да следвам тренировките които сте сложили на сайта за начинаещи и напреднали!
Много благодаря!

Ще ти свършат работа.Прави цикъл за маса (сега му е времето) до май месец и след това лятото прави цикъл за сваляне на мазнините (отрицателен калориен баланс) и август септември ще се чудиш как си станал такъв :D

X_

19.12.04
21:49

ти на 15 ли беше и колко си висок за посочените килограми?

20.12.04
00:36

Да висок съм 180

20.12.04
13:08

Здрасти, добре си се ориентирал, само едно съветче: с оглед на личните особености, повиши леко (2) броя на повторенията за отделните упражнения. Успех!

21.12.04
19:29

[quote author=“Martin”]Здрасти, добре си се ориентирал, само едно съветче: с оглед на личните особености, повиши леко (2) броя на повторенията за отделните упражнения. Успех!

става въпрос за чистенето тук нали ?

22.12.04
13:27

Тук става въпрос за методология относно тренировъчния процес за начинаещи (или почти), реших, че човека няма много опит, да ме поправи, ако бъркам, които имат висок процент мазнини. Идеята е, тренировката да не се различава много от тази на обикновения начинаещ, единствено се правят малко повече повторения. Разбира се, основното е да се избере и подходяща диета, която обаче трябва да е щадяща, защото става въпрос за начинаещ все пак. И кардиото е важно, но да се спази принципа на диетата (по малко, не толкова често). В този смисъл, добре е да се правят упражненията в повече серии (3-5), с повече повторения (12-15). Горе долу това имах предвид.
А дори и да говорим за сваляне на мазнини от напреднал атлет, отново си мисля, че идеята да се повиши леко броя на повторенията е добра.
В общи линии, надявам се да съм се изразил разбираемо!
Поздрави на всички! :)

BA

22.12.04
14:19

еми ако наистина не си дебел ми си пуфкаф според мене първо ходи в залата и почни да блузкаш яко за сила а после след като направиш прилични размери и се личи вече че имаш некви мусклуи пиши да ти препоръчат некоя програмка за релеф и изчистване :)

Успех !!!

22.12.04
18:41

Да разбар Мартине става дума за запознаване с тренировката и движението затова повече повторения.За начинаещите е от голямо значение да разучат отделните движения първо само с лост и тогава с тежест (за Най-Начинаещите става въпрос)

X_

27.12.04
01:23

:D при ръст180 см и тегло 75кг,на 15 години мисля,че не може да си дебел,пухкав или както там го каза.Според мен можеш спокойно да започнеш с една тренировъчна система за начинаещи.Не бързай със специализираните системи за изчистване или качване на маса.Потренирай сериозно няколко месеца и тогава като понатрупаш опит и се поопознаеш,сам ще стигнеш до това какво ти е нужно.

28.12.04
01:05

Започни си период на качване няколко месеца за да се повтвърдиш малко (пухкав ли беше)и след това погледни за свалянето тъкмо ще се запознаеш с бодибилдинга което ще ти е нужно при свалянето

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1