24.02.08
12:11
Здравейте,
четох доста за фитнеса, фитнес програмите, хранителните добавки и здравословното хранене, но не можах да си намеря добър хранителен режим за покачване на килограми. Започнах да ходя на фитнес от средата на ноември 2007 и ходих до 23 декември, по 3 пъти седмично с програма за начинаещи (за всяка мусколна група). Януари месец не съм ходил, но от 11 февруари ходя по 3 пъти в седмицата по тази програма - http://www.bb-team.org/workout/1358/ . Ще съм много благодарен, ако някой ми обърне сериозно внимание и да ми направи хубава и стегната програма за хранене. Готов съм да дам всичко от себе си за да направя красиво тяло до лятото. Нито пия нито пуша, ям абсолютно всичко (което става за ядене :] ). Ето и нещо повече:
-ръст -177
-тегло -58
-възраст -15 (юни месец 16)
-гръдна обиколка- 98 см
-талия -72 см
-ханш -86 см
-обиколки на китка - 17.5 см
-обиколка на глезен -23 см
-спортувате ли (ако да, то какво, колко често, с каква интензивност) - 3 години съм тренирал плуване от 9 до 12 годиншна възраст. Вече от 2 седмици ходя 3 пъти седмично на фитнес.
-спазали ли сте досега хранителни режими - НЕ
-имате ли моментни, хронични заболявания или предразположеност към такива НЕ
-в какво се състои работата Ви (активно физически натоварена ли е или се занимавате с интелектуален труд) - УЧЕНИК СЪМ
-одобрявате ли употребата на спортни добавки (ще употребявате ли и какви ще ползвате) - ОДОБРЯВАМ, НО НЕЗНАМ КАКВИ
-какви препарати сте ползвали (как оценявате ефекта им) - НИКАКВИ
-каква сума сте готови да отделите за хранене и спортни добавки за месец - КОЛКОТО Е НЕОБХОДИМО
-употребявате ли (употребявали ли сте) стероиди и други хормонални препарати (вкл. Инсулин) - НЕ
-желаете да понижите подкожните мазнини, да покачите мускулна маса или да оформите (преформирате) тялото си (с колко и за колко време, желаете ли траен ефект)- Естествено че желая траен ефект, до 3-4 месеца мисля че ще има видима разлика, при положение че ям правилно, тренирам усилено и пия правилните протеини.
БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО!
24.02.08
14:16
В изданието мисля, че имаше една много хубава статия за учениците с първа/втора смяна. Потърси я с търсачката. ;-)
Да има, но не ми хареса. Искам да намеря в точния час какво да ям.. нещо ефектно..
Какво значение има дали си първа или втора смяна и дали си ученик? Ако наистина искаш да имаш напредък ще направиш каквото трябва за да имаш 6-7 яденета дневно. Аз си нося една кутия с месо и ориз в раницата и 8 ябълки. Малко странно ме гледат като я извадя ама хич не ме инетерсува. Моята диета е 1кг пилешко или говеждо 10-12 белтъка 300 грама мюсли 10 ябълки 600-700 грама ориз или картофи понякога. Ядките и 3-4 белтъка са ми на закуска, месото и ориза (или картофите) през деня, а преди да легна може още нещо малко да хапна. Тва е ефектното за мен.
Мнението беше редактирано от kRuc на 24.02.08 19:33.
Похвално е, че си мотивиран. Според мен до лятото наистина ще видиш разлика.
Според мен имаш 2 варианта. Или си търсиш ДОБЪР инструктор и на някаква цена той ще те подготви. Или сядаш и изчиташ адски много теми и статии по отношение на режими за хранене при качване на килограми и тренировки за маса/хипертрофия/.
Ако тръгнеш на втория вариант, трябва да се заредиш с търпение и да си напъваш мозък за да правиш минимум грешки. Търпението е много важно, защото примерно първите 2-3 месеца, нещата ще се подобряват доста бавни, но ти в никакъв случай не трабва да се юркаш и предилваш, най-важе с тежестите. Защото още си на възраст на която организма не е иззрастнал достатъчно за да го товариш както някои хора на 20 и кусур години и трябва да се подхожда по-полека да не се потрошиш.
Също така ако ибереш втория вариант ще имаш и голямо удовлетворение, защото ще знаеш, че със собствени съили и акъл си постигнал нещо, за коеот на много други не им стиска и/или са нямали търпението и волята. Но и първия вариант си е добър.
Успех
П.П. Разчитай основно на себе си, а не някои друг да ти свърши работата.
Мнението беше редактирано от tpd на 25.02.08 12:09.