06.12.07
20:25
Здравеите на всички!
Чета форума от доста време ,но чак сега се регистрирам.Измислих си една рецепта която според мен стана много вкусна и може да се използжа по скоро при НВД.
200гр. риба тон + 200-300гр. консерва боб с доматен сос , като си ги омешате в една чиния.
около 40гр. протеин + 30-40гр. въглехидрати
които иска да пробва и най-хубавото е че не трябва да се готви!
06.12.07
20:37
Между другото никъде в форума не съм видял да се споменава боба :D а той е заместител на месото и има доста белтък не съм сигорен колко,мързи ме да ходя до кухнята ама беше към 13-16 на 100гр.. ама на мен лично не ми се яде всеки ден боб и го отбягвам :)
06.12.07
21:13
Тази комбинация не съм я опитвал, но ми се струва, че ще е отвратителна. Нещо не ми се връзват тия двете храни в една чиния :-)
А иначе, лещата е още по-добър вариант. Редовно я ям в големи количества :) Според http://www.zdravoslovno.com съдържа 16,94% белтъчини. (Според един пакет, който изядох скоро, съдържаше 26%, но явно са броили и камъните, които бяха вътре за белтъчини :-) )
Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 06.12.07 21:13.
07.12.07
17:19
ПРОТЕИНА ОТ БОБА Е РАСТИТЕЛЕН И НЕ СТАВА !!БРОИ САМО ТОЯ ОТ РИБАТА
07.12.07
21:43
казано от ivo_the_monster на 07.12.07, 17:19:
ПРОТЕИНА ОТ БОБА Е РАСТИТЕЛЕН И НЕ СТАВА !!БРОИ САМО ТОЯ ОТ РИБАТА
Силно казано не става... Действително е с доста по - малка биологична стойност, но чак пък да не го смятаме изобщо... :)
07.12.07
22:19
Мисля 4е ште е по добре риба тон с Нахут и някаква салатка
29.12.07
17:33
Риба тон със боб и без боб си е супер :coolsmile:
казано от BIG PICHAGA на 29.12.07, 17:33:
Риба тон със боб и без боб си е супер :coolsmile:
Аз пък викам боб с чесън, а рибата тон да се спасява по единично. :)
Иначе сериозно, по-добре да се разделят тия 2 храни. Примерно обяд боб с хляб и салати/и по добре да е неделя, че да няма много жертви наоколо/, а вечеря риба тон с хляб и салати.
Усвояването ще е с пъти по-добро.
Само да отбележа за протокола :red: Ако решиш да разнообразиш саладката с риба тон и боб (изкисвай го преди варене поне една нощ и няма да имаш проблеми с газовете!) , аз добавям 1 печена чушка (стерилизирана,от буркан), 1 кисела краставичка и малко чили сос за овкусяване, ако обичаш! Пак е лесно и бързо за приготвяне!
казано от emzo на 31.12.07, 09:20:
Растителен или не протеина от боба трябва да се има напредвид(да се брои).
И аз съм на същото мнение, няма значение от боб, леща, грах, соя, киноа или друг растителен произход - брои се. Не съм съгласен обаче с едно изказване по-горе, че боба замества месото!