26.02.08
09:45
Изтрих направо смешния си пост.Моля скролирайте надолу. :)
Темата беше редактирана от BusyMan на 26.02.08 17:37.
26.02.08
11:48
Ми предполагам 4е сам усещаш колко е зле режима ти.Въглехидратите са ти под всякаква критика.Тва “ве4ер я мляко,я извара, я нищо...” направо ме разби...хахахахахаха...хумористично е браво!!! Не можеш да ме убедиш 4е си прочел задълбочено нужните статии и си стигнал до тоя гениален хранителен режим.Може ли преди тренировка да не заредиш въглехидрати и веднага след тренировка пак няма6 бърз въглехидрат и т.н и т.н и т.н.............няма смисъл да продължавам.Вземи се стегни и прочети пак как трябва да изглежда диетата ти според целите ти.Ако напи6е6 нещо по-качествено пак ще коментираме.айде успех
26.02.08
16:36
казано от DeadManWalking на 26.02.08, 09:45:
Закуска - 4-5 яйца +- 1л прясно мляко (демек може +,може - :D)
След 3-4 часа - 1 кисело + 100гр фъстъци
След още 3-4 часа - катма с извара - 150-200 гр извара
Преди трен. - 1л прясно мляко
След трен - вечерям каквото има... гледам да ям много месо и хляб,картофи...
Вечер я мляко,я извара я нищо...
Накратко:Имам нужда от въглехидрати,протеин,мазнини или и от трите?
Гласувах да хоиш да ядеш ...ама таи като си мои човек ще анализирам
1.4-5 яица + 1 л мляко = протеин 62 г (ако яицата са цели ) мазнини 54 въглехидрати 45 ( тука мазнините са много ... тва маи е наи доброто ядене )
2. 100 грама фъстаци + кисело мляко ( абе и аз ям много фъстаци ама все пак съм избрал да качвам с Високо мазнина а не с Високо въглехидратна ) протеин 37 (имаи предвид че 25 от тях са растителни) мазнини 61(поне тука са ненаситени околко 49 )
12 грама въглехидрат
3. 1 л прясно мляко протеин 30 мазнини 30 въглехидрати 45
...
надолу нема да коментирам ...до тука имаш 129 протеин мазнини 145 въглехидрати 102 ( за вв диета са много малко въглехидратите ; за нвд са много въглехидратите ; за рбд са много мазнините )
като пиеш толко мляко пробваи milkandsquat i вкараи още прясно мляко !!
26.02.08
17:11
Без много приказки накратко:
Мога да пия повече мляко.Немога да ям повече месо.Не съм писал,че ям хляб.Не съм писал,че хапвам често сладко,включително се пада и след трен.,преди даскало,в даскало :D.Но в малко количества.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 26.02.08 17:39.
С тази диета незнам какво целиш да постигнеш. Колко тежиш, какво целиш? Тия фъстъци (освен ако са под формата на фъстъчено масло) почти за нищо не стават, бидейки трудно смилаема и усвояема храна. Несериозно съставен хранителен режим е моята оценка. Ако беше прочел статиите от сайта (както твърдиш) щеше да си съставиш по-добър режим и подбор на храните.
26.02.08
17:35
казано от KraliMarko на 26.02.08, 11:48:
Ми предполагам 4е сам усещаш колко е зле режима ти.Въглехидратите са ти под всякаква критика.Тва “ве4ер я мляко,я извара, я нищо...” направо ме разби...хахахахахаха...хумористично е браво!!! Не можеш да ме убедиш 4е си прочел задълбочено нужните статии и си стигнал до тоя гениален хранителен режим.Може ли преди тренировка да не заредиш въглехидрати и веднага след тренировка пак няма6 бърз въглехидрат и т.н и т.н и т.н.............няма смисъл да продължавам.Вземи се стегни и прочети пак как трябва да изглежда диетата ти според целите ти.Ако напи6е6 нещо по-качествено пак ще коментираме.айде успех
Моя е грешката.Написах си режима отгоре отгоре и явно,че вие взимате под внимание и детайлите като малко въглехидрат след трен (шоколадови бисквити) и т.н.Бързах за училище и не написах изчерпвателно режима си,което е вид гавра с вас.Извинявам се,за което.
Сутрин - 4-5/5-6 яйца (зависи колко съм гладен) + 1 л мляко
10;30 - 100гр фъстъци (Дани) + 1 кисело мляко (Добружанско)
2;00 - 200гр извара + колкото ми се яде хляб ( 3-4/4-5 филии) или катма със извара пак 200гр и хляб отделно
5;00 - вечерям !! имайте предвид,че вечерята ми е в 5 часа - 200гр +- месо,картофи -варени или на пюре ИЛИ ориз
6;00 - 1 прясно мляко и трен. (след трен хапвам малко сладко,ама това за ядене ли се брои?Воубще шоколадовите бисквити бърз въглехидрат ли са?Предполагам,че са... )
8;30 - Тука рядко дояждам нещо от вечерята затова не го пиша този момент.
10;00 - 200гр извара ИЛИ 1 литър мляко,но снощи не ядох нищо затова писах така. :D
Така мисля,че това е достатъчно изчерпателно.Да сметнем сега:
~150-170 гр протеин
Незнам колко мазнини,не съм смятал.
При 6-7 филии хляб на ден се надявам да си набавя нужните въглехидрати.
казано от Стоянчо на 26.02.08, 17:19:
С тази диета незнам какво целиш да постигнеш. Колко тежиш, какво целиш? Тия фъстъци (освен ако са под формата на фъстъчено масло) почти за нищо не стават, бидейки трудно смилаема и усвояема храна. Несериозно съставен хранителен режим е моята оценка. Ако беше прочел статиите от сайта (както твърдиш) щеше да си съставиш по-добър режим и подбор на храните.
Не,не Стоянчо моя е грешката,подведох ви много с моя пост.Всъщност целта беше не да оценявате режима ми.Аз и сам мога лесно да го подобря ако имаше начин или ако се опитам да намеря.Исках просто да разбера дали ще има прогрес с толкова ядене.Но пък си написах режима много отгоре отгоре и неясно,а явното детайлите имат значение.Малко ме е яд,че се получи недоразумение.
За подбора на храните си прав,но едва ли мога да направя нещо по въпроса.И откъм статии съм се зачитал сериозно само в ВВД диетата.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 26.02.08 17:40.
26.02.08
18:08
Трябваше да кажеш още в началото 4е си с ограничени финанси.Няма страшно все някога ще се оправи това.Да ти кажа оризът не е много скъп а е страшен въглехидрат.Спокойно можеш да заместиш хляба ( не знам защо разчиташ на хляб точно ) с него.Тва за сладкото след тренировката е вариант.Важното е да се вдигне инсулин4ето.Задължително си измисли някакво ядене с достатъчно протеин и въглехидрати известно време след тренировката.Не знам брато ако се сетя за нещо по-тънко което да ти върши работа ще пиша.Не знам колко кила си ама сигурно протеина го докарваш до някакви прилични количества.Еми освен въглехидратите да измислиш как да ги вдигнеш...много са важни просто няма начин :( абе овесените ядки също можеш да ги вкараш.Аз си взимам финни български за 0.70лв 250гр. Помисли си екстра бавен въглехидрат са.
26.02.08
18:40
казано от KraliMarko на 26.02.08, 18:08:
Трябваше да кажеш още в началото 4е си с ограничени финанси.Няма страшно все някога ще се оправи това.Да ти кажа оризът не е много скъп а е страшен въглехидрат.Спокойно можеш да заместиш хляба ( не знам защо разчиташ на хляб точно ) с него.Тва за сладкото след тренировката е вариант.Важното е да се вдигне инсулин4ето.Задължително си измисли някакво ядене с достатъчно протеин и въглехидрати известно време след тренировката.Не знам брато ако се сетя за нещо по-тънко което да ти върши работа ще пиша.Не знам колко кила си ама сигурно протеина го докарваш до някакви прилични количества.Еми освен въглехидратите да измислиш как да ги вдигнеш...много са важни просто няма начин :( абе овесените ядки също можеш да ги вкараш.Аз си взимам финни български за 0.70лв 250гр. Помисли си екстра бавен въглехидрат са.
Ей нещо такова търсех. :) Да мина тънко. Хе-хе
74 килограма съм.250гр?Верно са добра идея ядките.
26.02.08
19:05
казано от DeadManWalking на 26.02.08, 18:40:
Еми аз с такова впечатление останах 4е искаш да направиш оптимално добър режим : цена / качество
Ина4е 6том си 74 кила 170гр протеин ти вършат работа.
26.02.08
21:05
казано от KraliMarko на 26.02.08, 19:05:
казано от DeadManWalking на 26.02.08, 18:40:
Еми аз с такова впечатление останах 4е искаш да направиш оптимално добър режим : цена / качество
Ина4е 6том си 74 кила 170гр протеин ти вършат работа.
Мерси,аз съм със ясното съзнание,че това далеч не е оптималния режим за мен.Това дори не е режим,по-скоро описвам храненето си за да видя отзивите. :)
Анкетата и отгворите доста ми помогнаха,благодаря.Ще си помисля как да натрупам малко повечко финансови средства. : ))
17.03.08
03:45
Хубаво,след дълги,но успешни преговори с нашите и обяснения,и така нататъка най-накрая успях да стигна до един компромисен бюджет,с които мога да си изготвя хранителен режим. :)
7;00 - 6 яйца
10;30 - 80гр фъстъци
2;00 - 200гр пилешко + 125гр ориз
5;00 - 150гр пилешко +125гр ориз
6;00 - 1 кисело мляко
8;30 - 100гр пилешко
10;00 - 200гр извара
+1 бял хляб
—————————————-
Крайна цена : 7,35 лв
Калорий - ~4000kal
Протеин - 190-200gr
Въглехидрати - ~640gr
Мазнини - 60-70gr
Мнението беше редактирано от BusyMan на 17.03.08 07:25.
Паузата от 7 до 2 без белтъчно хранене не е добре.В 10 вкарай 30гр белтъчини още.Примерно киселото мляко от 18 го премести сутринта+още едно кисело мляко(все пак в 17 получаваш 30гр белътк от пилето,остави го да се усвои).И изварата ти е само час и половина след пилето в 20:30 или я напвари малко по-късно или изнеси пилето малко по-рано .Ии как ги сметна 640гр въглехидрат,защото аз виждам само 250гр ориз общо което по груби сметки е към 170-180гр въглехидрат?
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 17.03.08 03:50.
17.03.08
06:03
Не си сметнал един бял хляб. :)
Мерси много,ще взема под внимание препоръките.А белтъците от ядките не ги ли смяташ за хранене в тази пауза,за която говорим?
Мнението беше редактирано от BusyMan на 17.03.08 06:08.
Хляба не го беше написал. ;)
А белтъчините от ядки и заленчуци аз лично не ги смятам изобщо.Знаеш,че са непълноценни;)
казано от DeadManWalking на 17.03.08, 03:45:
Хубаво,след дълги,но успешни преговори с нашите и обяснения,и така нататъка най-накрая успях да стигна до един компромисен бюджет,с които мога да си изготвя хранителен режим. :)
7;00 - 6 яйца
10;30 - 80гр фъстъци
2;00 - 200гр пилешко + 125гр ориз
5;00 - 150гр пилешко +125гр ориз
6;00 - 1 кисело мляко
8;30 - 100гр пилешко
10;00 - 200гр извара+1 бял хляб
—————————————-
Крайна цена : 7,35 лвКалорий - ~4000kal
Протеин - 190-200gr
Въглехидрати - ~640gr
Мазнини - 60-70gr
Вместо фъстъците в 10.30ч хапни 2 кисели млека - така ти става идеално междинно хранене с 24 гр протеин, вместо 100гр пилешко в 8.30ч ти препоръчвам да изядеш още яйца - по евтини са и по качествен протеин и ще са повече като количество т.е. по добрия вариант като цена - качество, вместо 1 кисело мляко в 6.00ч по добре изпий 1 литър прясно или си вземи 1 цедено кисело мляко. Така ще ти стане идеален режима.
17.03.08
14:50
казано от vatchev на 17.03.08, 13:57:
Хляба не го беше написал. ;)
А белтъчините от ядки и заленчуци аз лично не ги смятам изобщо.Знаеш,че са непълноценни;)
Прав си,че забравих да го напиша.Епа сещайте се! :lol:
Знам,ама са евтини,а ядките са лесни за употреба по всяко време. :)
казано от Alkorin на 17.03.08, 14:40:
Вместо фъстъците в 10.30ч хапни 2 кисели млека - така ти става идеално междинно хранене с 24 гр протеин, вместо 100гр пилешко в 8.30ч ти препоръчвам да изядеш още яйца - по евтини са и по качествен протеин и ще са повече като количество т.е. по добрия вариант като цена - качество, вместо 1 кисело мляко в 6.00ч по добре изпий 1 литър прясно или си вземи 1 цедено кисело мляко. Така ще ти стане идеален режима.
Записвам си,записвам. :-)
ПС: Ей такива работи като левова равностойност не ги имате за нищо братче...
Мнението беше редактирано от BusyMan на 17.03.08 14:55.
17.03.08
15:34
Препоръчвам ти да намалиш въглехидратите тройно за сметка на увеличаване двойно на мазнините!
17.03.08
16:29
казано от OuttaControl на 17.03.08, 15:34:
Препоръчвам ти да намалиш въглехидратите тройно за сметка на увеличаване двойно на мазнините!
Разбирам основанието ти,но как по-точно да ям повече мазнини.В млечните продукти се съдържа добро количество мазнини,но немога да ям 140гр мазнини и никакви въглехидрати. :)
Ам,защо имам някакъв спомен,че мускулите се издуваха от въглехидаратите и изглеждаха по-наболи?
17.03.08
21:06
Така е. Има оптическа разлика с въглехидрати, но тя се забелязва най-вече, когато ги вкараш отново в менюто си, след като си ги бил отрязал. ВВ ден при НВД примерно. Абе общо взето, ти си направи достаъчно маса, пък после няма да чакаш на въглехидратите, за да изглеждаш набол :)
Мазнините G33K беше написал из някой пост как да се докарват. Масло, свинско, ядки. Но такъв режим, би бил доста по-скъп от ВВД. Разбира се, че може да изяден 140гр мазнини и никакви въглехидрати, кое му е сложното.
Като цяло са ти дали добри съвети нагоре. Ако на този режим видиш че замазваш, може постепенно да минаваш към предложения ти от Outtacontrol.
17.03.08
21:14
казано от Tralfamadorian на 17.03.08, 21:06:
Разбира се, че може да изяден 140гр мазнини и никакви въглехидрати, кое му е сложното.
Не е сложно,гадно е. :lol:
17.03.08
21:18
“Въпрос на вкус” казало кучето и се облизало под опашката ;)
zdraveyte na vsichki ,
ponqje i az se interesuvam ot fitnes mnogo i taka vijdam che suvetite vi biha mi pomognali dosta.Az ot skoro zapochnah da se interesuvam i vse poveche se vmaniqchavam.Edin moy priqtel mi kaza che vzimal neshto naturalno za muskulite ne go pitah no kaza che ima golqm efekt bez da trenira ili samo ponqkoga mnogo rqdko i kachval muskulna masa s pomoshtta na toq produkt vie da ste chuvali neshto podobno
Петко К - прочети правилата! Пиши на кирилица!
Мнението беше редактирано от Петко К на 18.03.08 21:53.
18.03.08
21:44
казано от Trampov на 18.03.08, 15:08:
zdraveyte na vsichki ,
ponqje i az se interesuvam ot fitnes mnogo i taka vijdam che suvetite vi biha mi pomognali dosta.Az ot skoro zapochnah da se interesuvam i vse poveche se vmaniqchavam.Edin moy priqtel mi kaza che vzimal neshto naturalno za muskulite ne go pitah no kaza che ima golqm efekt bez da trenira ili samo ponqkoga mnogo rqdko i kachval muskulna masa s pomoshtta na toq produkt vie da ste chuvali neshto podobno
Незнам колко трябва да е тъп един човек за да влезе в даден сайт,без да прочете дори главната страница да си направи регистрация, да се насочи стремглаво във форума,да се забучи във първата тема,на която попаднат очите му и без да прочете дори мненията вътре да си изтипоса въпроса... имало и такива хора,радвам се че не съм един от тях. :)
ПС: О,да и да пише на латиница след като всички останали пишат на кирилица...ние ли сме простите...
Мнението беше редактирано от BusyMan на 18.03.08 21:45.
20.03.08
12:10
пробвай да хапваш сланина, висококалорична и високомазнинна е, и е вкусна, а енергията която дава е неописуема.