26.02.08
17:29
Здравейте. Първо да започна с малко информация за себе си. Момче съм на 14 г. занимавам се с фитнес от 4 месеца и половина. Ето го и проблема - Миналото лято бях получил някакви черти дълги около 15-20 см. по гърба (хоризонтални) и изглеждаха вдлъбнати и на пипане бяха такива. Цвета им беше тъмно червен. След време избледняха но вдлъбнатините останаха. Сега забелязвам, че пак са започнали да се появяват и се запитах дали е опасно, и има ли начин да ги премахна. Също така ми е интересно какво е това, първо се сетих за стрии, но лятото още не ходех на фитнес, нито съм бил с наднормено тегло. Ако има значение от както започнах фитнеса качих близо 6 кг. Моля да отговорите какво може да е това и дали е опасно.
Дай някоя снимка да видим.Така не може да се определи.Най-добре отиди на кожен лекар.
И тоя раздел е за жени-отгоре пише фитнес за жени.:coolsmile:
Знам, че е за жени, но не виждам “Красота и здраве” за мъже... Снимка ще мога да кача утре.
Най добре ходи на дерматолог , вземи си направление от личния лекар за да не те одрусат яко и поразпитай в вашия град ( не си написал къде си ) за добър дерматолог .
пп: грешен раздел
Мнението беше редактирано от GH0$T на 26.02.08 18:54.
26.02.08
19:01
Стрии ;).
казано от Nosferatu на 26.02.08, 19:01:
Стрии ;).
20 санта стрии от 6 качени килограма не ми се види реално. Друго ще да е...
26.02.08
20:23
Напротив, точно стрии са си. Кой е казал, че са се получили при покачване на килограми ?!? Просто е пораснал на височина бързо. И аз имам такива. Поне на мен ми са от това и са хоризонтални стрии, незнам колко са дълги :) и ми се получиха в 5-6-ти клас когато израстнах на височина.
26.02.08
20:56
Стриите не се появяват само от фитнес. Те са в следствие от бърз разстеж на кожата - пораснал си на височина, качил си и някой друг килограм.