20.02.08
19:26
Добър ден . В фитнес залата съм от 5 месеца. Тренировката ми е :
понеделник - гърди
вторник - рамо
сряда - крака
четвъртък - гръб и трапец
петък - ръце... Доволен съм от резултатите . Не пия нищо . На 15 години съм 177-8 , започнах 62 килограма сега съм 68 и не съм много умазнен. Като цяло съм много доволен.
Сега ще се записвам и на самбо . Там също се тренира здраво. Мятания ,кофички, коремни преси , лицеви и клеково (като някой ти седи на рамената : ) ) и фитнеса ми е от 12 до 13:30 . после даскало и самбо от 18:30.
Въпроса ми е да не би да се претоварвам или разни такива и фитнеса да няма ефекет.
пс1. тренировката в финтеса ми е за маса , но не се зоря много не си давам много много зор. още свиквам с упражненията и почти никога не съм се чувствал “убит” след тренировката..
Самбото е груб спорт, затова колкото повече сила имаш толкова по добре. Не знам какво рабираш под “да няма ефект фитнеса” и затова не мога да ти дам точен отговор.Според мен просто трябва да се набляга на тяга(ама яко - тежко и често) и обръщане в най-голяма степен и на второ място на неща като лег,клек,раменни преси и разни такива и ефекта ще е доста добър - може и да не станеш калифорния бийч бой с плочици и ръчички, но като физическа подготовка няма да имаш грешка, а това в самбото е доста важно.Но трябва и да си наясно кое е приоритетно - или ще си борец или билдър, двете заедно няма да станат.
Аз бих ги съчетал някак ако може. ама явно неможе незнам,,, ще реша кое ми е по приоритетно... Под няма ефект разбирам да не се получи едно претрениране и мускулите ми да не стават по големи... защото дообяд силови тренировки за маса.. а слетобяд няколко серии по 50 лицеви ... много кофтички , бягане хвърняне и такива... В моя случай се получава сутрин - тренировка за маса - малко повторения с по много килограми .. а слетобяд - много повторения с малко килограми... И затова ми е съмнително какво ще излезе от цялата работа..
Не тренирай по 2 програми за физическа подготовка или във фитнеса допълвай с упражнения които засягат мускулни групи които не са добре натоварени от това което ви кара треньора да правите.
Добре въпроса ми по - точно формулиран представлява:
Фитнес програма за маса съчетана с 1 час борба и 1 час (тичане , скачане , лицеви , кофички и разни кълба напред назад ) ще даде ли някакъв резултат. Или ще си стоя на едно ниво и ще правя релеф?
защото аз искам много маса. за сега през тези 5 месеца и нещо вече се получава добре и съм доволен от резултатите. но сега след като вкарах и активните тренировки по самбо какво ще стане ?
благодаря за отговорите до сега.
Тренирам джудо и самбо вечер, ходя на фитнес 3-4 пъти седмично (доскоро и повече), на бокс 4-5 пъти седмично и качвам, защото ям много. Убеден съм, че и ти го можеш - просто трябва да ядеш, просто е. Друг е въпроса доколко една типична бодибилдинг тренировка за маса има някакъв смисъл ако искаш да се занимаваш сериозно със самбо, но това вече си е твоя работа.
Мнението беше редактирано от G33K на 26.02.08 19:58.