27.02.08
11:15
Нуждая се от Хранителен режими за покачване на тегло. Давам Ви данни от които може би се нуждаете:
-ръст - 184
-тегло - 68
-възраст -40
-гръдна обиколка 98
-талия 82
-ханш 92
-обиколка на китка 17
-обиколка глезен 23
-спортувам 2-3 пъти седмично сутрин между 8 и 9ч.
-Не съм спазвал досега хранителни режими
-нямам хронични заболявания или предразположеност към такива
- се занимавам се с интелектуален труд
-одобрявам употребата на спортни добавки
-не съм ползвал никакви препарати
- сума, която съм готов да отделя за хранене и спортни добавки за месец 200 лв
-не съм употребявал стероиди и други хормонални препарати (вкл. Инсулин)
-желая да покача мускулна маса и да оформя тялото си колкото се може по-бързо и с траен ефект
Бих желал и ако може да ми предложите и някъква тренировъчна програма
27.02.08
12:14
Сутрин:
5-6 белтъка + 2 цели яйца.
Към тях може да включиш следното - пълнозърнест хляб, конфитюр, плодове (банан, боровинки), палачинки, ашуре, варен гриз с протеин.
През деня:
Пилешко, телешко, пуешко, ориз, картофи, риба, спагети, мляко със суроватка, варени овесени ядки, кюфтета, варено жито, зеленчуци, нискомаслена извара, обезмаслено сирене и др.
Гледай да ядеш по повече. Поне 5 пъти на ден. От месото не прекалявай по 200 гр. на порция, същото се отнася и за ориза, картофите и рибата.
Благодаря ти! Ще го пробвам това. Ще ми кажеш ли с какво да го комбинирам и после как да задържа килограмите?
Малко съм труден с яденето. Каква тренировъчна програма да ползвам?
27.02.08
13:03
казано от blow на 27.02.08, 12:43:
Благодаря ти! Ще го пробвам това. Ще ми кажеш ли с какво да го комбинирам и после как да задържа килограмите?
Малко съм труден с яденето. Каква тренировъчна програма да ползвам?
Какво значи с какво да го комбинирам? За добавки ли става въпрос?
Най-добре да съчетаеш добро хранене с някакви добавки-гейнъри,протеини.Досега като не си минал 70-те килограма,ще стане трудно по естествен начин само с ядене.
27.02.08
14:09
Ако спазваш хранителен режим, нямаш нужда от гейнер. Може да си вземеш суроватка. С гейнера ще прекалиш...
Можеш да взимаш суроватка, витамини и минерали, креатин, може би и азотен буустер. Гледам, че си написал, че си на 40 (надявам се имаш приличен стаж в залата). Може да включиш и fish oil или flaxseed oil. Щом ще отделяш по 200 лв на месец за храна и добавки, тогава ти препоръчвам суроватката и витамини и минерали, а през времето на диетата, може да включиш креатина, за да подпомогне трупането на маса.
От голям опит знам, че да поддържаш диета излиза скъпо затова ти препоръчах да си взимаш само суроватка и витамини, макар, че има голям изгор и вариации на добавки.
Мнението беше редактирано от Даниел - Трибоеца на 27.02.08 14:11.
Не съм голям специалист по суплементите.Някои тук имат натрупан опит.Първо според мен може да опиташ с някакъв гейнър.Идеята е да прибавиш бързо десетина килограма.Качваш маса,но и сила едновременно.След това ще е много по-лесно да прибавяш килограми и напълнееш.Нататък може да използваш протеини и продължаваш с фитнеса.Има едно критично минимално тегло,прехвърлиш ли тая граница нататък ще ти е лесно.Стигнеш ли 73 -75 килограма няма начин да върнеш старото си тегло.Ще качваш постепенно,от теб ще зависи дали сланина или мускули.Според целите ти и начина на трениране и хранене.
От година и половина тренирам и не съм качил и килограм. Метаболизма ми е като изтрибител. Решил съм да взема други мерки
Пишеш тренирам.Не се разбира за какво става въпрос.Футбол,сутрешен крос,малко баскетбол или друго?Ако говориш за фитнес е добре да напишеш по каква програма.Колко е обемна и тежка?Кръгова тренировка или разделно в различните дни?Може би трябва да опиташ с малко серии и повторения,но с по-големи тежести за да съхраниш енергията.После на хората с малко килограми им се струва,че ядат много.Но невинаги е вярно.
Фитнес
1 ден Гърди и бицепс
2 ден почивка
3 ден Рамо и крака
4 ден почивка
5 ден Гръб и трицепс
но искам да пия нещо защото няма почти никакъв ефект
Е тая програма е добра за хора с по-малко тегло.Икономична като разход на енергия.Не си писал какво правиш,по колко серии и повторения.Храната трябва да е калорична.Месо,протеини е добре.Но въглехидрати и мазнини също може да помогнат щом не ги трупаш по корема.Трябва и достатъчно сън.Интелектуалният труд е изтощителен,уморява.Имаш ли покачване на силата след 1,5 г тренировки?Растежа идва по-късно понякога.
1.Гърди и бицепс
-лежанка12,10,8,6
-полулежанка 10,8,6
-кофички 2*отказ
-сгъване с щанга10,3*8
-скотово с щанга2*10
2.Рамо и крака
-преси с щанга от сед 12,10,8,6
-въртолет с щанга3*10
-разтваряне с дъмбел прав 3*12
-разгъване на уред 2*15
-сгъване от лег2*10
3.Гръб и трицепс
-скрипец в подхват12,10,3*8
-паралелно широко гребане на скрипец долна макара3*10
-гребане на машина3*8
-натискане на скрипец 15,3*12
-френско от лег с щанга3*10
Имам покачване на силата, но само толкова. Поради тази причина искам да пия нещо. Имам проблем с яденето. Ям малко защото по цял ден ми късат нервите :)
Мда,правиш добра тренировка.Зависи разбира се как става.Дали с правилно изпълнение,усещаш натоварването и постепенно увеличаваш тежестите.Или всичко става набързо и просто гледаш да отчетеш бройката повторения.Някои упражнения трябва да се изпълнят малко по-бавно,без използване на замах и инерцията.Поне отвреме-навреме е добре да имаш лека мускулна треска.Интересно,че не можеш да качиш килограми.На тая възраст метаболизма се забавя и повечето мъже имат проблем с наднормено тегло.Изнервената,изморителна работа се отразява зле на доброто храносмилане.
И освен това по нервен път се подтиска метаболизма.Има повишен енергоразход и разграждане,а усвояването на вещества и натрупването са подтиснати.Сам разбираш причината -”ям малко”.Това е основният проблем,който трябва да решиш.У дома след работа може да компенсираш донякъде.Също в почивните дни.За добавките трябва да решиш каква сума ще отделяш на месец.След което да пуснеш една тема какво ще ти предложат.Може и сам да видиш нещо и запиташ добро ли е.Добавките не заменят доброто хранене,само го подпомагат и засилват ефекта.