изоставащи рамене

26.02.08
20:18

Здравейте.Сигурно е често обсьждан проблем,но не видях друга такава тема.Та значи изоставам сериозно сьс раменете.Дори да не ги натоварвам пряко ме болят.Разгрявам ги страшно много ,но пак не са добре.Мисля си,че се пак е много важна мускулна група и трябва да е на ниво.В сравнение с другите части на тялото ми са доста изостанали.Вьзможно ли е наред с тренировките за отслабване да правя нещо за сила и растеж на раменете?Опитах да ги тренирам специално в пьрвия ден от тренировьчната седмица,но още нз дали ще има ефект.Чакам вашето мнение.По принцип тренирам крьгово и им отделям по 1 упражнение дневно,това прави 3 седмично и е сьвсем недостатьчно.Благодаря :)

Щом дори сам си разбрал, че е недостатъчно тръгни по сплит програма и акцентирай на тях.

27.02.08
00:01

Включи раменни преси и ще започнат да се оправят.

27.02.08
14:12

На някой хора някой упражнения просто генетично “не им понасят”. Болката силна ли е, слаба ли е, въобще болка ли е?

27.02.08
23:03

казано от Alkorin на 27.02.08, 00:01:

Ами лявото рамо ме боли доста в задната част.Дясното само като го натоваря повечко.По принцип интересното е,че ме болят като се набирам и правя кофички.Може би по-скоро стара контузия е проблема.От тази седмица почнах да отделям по 1на тренировка главно за рамене(без да ги претоварвам).Тренирам ги с дьмбели.В другите дни тренирам крьгово и включвам раменна преса ,но прав и то само с лоста,колкото да ги  тонизирам :)

Надявам се да има ефект :) Благодаря за мненията.

27.02.08
23:04

Болка в ставите или сухожилията е сигнал за контузия.

27.02.08
23:21

казано от Петко К на 27.02.08, 23:04:

Болка в ставите или сухожилията е сигнал за контузия.

Преди 2 години си контузих лявото рамо.Спрях да тренирам за дьлго време.Рамото си хрупа и ставата ме боли.Идеята ми е такава,че ако се укрепи малко с повечко мускул би трябвало да се подобри и да не ми прави проблеми или може би се льжа?

28.02.08
14:04

казано от kilima7 на 27.02.08, 23:03:

казано от Alkorin на 27.02.08, 00:01:

Ами лявото рамо ме боли доста в задната част.Дясното само като го натоваря повечко.По принцип интересното е,че ме болят като се набирам и правя кофички.Може би по-скоро стара контузия е проблема.От тази седмица почнах да отделям по 1на тренировка главно за рамене(без да ги претоварвам).Тренирам ги с дьмбели.В другите дни тренирам крьгово и включвам раменна преса ,но прав и то само с лоста,колкото да ги  тонизирам :)

Надявам се да има ефект :) Благодаря за мненията.

Аз не си измислям, има изследвания върху спортисти с болки в раменете вследствие на тренировките когато включват раменни преси в тренировките си болките постепенно отшумяват рамото се усилва, както и ставите и сухожилията там.

Щом ти изостават раменете ги отдели и започни с тях.Аз лично сам направил така:
рамене+трапец
ръце
почивка
гърди
гръб-трапец
почивка

28.02.08
20:36

Благодаря ви за сьветите :) Ще отделя рамото в самостоятелна тренировка.Ще правя пьрво упражнение раменна преса и още 3 с дьмбели.
Само се чудя рамото може ли да се товари 2 пьти седмично -например понеделник и петьк?Едната тренировка да правя с лостове ,а втората с дьмбели само.

Мнението беше редактирано от kilima7 на 28.02.08 20:37.

29.02.08
06:16

казано от Alkorin на 28.02.08, 14:04:

не си измислям, има изследвания върху спортисти с болки в раменете вследствие на тренировките когато включват раменни преси в тренировките си болките постепенно отшумяват рамото се усилва, както и ставите и сухожилията там.

И а имах същия проблем.Болеха ме и двете рамена(повече лявото) при всяко едно движение.Но със увеличаването на мускулната маса болката отшумява,като съм убеден че основна заслуга имат раменните преси(не с щанга зад врат разбирасе,а предимно с дъмбели и щанга пред врат),които включвам като първо упражнение във всяка тренировка за рамене.

29.02.08
10:30

казано от kilima7 на 28.02.08, 20:36:

Благодаря ви за сьветите :) Ще отделя рамото в самостоятелна тренировка.Ще правя пьрво упражнение раменна преса и още 3 с дьмбели.
Само се чудя рамото може ли да се товари 2 пьти седмично -например понеделник и петьк?Едната тренировка да правя с лостове ,а втората с дьмбели само.

Може да се тренира и два пъти, но не трябва съпътстващите при изпълнението мускулни групи да са изморени тогава - гърдите и трицепсите.

29.02.08
12:53

Обнадеждихте ме ,благодаря.Почвам сериозно да наблягам и ще тренирам по-усилено :) Успех :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1