25.02.08
14:16
Колеги всички консумираме много кисело мляко, аз много съм наблегнал на него сега в периода на качване на маса, но искам да питам, коя марка е най-удачна. Ако Някой знае кисело мляко на нашия пазар без консерванти, нека каже кое е :)
26.02.08
08:42
засега Фермерското като че ли е най-доброто на пазара ни.
26.02.08
11:14
казано от radi на 25.02.08, 14:16:
Колеги всички консумираме много кисело мляко, аз много съм наблегнал на него сега в периода на качване на маса, но искам да питам, коя марка е най-удачна. Ако Някой знае кисело мляко на нашия пазар без консерванти, нека каже кое е :)
Само това, което се прави от хората насело. Това, което се купува... е фалшиви химии и боклуци.
Лично менние... можете да не се съгласите с мен!
да ти кажа честно, не ги избирам по марка, единственото е да бъде нискомаслено.
аз не обичам мляко :) не знам като малак сам се отвратил или нямам обяснение но не мога да го понасям докато сирене много обичам :) и гледам поне 3 пъти на ден да ям по 100гр.
26.02.08
19:53
Истинско българско кисело мляко можеш да откриеш зад опаковките на “Бор Чвор”, “Герма - 500 грама”, “На дядо от село”, както и Био киселото мляко, което всъщност е най-истинското в България, но е с двойна цена. Произведено е изцяло от органичен производствен процес - без токсични вешества, хормони и генна модификация. В пикадили можеш да го намериш.
Малко е затрудняващо, но ако го направите ще сте адски доволни. Намирате от някое село човек, който продава овче мляко, уточнавата кога къде може да става закупуването. Купувате 1 път на 2 седмици и заквасвате и си правите сами в 800мл букрлани, след това в хладилника. Самата процедука по правенето е много лесна, може и човека от които купувате да ви каже как да процедирате.
Вярно играчка си е, но качеството е перфектно.
Само да не е Данон, че скоро за пореден път четох как няма нищо естествено в млечните продукти на тази марка. Преди 2 години имаше едно много вкусно и истинско кисело мляко - Здравец, така и не разбрах за чий х.. затвориха завода.
27.02.08
20:12
казано от tpd на 27.02.08, 18:41:
Малко е затрудняващо, но ако го направите ще сте адски доволни. Намирате от някое село човек, който продава овче мляко, уточнавата кога къде може да става закупуването. Купувате 1 път на 2 седмици и заквасвате и си правите сами в 800мл букрлани, след това в хладилника. Самата процедука по правенето е много лесна, може и човека от които купувате да ви каже как да процедирате.
Вярно играчка си е, но качеството е перфектно.
Мисля, че именно бившите производители на Здравец в момента произвеждат Герма, Бор Чвор и На дядо от село, но информацията ми не е официална ;).
28.02.08
07:34
Мляко - “На баба” :-)
Като обърнеш кофичката ще гледаш млякото да си седи вътре ;-)
Мнението беше редактирано от Даниел - Трибоеца на 28.02.08 07:35.
28.02.08
09:22
казано от Даниел - Трибоеца на 28.02.08, 07:34:
Мляко - “На баба” :-)
Като обърнеш кофичката ще гледаш млякото да си седи вътре ;-)
Това не е критерий за качество. Това че е гъсто може да се дължи на куп сгъстители...
Значи миналата година по химия научих един много удачен вариант за познаване на истинското от нешестеното мляко(като Данон).
Значи взимате си лъжичка кисело мляко и добавяте йод. Ако се оцвети в лилаво, значи не е от закваска, както по принцип трябва да е ;)
П.С. Вкъщи си ям заквасено мляко, което майка ми кваси, а млякото взимаме от един човек, който гледа крави :)
Навън ям мляко Елена. Не знам колко е истинско, но си има вкус на натурално мляко, а и се оцвичава :P Това за мен е признак на натуралност :)
И Ел Би става...
Ама аз много не се замислям, то ако почнеш да се замисляш всако нещо през какво е преминало, само ти става по-лошо... Иначе за Бор Чвор, също много добри отзиви.
28.02.08
13:00
казано от armando на 28.02.08, 10:34:
И Ел Би става...
Ама аз много не се замислям, то ако почнеш да се замисляш всако нещо през какво е преминало, само ти става по-лошо... Иначе за Бор Чвор, също много добри отзиви.
напълно съм съгласен с твоето мение вземал съм и от 2-те марки и особенно Бор Чвор ми харесва доста!
28.02.08
18:12
Направете си сметка: http://www.bnap.org/?p=89
Основния проблем е разликата между партида и партида... Една и съща марка може да се изложи, може и да блести... Никво постоянство...
Мога да ви препоръчам Лакрима(пазарджишка фирма).Млякото е много хубаво(отгоре даже има лек каймак),сиренето също.Даже на опаковката на сиренето пише колко незаменими аминокиселини има.Фирмата изнася за Сащ доста сериозно.За нещастие неможе да се намерят техните продукти навсякъде.Ето и сайта на фирмата
Това не е реклама.Не съм обвързан по никакъв начин с тази фирма.Впечатленията са ми изцяло въз основа на лична консумация.
Аз пия само ЕЛБИ 2 %. Ходил съм в завода и знам какво пия. Това е мястото, откъдето повечето производители взимат живата закваска. За съжаление предимно се занимават именно със закваската и киселото мляко сякаш минава малко покрай нея, заради което не произвеждат големи количества. Това е единстеното мляко, което като разбъркаш хубаво се пие без да остава на буци. Вкуса му е най-истински, когато стои един ден отворено навън вкисва, което не съм го забелязал при другите млека (в офиса има вече един млечен път на един месец - мухлязал е, но не е вкиснал. Колкото до гъстотата - бягайте далеч от гъстите млека. Повечето имат добавяни всякакви сгъстители и всичко това заради тъпата реклама на Данон според която като обърнеш кофичката и то стои залепено разбираш ли...
Освен елби, вереята е доста добра (там пък една братовчедка работи). Също и Фибела много прилича на домашното.
Всички Елени, пършевици, родопеи, герми и какво ли още не, чиито кофички са като за битака направени, бягам далече от тях.
Пия по 4 Елби-та на ден и се чувствам страхотно. А това са си 50 грама белтък така между другото...
11.03.08
16:32
Тонусче РУЛЕЕЗ ; не съм му гледаал таам маслености калории ала бала ама си е най - вкусното и по 2 кофички си пера на ден :)