Моля, някой по-опитен и разбиращ да ми изготви тренировъчна програма...

29.02.08
19:18

Така. Добър вечер на всички. Ще карам направо и ще се старая да съм по-кратичък. Висок съм около 180 см и тежа 69 килограма. Ръката ми 33 см. За бицепс с крив лост на стойка правя серия с 30тина килограма. За трицепс на лежанката с 50. За гръб с дъмбел с около 16 кг. На лежанка 60кг цяла серия. За рамо с лост около 20 кг. Тренирам вече трета седмица. Програма ми правят приятели тренирали около година, но аз съм максималист. Не искам просто да си бъхтам без резултати. Ако може някой да ми изготви някаква програма “максимум” за леко напреднал ( 1 година съм бутал лицеви в домашни условия ). И ако може да кажете какви храни да избягвам и на какви да наблягам?

ПП: Програмата може да е колкото дни трябва (аз даже си помислих да правя всеки ден отделна група, с цел по-добра тренировка, но ще си премълча защото 3 седмици стаж са нищо)
ПП2: Трапец ще правя след като си поразширя раменете, а крака за сега не искам, защото имам желание да порасна още някой друг сантиметър и тогава за крака, освен това краката ми са по-големички (не си го въобразям, факт е че сред връсниците си имам най-големи крака и то с почти никакви мазнини....)
ПП3: Благодаря предварително и се извинявам ако подразня някой разбиращ или по някакъв начин изглеждам “знаещ”. Не е умишлено.

29.02.08
19:27

Поредната абсолютно безмислена тема!Има милиони програми в сайта за начинаещи средно напредни напреднали.Прочети малко разрови се намери си подходяща програма и вече можеш да я пуснеш в тема за да ти кажат какво да промениш и така..

29.02.08
19:31

казано от plamen91 на 29.02.08, 19:27:

Поредната абсолютно безмислена тема!Има милиони програми в сайта за начинаещи средно напредни напреднали.Прочети малко разрови се намери си подходяща програма и вече можеш да я пуснеш в тема за да ти кажат какво да промениш и така..

Тази добра ли е ? http://www.bb-team.org/workout/1287/

29.02.08
19:54

По принцип за това се плаща. Малко са хората, които биха откликнали на такава молба, повечето биха ти дали някоя шаблонна и да се оправяш с нея. Моят съвет е да започнеш от такава и с времето и експериментите да разбираш кое и как е добре за теб. В практиката му е майката.

29.02.08
20:05

казано от jalokin на 29.02.08, 19:54:

По принцип за това се плаща. Малко са хората, които биха откликнали на такава молба, повечето биха ти дали някоя шаблонна и да се оправяш с нея. Моят съвет е да започнеш от такава и с времето и експериментите да разбираш кое и как е добре за теб. В практиката му е майката.

Благодаря ти. А иначе тази, която предложих да я пробвам ли ?

29.02.08
20:17

ако питаш мен си за програма за цялото тяло. Пробвай за 1месец- 1,5месеца и виж как ще качиш 5кг без да ги усетиш. Естествено, за да не отнасям критика ще кажа, че не е конст и при всеки прогреса е различен. Но за мен това е основна грешка в трена на начинаещите, защото:
-не си готов за сплит. При сплита трябва така да се натовариш, че да имаш нижда от 1седмица за възстановяване, което няма да е така => че ще “губиш” тренове. Ако тренираш цялото тяло 3пъти седмично това няма да е така
-не си оставяш аванс за напред и един вид после нищо не ти действа

За жалост досега не съм успявал да убедя някого да послуша съветите ми за повече от седмица и се съмнявам този случаи да е изключение. Ако си навит пробвай поне за месец и виж сам резултатите.

п.п. ако моята дума “не тежи” , А.Шварценегер препоръчва всеки начинаещ да тренира цялото тяло в 1трен през цялата първа година от тренировките.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1