Овес.ядки-Начин на приготвяне

29.02.08
19:03

Значи направо-Как да си ги права овесените ядки сутрин без мляко и да могат да се ядат...С вода немога да си го представа как ще го изям,утре ще пробвам,обаче имали други начини,на тиган или нещо такова.Не сум по кухнята попрнцип и не разбирам.
А и дург въпрос-Фастъчено масло подходящо ли е за преди лягане с яйца или изварка.А след като съм 83 кг би следвало че трябва да поемам поне 83 гр въглехидрат за деня , обаче проблем ли е ако е само това от овеса сутрин тоест 66 гр мисля че бяха на 100 гр.Не че ми е проблем да ги докарам до 83 обаче дали ще има по добър ефект ако приемам по малко въглехидрат от минималното?Надявам се да ме разбрахте.

__

29.02.08
19:14

на първия въпрос за овесените ядки няколко белтъка с овесени ядки на тиган стават супер :)

29.02.08
20:22

Моята закуска е следната: чуквам 5 белтъка, в тях сипвам 5 супени лъжици овес и разбърквам. През това време съм сложил в тиганЯ да се поразтопи ок.100гр. сирене (така няма нужда от масло) и сипвам сместа отгоре, като постоянно бъркам.

казано от Стоянчо на 29.02.08, 20:22:

Моята закуска е следната: чуквам 5 белтъка, в тях сипвам 5 супени лъжици овес и разбърквам. През това време съм сложил в тиганЯ да се поразтопи ок.100гр. сирене (така няма нужда от масло) и сипвам сместа отгоре, като постоянно бъркам.

Сиренето стопява ли се действително? По - логично ми изглежда да се запече. Иначе рецептата ми изглежда добре.

29.02.08
20:28

И с вода не са лоши като свикнеш.Иначе както каза колегата с белтъци е добре.Сложи 150 грама овесени ядки и ето ти около 80-90 грама въглехидрати.Съмнява ме да има по добър ефект като намалиш въглехидратите с 20-30 грама.Според мен е все тая, но си поемай 80-90 грама поне да те засища повече.А фъстъчено масло преди лягане не бих ял или какъвто и да е източник на мазнини(имам предвид сериозен източник на такива).Тук има вариант за овесените ядки.Вторият вариант е подходящ за НВД на каквото предполагам че си.

Мнението беше редактирано от Aquiles на 29.02.08 20:33.

29.02.08
20:48

Ми щот знам че преди лягане при нвд е хубаво да се ядат мазнини + белтък.

29.02.08
21:27

казано от Георги Гайдов на 29.02.08, 20:27:

казано от Стоянчо на 29.02.08, 20:22:

Сиренето стопява ли се действително? По - логично ми изглежда да се запече. Иначе рецептата ми изглежда добре.

Да, топи се, става като течност. Номера е да се намачка с вилицата и да се сложи в тигана и чак тогава да се пусне котлона за да се загрява постепенно, а не в нагорещения тиган, когато би станало на кора и ще загори.

29.02.08
21:39

Аз ги хапвам с вода,но са ми доста безвкусни и напоследьк полагам голямо усилие ,за да изям 3,4 льжици.Забелязал сьм ,че когато ям овесени ядки като пьрво ядене след това цял ден сьм зверски гладен и то за вьглехидрати и сладко.Ако не ям нищо сутрин (само суроватка) се чувствам много по-добре и не сьм гладен толкова.
Иначе ще пробвам тези ядчици с яйцата.Тук сигурно става вьпрос за фини ядки,че тия едрите нз как ще се хрупат така :)
А и 1 вьпрос,ако се ядат с мляко ядките са подходящи за диета за сваляне нали?А и сьм чувал мнение,че сутрин 1 чаша пьлномаслено мляко не било лошо дори в такьв режим.Има ли такава работа?

01.03.08
06:49

Еми знам че киселото мляко е по добре от прясното , обаче аз искам да ги махна изобщо от режима млеката.
А за другото въпросче,дали е подходящо фастъченото масло преди лягане с яйца или извара....Още мнения искам да чуя.

Д-

01.03.08
14:43

1 вариант: Вариш ги и тогава ги хапваш.
2 вариант: 5-6 белтъка + 2 жълтъка (примерно) бъркаш ги заедно с овесените ядки и после ги правиш на палачинки.

При втория вариант, гледай да ги изядеш веднага, ако се забавиш и изстинат - ще ядеш гума :)

Мнението беше редактирано от Даниел - Трибоеца на 01.03.08 14:44.

02.03.08
00:11

казано от Даниел - Трибоеца на 01.03.08, 14:43:

...2 вариант: 5-6 белтъка + 2 жълтъка (примерно) бъркаш ги заедно с овесените ядки и после ги правиш на палачинки.

При втория вариант, гледай да ги изядеш веднага, ако се забавиш и изстинат - ще ядеш гума :)

Аз това го пробвах ама не стана. Даже смях овесените ядки на брашно и така забъркат сместа за палачинки, но дори смлени на прах ядките не правят идеално гладко тесто. От там и самата смес не е много гладка и палачинките просто не стават :(... Къде бъркам? Пробвах и с олио, и с зехтин, и с маргарин, и с масло... НЕ ставят и не стават... Сега ще си купя тефлонов тиган и пак ще пробвам ама не ми се вярва да стане :(

02.03.08
08:45

Рецептата на Стоянчо е перфектна.Току що си ги направих сьс сиренце,на тефлона,идеални станаха :)Мисля да си купя едни хубаво протеинче и да си слагам и от него.Тва е перфектния начин да си хапнеш,иначе доста безвкусните,овесени ядки и яйца сутрин :)

02.03.08
17:30

Мерси , ядат се вече това е друго.... Сега као може да ми отгожовирте подходящо ли е фастъченото масло за нвд и по конкретно преди лягане?

31.10.11
21:36

Това ястие на Стоянчо, ако го направя от вечерта дали ще става за ядене до сутринта, че нямам много свободно време сутрин?

Мнението беше редактирано от Antonio Bogoslovov на 31.10.11 21:40.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1