ТРЕПЕРЕЩ МУСКУЛ ?!?

IN

01.03.08
12:18

Здравейте.От както съм станал днес,трицепсът ми на дясната ръка и малко по-нагоре към рамото постоянно потрепва.Вчера ми беше последната тренировка и днес почивам.Нямам нито мускулна треска,нито се чувствам изморен или нещо от сорта.И друг път също ми се е случвало това,но с други мускукли.Много ви моля да ми кажете от какво се получава това и защо изобщо се получава.
Благодаря.

01.03.08
13:21

И на мен ми се е случвало преди време...Около 1 седмица така ми трептеше но после от самосебеси се оправе. Мисля че няма защо да се притесняваш.

IN

01.03.08
14:00

казано от Bill Goldberg на 01.03.08, 13:21:

И на мен ми се е случвало преди време...Около 1 седмица така ми трептеше но после от самосебеси се оправе. Мисля че няма защо да се притесняваш.

Не,пич,аз не се притеснявам,но просто ми е много интересно от какво се получава.

BU

01.03.08
14:20

казано от spli7fire на 01.03.08, 14:00:

казано от Bill Goldberg на 01.03.08, 13:21:

Не,пич,аз не се притеснявам,но просто ми е много интересно от какво се получава.

Мен ми се е случвало да ми пулсират мускулите около кръста ,когато съм легнал или някое бедро. :)

01.03.08
17:09

ЗДР. Аз мисля, че това може да се дължи на претрениране. Един от симптомите на претренирането е неконтрулиемото треперене на мускулите. Така че ако тренировката ти е много натоварваща и тежка, значи 80% е от това.

Приятел, използвай търсачката. Преди няма и седмица имаше подобна тема.
Причината е електролитен дисбаланс.
Активирането на сгъването на нервно ниво е електрохимичен процес.
При неправилна йонизация на мускула се стига до такова трептене, даже и до по - тежките крампи.
Трябва да приемаш повече вода. Увеличи приема поне с литър - два.
И малко допълнително сол.
Въпреки това няма веднага да преодолееш проблема, балансът ще се възстанови бавно.

Умората и претоварването имат значение само като фактор - активатор на процеса, активизиране на обмена, в следствие на което йонният баланс в клетките още може да се наруши.
Малко значение може да има и невралгия в следствие на лошо нощно притискане на мускула, което е временен и преодолим процес и може да се прояви пак, но общо взето е преодолимо.
Дерзай.
Не се притеснявай.
Няма нищо страшно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1