01.03.08
14:26
Здравейте маняци :) искам да ви попитам дали са ми нужни още килограми( като се сета че преди 2 години свалих 15 кг бях дебел... а сега сигорно още трябва да качвам) еми 184см съм висок и тежа 81кг в облстан крака и в корема май имам най много мазнини... искам това лято да изчиста мазнини който са 17,9% ( измерил сам си кг,височина и мазнини на 9ти февруари сега може и да съм качил кг защото в момента на това наблягам ) и искам това лято да сваля мазнини до около 10% да се пооформя малкко и месту да стана по готин да не стана по грозен тоест висок съм в нормални кила съм и съм с широк кокал ето ви някой снимчици ще се радвам да ме посъветвате да си взимам ли добавки за яко маса и да наблегна на яко хранене да кача известни кила и да започна да чиста чак след май месец и искам да си попитам сравнително ако изчиста мазнини с НВД + някой скъп бърнур като на MAN или на BSN предпочитал по скъпичко ама качествено..та колко килограма че всаля ако достигна до 10% мазнини ?
ЕМИ МОГА САМО ДА ВИ БЛАГОДАРЯ ЧЕ ИЗЧЕТОХТЕ ТЪПИЧКАТА ТЕМА АМА ЩЕ СЕ РАДВАМ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ ЗА ДА ЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ МНОГО БИХ ИСКАЛ ДА МАХНА МАЗНИНИТЕ АМА МОЖЕ БИ ПРЕДИ ТОВА МИ ТРЯБВА ОЩЕ МАСА ? ЕМИ ЩЕ СЪМ МНОГО БЛАГОДАРЕН АКО ИЗОБЩО ИМА НЯКОЕ МНЕНИЕ :) 10x
Темата беше редактирана от Flying Steps на 01.03.08 21:29.
няма да чета темата, отворих една снимка от любопитство и всичко ми стана ясно...
Копеле , мясаш ми на начинаещ. Запиши се на плуване. Между другото темата ти е един голям риторичен въпрос.
Моя съвете да изчистиш още и след това да започнеш да изграждаш мускулна маса.
01.03.08
17:22
деех ;( толкос ли съм зле :( topeto еми такъв съм батка ама за супер тратко време направих гръб иначе нямах нищо не можех се набирам.... дори и лицеви не можех и за 1 месец това ми е 2ри дето хода оформих и бицепси единствено корем и гърди нещо куцат корема го стегнах чуствам го при допир :С Стоянчо да чиста значи сега место протейн да си вземе бърнъри да почна НВД и да прая кардио ??? защо така сега не ли е времето за качване на маса ? офф ужасно много искам да се промена хора парите не са ми проблем за добавки намирам си .... ама това е че не знам какво да прая понякога да качвам ли да свалям ли незнам и аз от какво имам нужда просто искам да изглеждам яко големи ръце ...стегнато тяло някво такова за съжаление нямам приятел в голям опит който да ме напъцтва за това се допитвам до вас :(
01.03.08
17:27
jalokin както ти е ясно ? понякога от толкос желание да се промена се отекчавам :)
казано от Tinaki на 01.03.08, 17:22:
деех ;( толкос ли съм зле :( topeto еми такъв съм батка ама за супер тратко време направих гръб иначе нямах нищо не можех се набирам.... дори и лицеви не можех и за 1 месец това ми е 2ри дето хода оформих и бицепси единствено корем и гърди нещо куцат корема го стегнах чуствам го при допир :С Стоянчо да чиста значи сега место протейн да си вземе бърнъри да почна НВД и да прая кардио ??? защо така сега не ли е времето за качване на маса ? офф ужасно много искам да се промена хора парите не са ми проблем за добавки намирам си .... ама това е че не знам какво да прая понякога да качвам ли да свалям ли незнам и аз от какво имам нужда просто искам да изглеждам яко големи ръце ...стегнато тяло някво такова за съжаление нямам приятел в голям опит който да ме напъцтва за това се допитвам до вас :(
виж сега - качвай , само качвай. За да чистиш ти трябва маса , а масата се прави години , не 2 месеца.
казано от Tinaki на 01.03.08, 17:22:
Стоянчо да чиста значи сега место протейн да си вземе бърнъри да почна НВД и да прая кардио ??? защо така сега не ли е времето за качване на маса ?
Няма време за качване и време за сваляне, защото не си обвързан с тези времена както са професионалистите. Изчисти и започни да трупаш чиста мускулна маса. Другото е по-сложно като вариант и няма да се справиш с трупане и чистене едновременно!
01.03.08
18:10
Ще противореча на Стоянчо, но по - скоро качвай. Почвай да качваш. Направи една хубава силова тренировка, вземай протеин и яж добре. И не се притеснявай, че ще има и мазно. Когато има мускулни клетки, големи, с много митохондрии - т.е. развити от фитнес, те горят мазнините светкавично спрямо дебел човек, който под сланината има само кожа и кости. Тръгнеш ли по тоя път, килограми лесно се свалят.
Отслабнеш ли много обаче, ще ти кажа, че според мен си с по - бърз метаболизъм, може би объркан от диетите и вероятно ще свалиш още килограми, но след това почти няма да качиш мускулна маса. За това почни по стандартния път, изминат от милиони трениращи. Първо качи, после сваляй.
01.03.08
18:28
Финдо еми тренирам сигорно явно не четеш какво сам писал по горе нали казвам че предил сам бил дебел и последните 2 години свалих около 15 кг някаде и се издължих и си дойдох в нормите не можех да прая 1 лицева опора сега мога доста повече набирания също което преди да почна тренирам не можех ... мускулите ми като ги стисна се едно са в отпуснато състояние сега са се стегнали и са се оформили и са камик гърба също го развих малко за мен това са постижения ... сега си купих нитрикс на бсн който е доста скъпичък взех си и креатин сега и протейн ще си взема да покача маса ядем доста пишелко гледам сладки да не ям ... по малко пия безалкохолни до колкото мога се лишавам .... мисля да се съгласа с съвета на D3BEP и да качкам яко маса до колкото мога. ... и ще прая 2 дни кардио с нас имам велометър по 40 мин 2 пъти седмично и може малко по малко да намаля некой процент а й сега се затопля почивните дни ще се играе баскетбол ,волейбол...
Какво ще кажете за тоя продук да добава ? http://www.4fitnessbg.com/profile/mega-mass-4000/ някаде четох че за 1 месец 6 кг ссе качва
Мнението беше редактирано от Flying Steps на 01.03.08 18:32.
При положение, че решиш да качваш, качвай максимално чисто! За тази цел си купи не гейнер, а суроватъчен протеин (ако можеш да си го позволиш бих ти препоръчал изолат).
И според мен си за ‘качване’.
Гледай да е ..чисто, т.е. подбери си добър хранителен режим и го спазвай (де да можех и аз така).
Ако сега започнеш да сваляш, може и да разкараш корема..ама ще ти лъснат кокалите навсякъде другаде. Поне аз така си мисля де.
Успех. :)
01.03.08
18:58
Стоянчо изолат ( nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=36 ) тоя става ли ? и гейнер тоя ( http://www.4fitnessbg.com/profile/american-mass/ ) Нещо такова ?
01.03.08
19:02
казано от С7АЛК3Р на 01.03.08, 18:57:
И според мен си за ‘качване’.
Гледай да е ..чисто, т.е. подбери си добър хранителен режим и го спазвай (де да можех и аз така).
Ако сега започнеш да сваляш, може и да разкараш корема..ама ще ти лъснат кокалите навсякъде другаде. Поне аз така си мисля де.Успех. :)
и АЗ така мисля доста ще лъснат кокалите еми ще гледам да кача максимално колко мога 85-90кг ... 6 7 от горе ... преди няколко годни гледам как да свалям яко кг а сега обратното как да кача ... странно
казано от Tinaki на 01.03.08, 18:58:
Стоянчо изолат ( nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=36 ) тоя става ли ? и гейнер тоя ( http://www.4fitnessbg.com/profile/american-mass/ ) Нещо такова ?
Този е изгоден и задоволителен—> http://www.4fitnessbg.com/profile/american-whey/
01.03.08
19:40
Стоянчо ами този протейн гледам в коментарите как се взима “30 преди и 30 след тренировка” 30 гр преди да започна трен и 30 гр веднага след като свърша тъй ли ? а гейнер или креатин да си взема ? като гледам тия гейнери са доста скъпички..
Не, в коментарите се има предвид 30 минутки преди и 30 след, защото самата доза на протеина (мерителната лъжичка) е по-малка от 30гр.
01.03.08
19:52
На последната снимка си личи че си понадул бицепса на фотошопа !!!
01.03.08
20:07
за какво искаш още кг?! идеални пропорции имаш. всичко от което имаш нужда е яко да се изпотиш за да изчистиш мазнините и направи чиста мускулна маса- наблегни на по малко килограми при тежестите- повече повторения- по-малка интензивност при изпълнение. Ок. :)
01.03.08
20:34
казано от flame1 на 01.03.08, 20:07:
за какво искаш още кг?! идеални пропорции имаш. всичко от което имаш нужда е яко да се изпотиш за да изчистиш мазнините и направи чиста мускулна маса- наблегни на по малко килограми при тежестите- повече повторения- по-малка интензивност при изпълнение. Ок. :)
Интензивността трябва да е по-голяма.
01.03.08
20:43
Тотално се обърках .ОО.
Един вика сваляй и качвай после
Втори вика качвай и славай
Трети: идеален си чисти
може би сега (след толкова и такива отговори) ще ти дойде ъкъла и ще разбереш, че темата е несериозна. Доста вещи пичове се включиха, надявам се да си придобил представа за нещата. В профила ти пише, че ‘92 набор, разбирам че си в такава възраст ама това не е игра. Като повисиш още малко по форумите/залите и ще видиш какво имах предвид в 1я ми пост. И каква е тази “добавкомания” не мога да разбера. Като имаш възможности защо на първо време не си оправиш храненето?
01.03.08
21:20
казано от Tinaki на 01.03.08, 20:43:
Тотално се обърках .ОО.
Един вика сваляй и качвай после
Втори вика качвай и славай
Трети: идеален си чисти
Бе брато мн ясно 4е трябва да качваш просто внимвай с диетата.Ти харесваш ли се така ? Ако мислиш 4е си ок защо я пускаш тая тема ? Защо 4акаш някой друг да ти каже дали ставаш или не ? Тоя дето ти вика идеален си чисти имам 4увството 4е се еба*а ( не може да е толкова сляп ).Почвай да качваш и не мисли за плажове и глупости.Не става бързо важното е да е качествено.
Мнението беше редактирано от KraliMarko на 01.03.08 21:21.
01.03.08
21:20
KraliMarko:
Бе брато мн ясно 4е трябва да качваш просто внимвай с диетата.Ти харесваш ли се така ? Ако мислиш 4е си ок защо я пускаш тая тема ? Защо 4акаш някой друг да ти каже дали ставаш или не ? Тоя дето ти вика идеален си чисти имам 4увството 4е се еба*а.Почвай да качваш и не мисли за плажове и глупости.Не става бързо важното е да е качествено.
—————————————-
Прав си това и ще направа .. много ясно че не се харесвам ще наблегна на яко хранене + суроватка и като кача 5-8кг можи би ще се позамисля пак тогава за премахване на мазнини
Мнението беше редактирано от Flying Steps на 01.03.08 21:24.
01.03.08
22:20
Много,ама много спамиш - друг като тебе няма........ за всяка нова глупост тема, е сега преброих че си пуснал 21 теми...
01.03.08
22:22
Е къде са тия снимки,аз не ги виждам?
Ето какво трябва да направиш:
1) Започваш да вдигаш МНОГО тежко желязо;
2) Започваш да се храниш МНОГО стабилно;
3) Започваш да се интересуваш по въпросите касаещи вдигането и храненето;
След 2 години стриктно изпълнение на 1,2 и 3 постни пак и евентуално ще получиш констуктивна критика от хората във форума - сега това е невъзможно поради липсата на каквото и да било което си струва да се коментира.
казано от G33K на 01.03.08, 23:18:
Ето какво трябва да направиш:
1) Започваш да вдигаш МНОГО тежко желязо;
2) Започваш да се храниш МНОГО стабилно;
3) Започваш да се интересуваш по въпросите касаещи вдигането и храненето;
След 2 години стриктно изпълнение на 1,2 и 3 постни пак и евентуално ще получиш констуктивна критика от хората във форума - сега това е невъзможно поради липсата на каквото и да било което си струва да се коментира.
Изкушавам се като прочетох точка 1 да допълня тежко, но с ПРАВИЛНА ТЕХНИКА. Дори съвета ми е тежко да вдигаш след време като добиеш необходимата двигателна култура.
02.03.08
19:09
Искам и аз да видя снимкитеееееееееееееее :roll:
02.03.08
20:08
махнах ги ... няма смисал да стоят и да се хилите на тях .... получих отговори и сега трябва да си правя сметката smile ще гледам да качвам до колкото мога чиста мускулна маса поне 4-5 кг от горе и юни юли ще взема bcaa + burnur и ще правя кардио да по изчиста мазнини и ще вида какво ще стане с мен....
Приключи темата ...