Голяма контузия в коляното

01.03.08
22:10

Значи да разказа всичко направо,оная вечер се борихме седно пишлеме...пиянска история и го бяг натиснал надолу и краката ни бяха преплетени незнам точно как но крака ми явно беше зад неговия и по някакв начин са е заклещил и от мноо напаване и не6то там испраща и после не моех да ходя от болка,ходих неска на лекар снима ме(за коляното става реч).Не ми счупено нито пукнато но май явно че имам някакви скъсани работи незнам мускулни влакна ли са минискус сухожилия ли и аз нз голям уток имах кам 1 литар кръв ми источиха от коляното да спре ся пак имам след няколко дена пак 6те ходя и него да го источват,не мога да стъпя на коляното супер много ме боли и ми е обездвижено,казаха ми че треа да стоя в нас до 15 дена 6те може да ми кажат точна диагноза т.е. какво точно ми е скъсано,заредил съм се патерици и шина хаха та въпроса ми е какво мислите засамата контузия някакви савети как ако мога да помогна да ми зарасне по бързо и по вазможност да не се налага да се прави операция ???МОля за помощ

02.03.08
14:46

Не мисля че някои друг освен лекар може да даде адекватен съвет в твоето положение.Сори за коляното,кофти звучи.

02.03.08
15:00

Много кофти батка,едно че  бокли ит.н. и че не мога да се движа неудобства,не мога на мачове да ходя..,залата си прецаках а може би и кандидадстването ми.Но сега тва е на заден план,рано или късно ще се справя нещата които изборих,ама ся въпроса ми е с кво мога да му помогна,лекаря нищо не ми каза горе долу само да си стоя вкъщи и компреси с лед да правя,също за операций не ми е казал но може и до там да се стигне като се за четах за подобните случай в форума,идеата ми е дали с някав гел от сорта на Фастум и т.н. или с някви витамини и добакви не може  да се стимулира нещо....

02.03.08
15:48

Единственото, което може да направиш е да седиш и да почиваш. Прави компреси и не мърдай ден-два да поотихнат болките и докато си седиш можеш да четеш за кандидатстването :)

Недей се успокоява и се извиявай за кандидатстването, коляното не ти пречи, там ходят и хора в инвалидни колички. Учи си и се готви, имаш шасове, даже и ако искаш да кадидатстваш за бегач на дълги разстояния, а аз предполагам ,че няма да кандидатстваш това, нали :) ?

Не ми харесват доктори, които не могат да кажат диагноза за травма на коляното, а точат кръв и правят лечение. Имаш ли и алтернативен лекар, поне да те види, да си се косултирал с повече от един, че коляното не е шега работа и е за цял живот?
За залата забрави пое в близките три месеца.
За фубтола и за по - дълго, даже по възможност харесай си друг спорт. ПОчне ли коляното да събира кръв или вода, после е предразположено да го прави....

Не можем да ти дадем идея с какво да се лекуваш, след като нямаш диагноза. Не знаем, кръстни връзки може да си скъсал, може минискус, може някоя малка костица... Може да имаш травма а ставата и ставния хрущял. Във всеки от тези случаи има подуване и отток. И честно казано, щом има кръвоотток, се насочвам към по - тежките травми, явно имаш някакво разксване/пробождане за да набираш кръв.

Единствено щом набира - компреси.
Първите ден - два се правят студени компреси. Пречат на разпростраяването на оттока.
После се правят “дрениращи” - всеки според вкуса си... Някои ги правят с ориз(леко сварен и посолен), други с маслини. Трети - само с ряпа и лук(омазнени, за да не прегарят кожата). Има и други варианти. Измисли си такъв компрес и си налагай.
Не слагай гелове засега. Още повече че имаш вътрешен кръвоизлив, а те не бива да контактват с рани, вярно, няма да е директно, но все пак проникват в кожата.
След няколко дни започни леко раздвижване, докъдето няма болка. Малко по малко, всеки ден. В никакъв случай не се насилвай обаче.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 02.03.08 16:07.

02.03.08
17:36

D3BEP, компресите с лук за какво помагат? че имам проблем с китката и ми казаха да ги използвам мн помагали

Аз ги познавам като дрениращ компрес(изтеглящ течности) при отток.
Може да имат и други функции. Но по принцип това си е функцията на лука. Има вариант със сол, с аспирин, но това е идеята.
Ако травмата ти е ставна и няма отток за теб е добро е различните кремчета като фелоран.

04.03.08
13:28

Ок мерси,едно може би и тъпо предложение но кажете мнението си,акопочна да вземам креатин дали ще имакакво въздействие  щото някаде четах нали че помага за възтановяване на тъканите и муслулните връзки

Абсолютно нищо общо с травмата. Няма да помогне. По - скоро препарати, като глюкозамин.

04.03.08
17:54

Според мен и глюкозамин не трябва. Взимай си нещо общо, бирена мая това онова... не ги подценявай подобни добавки.

Иначе съквартиранта ми си изкълчи коляното на волейбол, ей така от нищото и скъса кръстни връзки. При него отока не беше голям. И също лекарите не се произнесаша веднага. Отока му беше минал, когато ми дойде прегледа за магнитноядрен резонанс и мидяха, че ги е скъсал и че костта е ухлузена. Оттока беше доста продължителен. Сега му предстои операция тия дни, не е много сложна, но възстановяването няма да е леко.

Травмата му беше стъпване леко накриво спрямо бедрото с подбедрицата. И болката била нечовешка, чак му паднало кръвното и му дали вода със захар да го свестяват.

При теб явно е доста шибано с тоя отток... Според мен търси много лекари да те преглеждат, събирай мнения каквито и да са те. Не жали време и сили. И операция може да се наложи... В същност операции не са обезателни. Ама ако искаш да си използваш нормално краката, а не само да се задоволяваш с леко ходене е нужно.

Няма какво да се притесняваш. Вярно шибания си е, ама времето назад не можеш да го върнеш, трябва да се пребориш от това положение.

Успех

П.П. Това с кадидатстването дето го каза беше голяма простотия. Сядаш хладнокръвно и учиш, човек си проличава какъв е именно когато стане тежко!

GA

23.03.08
14:46

Аз имах подобен проблем и чаках доста време преди да взема мерки. Като не натоварвах крака известно време оттока спадаше, но преди около месец си направих ЯМР и се оказа че имам скъсан менискус. В петък ми беше операцията и мина доста добре като отсраниха поливината меникс. Така че съвета ми е да не чакаш да мине само, а иди при ортопед и се консултирай. Цената на ЯМР е около 250 лева, но можеш  да подадеш молба до здраната каса и чрез комисия ще решат дали да ти се направи безплатно. На мен ми го направиха в Плевн, но и София също иамт добри лекари. Хайде успех!

Мнението беше редактирано от gAnJa на 23.03.08 16:41.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1