03.03.08
19:52
Здравейте :)
Най-проблемната ми зона са прасците и от 6 месеца се опитвам да ги провокирам с доста тежки тренировки с много кг и много повторения правя прасци на всяка тренировка тоест 3 пати седмично а през другите дни бягам по някога.. прявя по 2 упражнения общп 7-8 серии и не виждам особен ефект.. :( искам да попитам има ли възможност да ги пренатоварвам.. ? и да продалжавам ли така или да тренирам по малко пъти седмично прасците .. Благодаря предварителнп :)
прасците ми са 33-34 см..
Пробвай най-различни методики - леко с много повторения, тежко с малко, от седеж, от стоеж и тн..и аз не мога да им хвана цаката на прасците, но се убедих, че това е мускул който иска голям стрес за да расте.
казано от Insatiable на 03.03.08, 19:52:
Здравейте :)
Най-проблемната ми зона са прасците и от 6 месеца се опитвам да ги провокирам с доста тежки тренировки с много кг и много повторения правя прасци на всяка тренировка тоест 3 пати седмично а през другите дни бягам по някога.. прявя по 2 упражнения общп 7-8 серии и не виждам особен ефект.. :( искам да попитам има ли възможност да ги пренатоварвам.. ? и да продалжавам ли така или да тренирам по малко пъти седмично прасците .. Благодаря предварителнп :)
прасците ми са 33-34 см..
Трябва да им даваш почивка , момко. Те може да са жилави мускули , но са мускули и им трябва почивка за да растат. Пробвай 2 тренировки седмично - една тежка с много кила и повторения, и една лека. И им оставяй поне два дена почивка между тренировките. И генетиката ти може да е намесена в този случай.
Мнението беше редактирано от topeto на 03.03.08 20:48.
03.03.08
22:04
:) мерси за савета.. ще пробвам... ами относно бягането.. или то няма много общо ?
аз лично още от преди да тръгна фитнес имах страшно добре развити прасци, като единственото, което правех беше да карам мнооого колело, тъй че и това може да го пробваш
казано от Nazgull на 04.03.08, 08:48:
аз лично още от преди да тръгна фитнес имах страшно добре развити прасци, като единственото, което правех беше да карам мнооого колело, тъй че и това може да го пробваш
Това вече ми изглежда генетично.
за прасците има едно мн добро упражнение поне според мен.зна4и намирашси някой праг или нещо,което е по-високо от пода и стъпваш на него само с предната част на стъпалата, и започваш да се повдигаш, и да “потъваш” надолу като движението е само в глезените.може да го правиш вкъщи за втория ден примерно много добре се усеща,а и страшно мн хора са ми го препоръчвали :) успех :)
мене ако питаш известно време замени фитнес упражненията за прасци с някой спорт баскетбол или скачай на въже.При мене помага целта е да ги стресираш а и не се учудвай този мускул е считан за слаба и трудна за тренировка МС.
Здравей,
ще те насоча към една тема за прасците, в която може да прочетеш интересни мнения и съвети за прасеца: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/30765/
Упражнението, което seth е споменал, е моето любимо упражнение за прасци
1. Лесно е за изпълнение и може да го правиш във всякаква обстановка, дори у вас.
2. На никое друго упражнение не мога да докарам толкова голяма амплитуда.
07.03.08
12:40
мерси много на всички,ще се вслушам в вашите савети :)