01.03.08
12:53
Здравейте, ще има ли проблем, ако не пия млякото ичсто, а прибавям какао? Т.е, да не би да забави усвояването му или пък самото какао да има някакъв зловреден ефект върху организма?
01.03.08
13:52
Ако какаото е чисто натурално без примеси и силен горчив вкус, то нямаш притеснения.
Ако е истинско какао ( натурално и горчиво) няма никакви минуси , даже е добро за редица неща . Друго което YODA ми е казвал е че е синергист ако приемаш азотни бустери :) .
03.03.08
17:40
Нескуик не е ли какао със захар, т.е. не просто чисто какао?
казано от Димитър Михайлов на 03.03.08, 17:40:
Нескуик не е ли какао със захар, т.е. не просто чисто какао?
Да, и захар има вътре, и разни витамини май има. Абе няма проблеми да си пиеш с нескуик млякото, даже хората са го казали “Нескуик - да порастнеш ей така !” :D
04.03.08
13:38
Е, витамини ... витамини има и в бензина (поне според думите на момчето на колонката, когато зареждах последно). Това не е критерий вече според мен. :) Аз предпочитам натурално какао, макар да има маалко натрапчив (добре де, гаден) вкус.
27.03.08
09:14
казано от The Exploited на 01.03.08, 12:53:
Здравейте, ще има ли проблем, ако не пия млякото ичсто, а прибавям какао? Т.е, да не би да забави усвояването му или пък самото какао да има някакъв зловреден ефект върху организма?
Има няколко публикации, които точно в момента не мога да цитирам, че добавянето на добавянето на пълномаслено какао (да намериш такова също си е зор - това, което се продава масово по магазините е обезмаслено какао) към прясно мляко подобрява усвояването на протеина и намалява лактозната нетолерантност. Най-добри марки необезмаслено какао са холандските и белгийските, произведени от африканско какао (не южноамериканско). Натуралното, необезмаслено какао е отличен източник на антиоксиданти.
Но цитирания по-горе Nesquick не е нищо друго, освен пудра захар, съвсем малко какао, синтетичен аромат на шоколад и др.
05.04.08
22:20
Мисля, че това е глупаво, както и да се смесва мляко с кафе. Просто ка3ано млякото релаксира, какаото (чисто) ободрява. Какво целиШ с тая комбинация? Мен комбинацията кафе с мляко ми действа объпкваЩо. Надявам се правиШ ра3лика между какао и ония оцветители с аромати и 3ахари, там комбинацията е мляко със 3ахар и аромати, което е вкусно и не много поле3но.
Мнението беше редактирано от Magpie Ranger на 05.04.08 22:25.