Няколко въпроса за отделните МГ

04.03.08
15:04

Здравейте,
От началото на Октомври миналата година почнах да тренирам редовно (3 пъти в седмицата без да пропускам). Та имам няколко въпроса:

1. Знам, че за тези няколко месеца не мога да очаквам нещо уникално, все пак не взимам някакви добавки, нямам и режим на хранене (въпреки, че гледам всеки ден да ям яйца, млечни продукти, набивам си месо всеки ден), но не съм много доволен от резултатите. Да, има разлика, но повече съм качил релеф отколкото маса. Маса съм качил около 2-3 кг. :( . А на мен именно масата ми е целта. И искам да попитам какво да правя, за да кача повече мускулна маса? Нужни са ми всякакви съвети.. Общо взето си правя нужните упражнения, както трябва (ходих не малко време с инструктор), но няма много резултат..

2. Другия ми въпрос е за бицепсите и гърдите.. Не мога да кажа, че изостават много, но примерно гърбът ми значително по-бързо се развива от тях. Правя си по около 4 упражнения за гърди и по 4 за бицепс, но изостават и искам да наваксам с тях.

3. Четох една статия в сайта за изоставаща дясна ръка или нещо такова. При мен проблема е същия, но с дяснята гърда. Като сила е същата 1 към 1. Но на външен вид изостава от лявата. Казвали са ми да правя с по-малко кила, за да свикна да ги напрягам еднакво много, дали това ще помогне?

4. И последния ми въпрос е за добавки (знам, че не е това правилното място, но не искам да пускам 100 теми). Искам да си взема добавки за качване на маса. Мисля си за гейнъри, но да пия ли нещо друго с тях? И може ли да ми предложите нещо оптимално като цена-качество?

Иначе съм на 18 години, 176 см, 60 кг, не знам дали е нужно, но все пак да кажа. :)

Ще бъда много благодарен, ако може да внесете малко светлина по въпросите, защото напоследък доста често си ги задавам...
Поздрави.

04.03.08
18:35

Какво значи “качил релеф”?За пръв път чувам такава безмислица.По темата ти сам си казал че не може за няколко месеца да се очаква нещо уникално, още повече че храненето ти не е както трябва.Трябва доста време за да има сериозни резултати.За другите въпроси ме мързи да ти отговарям-има стотици подобни теми.

04.03.08
19:40

Виж сега - далеч не се мисля за някакъв разбирач, иначе нямаше да я пиша тази тема. Сигурно не си ме разбрал - целта ми не е релеф, а маса. А както казах проблема ми е в качването на маса..

04.03.08
20:55

За да качваш ‘маса’, трябва да се храниш.
За бицепсите и гърдите е много вероятно да се изсилваш. 4 упр. за бицепс, не са малко.
За разликата м-ду лява и дясна гърда - може би, ако замениш щангата с дъмбели, това ще стане по-незабележимо, но ...няма човек, който да е идеално симетричен.
И за последния въпрос - наблегни първо на храненето. :)

TI

04.03.08
21:09

Доколкото разбирам ти си ектоморфен скелетен тип(слаб), което значи че по-трудничко ще качиш маса. От тука идва и релефа който ти казваш че си качил. Това е понеже мускулите ти растат а ти си слаб с нисък % подкожни мазнини и те се очертават добре. За гърди 4 упр. не са много но опитайв 12-14 серии да правиш гърдите наблегни на дъмбели за да се опиташ да оправиш разликата в тях. Бицепса го прави 3упр. по 3 серии общо 9 щото повече ще са мо много на твоето ниво. Винаги ще имаш разлики в растежа на мускулите некои по-бавно други по-бързо, но това е при всеки. Така че продължавай. За добавки бих ти казал да почакаш да направиш малко по голям стаж, но избора е твой. Яж здраво за да качваш маса. Това е от мен.

04.03.08
21:21

Мерси, значи за гърдите да оставям ли лоста?

Иначе да, слаб съм и трудно качвам кила, имам доста бърз метаболизъм и трябва май да помисля и за забявянето му. Чувал съм, че за забавянето му е хубаво да ядеш вечерта добре и веднага да легнеш да спиш, нещо друго да ме посъветвате?

Иначе благодаря много за мненията :)

05.03.08
12:28

1.Сам казваш, че нямаш хранителен режим, е състави си режим съобразен с целите (покачване на мускулна маса) и ще започнеш да качваш. За целта се изчисляват калориите...има си калкулатор за тая работа и т.н.
2.4 упражнения за бицепс и то за начинаещ е сигурно претрениране, и 2 упражнения са ти достатъчни. Липсата на растеж е от недохранването или недостатъчното захранване на организма с белтъчини.
3.Почти никой няма абсолютно симетрични ръце. Тренирай ги поравно!!!
4.Тъй като си начинаещ, единственото което ти трябва е здравото хранене, никакви добавки за сила, защото ти си я имаш, но още не знаеш как да си я използваш, защото нямаш необходимата двигателна култура. Евентуално можеш да си купиш някой качествен гейнер, примерно Масъл Джус на Ултимейт нютришън.

06.03.08
21:06

Благодаря за мненията :) А иначе за този гейнър - 2.2 кг за колко време горе-долу ще ми стигнат?

07.03.08
13:11

казано от Mich_ на 06.03.08, 21:06:

Благодаря за мненията :) А иначе за този гейнър - 2.2 кг за колко време горе-долу ще ми стигнат?

За много малко - 8-10дни макс. Трябва си голяма разфасовка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1