04.03.08
09:47
Здравейте!В личния си дневник поставих някои въпроси относно тренировъчната ми програма, но тъй като има много лични дневници, или пък дневника ми просто не представлява интерес за никого, нямам отговор на вълнуващ ме в момента въпрос по отношение на създаването на максимално най-ефективната за мен тренировка. Тренирам точно един месец по специална програма създадена от инструктур. Тъй като непрекъснато чета и се информирам от по-напредналите, започнах да се съмнявам във ефективността на тренировките си, въпреки,че е минал само месец. Първоначелната ми идея беше да саля кг. да изгоря и да намаля до минимум подкожните мазнини, както и да стегна мускулите като цяло. Имам в предвид всички мускули, без да създавам обем. Може би малко обем на гърба няма да е зле-но до там има време. Повече ме притесняват обемните бедра, изгарянето на мазнини на дупето и бедрата,там са най-много. Правих измервания на 17.02 и на 23.02 Резултатът е следния-55кг. гръдна обиколка-83(преди-85) талия-73(преди75) ханш-96(преди97) бедро -горна част-54(преди 56) бицепс -отпуснат-24(преди25) височина 160см. години-42(без10 дни) :P незнам друго какво има значение. Тренирам във ВТОРНИК ЧЕТВЪРТЪК И СЪБОТА по 1,5часа като започвам по 10 мин. с крос тренажор и завършвам с 20-30 мин. крос тренажор. Всъщност 30 мин. направих само последния път. Ето и самата програма
ВТОРНИК-КРАКА-бедрено сгъване и разгъване,глутеус машина, адуктор и абдуктор
-рамо-раменни преси на машина
-КОРЕМ-повдигане крака от лег,коремни преси от обратен након коремни преси на машина
ЧЕТВЪРТЪК-ГРЪБ-придърпване на вертикален скрипец,хиперекстензии
ГЪРДИ- придърпв. хоризонтален скрипец
-БИЦЕПС-сгъване на скрипец
КРАКА-адуктор и абдуктор
-КОРЕМповдигане на краката отлег,коремни преси от обратен наклон
-ТАЛИЯ-странично изтегляне на гира-та8а и неразбрах,дали има значение дали ще се прави с по-големи тежести за да се изгорят мазнини
СЪБОТА-ГЪРДИ- избутване на машина,пек-дек
-ТРИЦЕПС-разгъване на скрипец
КРАКА-ГЛУТЕУС МАШИНА, адуктур, абдуктур
-КОРЕМ-повдигане на крака, коремни преси , корем. преси на машина
Това което искам още да направя за себе си е да изгоря мазнините и да стегна вътрешната част на бедрата, да стегна и да “изгладя” дупето,защото като стегна мускулите, съм като географска карта с много масни натрупвания на места. Имам в предвид големия мускул, а не страничните мускули на дупето-разбрах,че имало значение. Целта е стегнато дупе, а не обем. Друго важно за мен е да стегна трицепса, защото знаете,че с възрастта кожата увисва и това е най-издайническото място. Незнам дали точно назовах мускула който искам да стегна.
Дайте ми съвет,моля ви! Тук има много инструктури които могат да ми помогнат, или билдъри които се занимават от доста време.
1. дали да не започна да тренирам през ден, което означава 4 посещения на фитнеса. Т.е понеделник,сряда,петък,неделя,вторник,четвъртък,събота и т.н.
2. Да включа ли повече упражнения за група мускули на тренировка и какви?
3.Правилно ли е всеки път да правя адуктур и абдуктур, за да изгоря мазнини в бедрата?
4.тренирам от един месец по досегашната програма, като имате в предвид че съм начинаеща. смятате ли,че трябва да остана на сосегашната програма още месец, въпреки,че ми е малко претоварена-1,5-часа при условие,че тренирам вечер и едва ли не с мен затварят залата
5. Ако някой има време и търпение, моля, да ми направи примерна програма-ивдивидуална разбира се! надявам се този път да има отзиви, защото тази вечер ще съм на тренировка и ми предстои да си закупя карта, а аз още не съм решила за колко посещения-дали за 12, еле за 16 Ще бъда изключително щастлива и благодарна, ако дотогава получа компетентни съмвети.
п.п С тези фермани, трябвало е да стана писателка. Извинявам се ако съм ви досадила
1/ Според мен не. Начинаеща си, освен това не си на 18 години, не го казвам с пренебрежение, но човек трябва да се съобразява. :)
2/ Според мен количеството на типа упражнения изобщо не е важен за непрофесионалист. Достатъчни са 2 базови на група. Това което трябва да се напипа е броя серии и повторения. Трябва сама или с личен тренъор да ги определиш и не става от 1 път.
3/ Абе според мен като цяло си е грешно да тренираш толкова много групи в ден ама... От къде е тази прграма? В четв. само мускули на лице дето не си сложила. :) Според мен ограничи до 3 гръпи, като само 1 главна. Защото така или иначе правиш крос тренажор, е много добре според мен. Само не трябва да се изхвърляш много в продължителността и мощта на изпълнение.
4/ Според мен човек може цял живот да има един и същ скелет на програмата и пак да бележи напредък... Въпроса е повече в храненето и броя серии/повторения
5/ Според мен не е нужно да се губи индивидуално време. Виж най-обикновената базова програма, адаптирай си я с упражненията които най-ти допадат и се стреми да регулираш правилно сериите.
При всяко положение избягвай претоварване. Претренирането тормози много организма. Има хора, които си гледат само храненето, тренират съвсем малко като обем и са в идеална форма. Мисля, че това е иделания вариант за непрофесионалист.
Ginkgo biloba, можe да опиташ, супер полезна е за кръвообръщението като цяло. Но от свестен производител, някои пробутват и накълцан райграс.
Мнението беше редактирано от tpd на 04.03.08 18:26.
казано от tpd на 04.03.08, 18:15:
1/ Според мен не. Начинаеща си, освен това не си на 18 години, не го казвам с пренебрежение, но човек трябва да се съобразява. :)
2/ Според мен количеството на типа упражнения изобщо не е важен за непрофесионалист. Достатъчни са 2 базови на група. Това което трябва да се напипа е броя серии и повторения. Трябва сама или с личен тренъор да ги определиш и не става от 1 път.
3/ Абе според мен като цяло си е грешно да тренираш толкова много групи в ден ама... От къде е тази прграма? В четв. само мускули на лице дето не си сложила. :) Според мен ограничи до 3 гръпи, като само 1 главна. Защото така или иначе правиш крос тренажор, е много добре според мен. Само не трябва да се изхвърляш много в продължителността и мощта на изпълнение.
4/ Според мен човек може цял живот да има един и същ скелет на програмата и пак да бележи напредък... Въпроса е повече в храненето и броя серии/повторения
5/ Според мен не е нужно да се губи индивидуално време. Виж най-обикновената базова програма, адаптирай си я с упражненията които най-ти допадат и се стреми да регулираш правилно сериите.При всяко положение избягвай претоварване. Претренирането тормози много организма. Има хора, които си гледат само храненето, тренират съвсем малко като обем и са в идеална форма. Мисля, че това е иделания вариант за непрофесионалист.
Ginkgo biloba, можe да опиташ, супер полезна е за кръвообръщението като цяло. Но от свестен производител, някои пробутват и накълцан райграс.
Благодаря,за съветите и критиките! Прочетох ги много внимателно и няколко пъти. Накара ме да се замисля за нещо съществено. Много си права за годините-явно ще трябва да намеря някакъв компромисен вариант и да намеря баланса между “младежкия ” си дух и физическото си състояние. Често забравям,че не съм на 20-30. Така,че ще го давам кротко. Програмата ми е съставена от инструктор,но явно не е много добре комбинирана. мисля да оставя адуктора и абдуктора само в деня за крака. А сега ще попрочета малко готовите фитнес програми и ще се опитам да коригирам моята-докололко ще успея,като се има в предвид “опита” който имам-незнам. Оставам на три тренировки седмично. Само може би групирането на отделните ГМ в отделните дни ще бъде променено. Това ще реша,като видя примерните програми за начинаещи.
п.п. От близо две години пия Гинко Прим-заради мигрената, тя съдържа и гинко билоба. От един месец пия Гинкоприм Макс, който е с по-голямо съдържание на гинко билоба и др. Освен това пия витамини.
Мнението беше редактирано от jeny на 05.03.08 11:13.