България!

__

03.03.08
19:57

Честит 3-ти март!
Според вас какво става в наща родина всеки ден има поне по 1-2 жертви на пътя или някои пак са го гръмнали или,или....!
Може ли човек да се разхожда спокоино без да се притеснява,че може някои да излезе от някъде и да го блъсне примерно(с автомобил)?Незнам за вас но аз немога да ги разбера и затова моля изложете своето мнение :)

Ние сме си виновни за тия работи. Просто до преди години не се споменаваше за тях, а сега вече са явни. Това е.

03.03.08
20:48

Простотия, некоректност, нелоялност, глупост, беднотия, лакомия, завист, нетолерантност, гъзария, мутри и мн. др., все думи, които за съжаление могат да се лепнат на българина (не казвам на всеки, но на голяма част от народа). Не искам да поставям всички под общ знаменател, има изключения, но докато те са малцинството няма да прокопсаме. Виж законодателната власт каква е, та тея педали не спират да гласуват с чужди карти, а ние искаме всичко да е регулирано от закони. Изпълнителна власт - по мое мнение пак е слаба, а за съдебната да не говорим. Корупция има навсякъде и всеки гледа да се възползва от надмощното си положение или властта, в която е облечен - от чиновник в администрацията до по-високи постове. Е, каква България искате?!

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.03.08 11:50.

... и най - лошото е, че няма кой да ги замени. Корупцията е страшна и в т.нар. ГЕРБ, има цеоразпис за общински съветник и за кмет, има нагласени конкурси за всяка длъжност в общината - това съм го видял лично... Вероятно догодина ще има и ценоразпис за депутатин. Дърпайте кредити. Макар че ако съдя по общинарските места кредитът за депутат ще трябва да го теглите с две - три ипотеки. Продават ги длъжностите както едно време инквизицията е продавала индулгенции.
Всичко е една обща измама, хранят ни с лъжи за турци и цигани, с това как те искат да ни завземат а всъщност вече ми се струва, че виждам истинската цел... Искат да обезлюдяват България. И май вече успяват. Не им трябват ни турци, ни цигани, ни българи и ако те помежду си се изтрепат - най - добре. Искат да заселвят някого тука, но кой... Във всеки случай не и нас.

Честит празник на всички, дето се вика. Честито, че 7-8 млади деца, едно от които пътуващо за сватбата си и един световно известен професор изгоряха пред заключената врата на влак, който се състои от талаш и в който кондукторите обикновенно заключват вратите за да не ги безпокоят и сядат да пият, но а никой не взеха кръвна проба. Изгоряха тъй, че и майките им не могат да ги познаят. Няма и виновен, всички кондуктори и машинисти казват, че не били заключени вратите. Е, вероятно кондукторът като е поизтрезнял не е предупредил пътниците, но е отворил една врата и е избягал, ама е позабравил другите. Щото те са по две. Жалко, че нямаше телефон на зрителя, щях да им разкажа и схемата на заключване.
Честито, че след като обещаха да намалят данъците за да ги избереме, от фирмата на бате Бойко ги вдигнаха из цялата страна с 33% средно, понеже бяха малки на фона на доходите ни.
Честито, от лятото ви вдигат тока с 15%. И понеже никой няма съмнения в точността на енергото, а и сметката за тока не е сериозен разход, почват да ви засичат на три месеца и да ви искат парите по три. Парите, кото ви искат, ще се смятат на око и после ще ви ги “уравняват”. Ако имате съмнения, назначете ревизия.
Честито, че ви вдигнаха всичко в последите три месеца. Честито, че преди няколко дни петролът на международните пазари стигна най - ниската цена от години насам, а при нас Лукойл вдигна цените до най - високите въобще... А да не ви казвам какъв ни е бензина.
Честито, още вдигане ви чака обаче - догодина въвеждаме еврото. Честито и за това.
Честито, че извън София 4-500 лева се счита за абсолюто достатъчна заплата и изродите, кото го налагат приказват, че “младите са загубеняци, предпочитащи да киснат на кафето вместо да работят”. За тея пари те искат 6 дневна работна седмица, по 9 часа минимум(е*и го в закона, казват те, имаме работа за вършене), висше, квалификация, качества и никакви претенции.
Честито, че Митю очите направи сделка със съда. Така трябва. Хванаха го с толкоз хероин, че можехме целокупния български народ да летиме цял месец сред звездите с него. Той обаче беше мил и си призна и затова го осъдиха на толкова години, колкото получава наркоман хванат с две дози за лична употреба, при това при лек режим и той не е в затвора... Убийствата коит оизвърши не ги броим, тях само ги знаем, но яма доказателства...
... отгоре на това изродите най - нагло написаха в доклада до ЕС: “Разбита е престъпната групировка на Димитър Желязков - Митю Очите и дейността им е прекратена”. Е как иначе. А сега е хубаво Митю да си купи место за депутат, защото аз не мога да се сетя по - достоен да ни представлява. И да, ще трябва да го пуснат от затвора.
Честито, че Максим не е виновен - така каза съдията и че аз и други като мен му плащаме масрафа и в буквалния смисъл на думата, чрез превод към сметката за лечение на момичето. На другото момиче, това, дето с парите за булчинска рокля купи ковчег, не знаем какво да му изпратим. Пращаме, щото парите са в нас. Големите само си правят реклама. Срещат се ,стискат ръцете и “плащат” или “спонсорират” колкото за цена на репортажа по БТВ или БНТ. Щото рекламата иска фактура. Иначе те всичките прегръщат. Спасителите от Бяла. Родителите на смазаните от паднали сгради деца. Роднините на децата от влака. Оцелелите от Ванеса. Много са грижовни. Даже на Максим му разбихте живота с тази катастрофа, ако не знаете. Той сега е смазан. Или размазан - на водка в Биад, както той си знае.
Честно казано, аз съм от горд български род, дал много за Освобождението и войните след това. В няколко малки български града на трети Март се полагат венците на паметниците на моите предци. Завърших езикова и бях скептик към чужбина, даже и когато от 150 човека випуск се оказа, че в Бг сме останали 5 човека цифром и словом. Но взех да се отчайвам. Мисля, че тази държава няма да се оправи и няма да я има. Хубава е страната, но държавата не бива.
Мисля да се махам вече и мисля, че май правилната политика за истинските българи е да се върнат в тази държава с чужда военна униформа. Или революция, по избор. Може и да звучи горзно, но за мен няма по - чужди униформи на нацията от тези на нашата собствена държава.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 04.03.08 08:00.

04.03.08
12:14

Нямам думи ... Това е най дългия пост които съм чел от край до край , даже 2 пъти и просто нямам думи ...
Евала на D3BEP .

04.03.08
15:09

Евала и от мен, за това, което си написал ДЗВЕР, ама... все си мисля, че щом толкова ни боли за нея, значи все пак има някакъв шанс. Може би времето е такова, може би сме прекалено скептични или де да знам какво. А може само да си търся оправдание да живея тук и да ми липсва смелост да замина в чужбина и да последвам стотиците хиляди преди мен.
Може би пък просто не можем да разберем, че България вече не е онази страна, която всички са уважавали и ние не сме онзи народ, който е спечелил толкова победи. Докато не спрем да се самозалъгваме и да си вярваме, че сме велики, едва ли нещо ще се промени. Колкото и ужасно да звучи, нашият национален идеал сега може да бъде само оцеляването ни като нация. Не достойнство, богатство или някаква роля в световната политика, а просто оцеляването ни като българи, защото самото то е поставено под въпрос.

Горчивата истина е, че естественото, правилното поведение на всеки е все по - малко да се интересува и да го боли за държавата и все повече да го боли за самия него.
Какво да те боли за държавата? Държавата и въобще партиите, управниците на всякакво ниво, кметове и т.н. се е провалили в:
- осигуряване на добруването на нацията
- осигуряване на сигурността и безопасността на хората
- осигуряване и защита на основите човешки права.

Казано направо: държавата се е провалила във фукциите си като държава и застрашава нас, нашето бъдеще, нашите деца, а същевремено иска, иска пари, реве за патриотизъм, притиска те и не те пуска нагоре нито в бизнеса, нито в йерархията.
Какво има да те боли и да ти пука за тая държава?
Тя вече ясно доказа, че мафията, която я управлява, няма да даде алтернатива. Нито царе, нито царици, нито атака, нито бате Бойко, нито бате Гойко. Всички са в различни кланове на същата тая мафия, която ни управляваше откак “падна комунизма” и пак ще ни управлява. Това е. Имаха властта ,вече имат и парите, купуват отвън правата за това и онова... Вече властта е можете да я вземете. Няма как. И премиер да ви направят, “собствеността” над всичко, що има стойост е разпределена и не можете да я вземете.

04.03.08
18:22

Прав си за всичко, което каза. Прав си за мафията, която ни управлява от толкова дълго, че някои хора вече забравиха за нейното съществуване. Дразня се от много неща, боли ме за държавата и за нейният упадък, боли ме и за това, че бъдещето и е толкова мрачно за мен, но явно ние сме като овцете и се оставяме все да ни тъпчат. Все се говори, но малко се прави, всичко се знае, но... Мисля си, че ако се смени правителството, намали се драстично корупцията, организираната престъпност и новото правителство да е изградено от напълно нови хора, без да имат никаква връзка със старите управляващи, да са образовани, да им пука за народа, със чувство за дълг, може би тогава държавата ни ще започне да се развива. Омръзна ми все едни и същи лица от почти 20 години да ни управляват(мафиотите измират и се подновяват, а те не). Политиците хич не се интерисуват от народа, гласуват постоянно с чужди карти, крадът пари, престъпват постоянно закона, но пък хич не се притесняват, че всички знаят за това.
П.П. Чел съм и по дълги постове по 2 пъти( май и по 3) и те пак бяха на ДЗВЕР.

Мнението беше редактирано от difference на 04.03.08 18:25.

04.03.08
19:37

Всичко, което го е написал DЗВЕР e точно така - ни повече, ни по-малко.
Аз за съжаление съм песимист относно бъдещето на нашата държава... ако това изобщо може да се нарече държава. Ако нещата продължават по същия начин, до 30-40 години понятието “българин” ще се среща само в учебниците по история или в ония предавания на Discovery за изчезналите народи, с мъртви езици.

Още по-тъжната истина обаче е, че не са ни виновни нито великите сили, нито цинаните и турците, нито дори родните ни политици - виновен е нашият страхлив, овчедушен народ, който има безгранично търпение. Всичко си има край - дори Вселената... само търпението на българите - НЕ!
Аз виждам само едно решение на ситуацията в България, но няма да го напиша тук, защото ще последва редакция... а и такива неща не са за този форум.

05.03.08
13:35

евала на ДЗВЕР наистина! :) но няма как нещата да се оправят.всеки като гледа отстрани си казва,че може по-добре,че ако е тои на онова място би се справил по-добре,че няма да се поддаде на корупция и всички тем подобни,но истината е друга.всеки които се докопа до някаква власт,до някакво по-високо място от другите и изведнъж получава амнезия,забравя от къде е тръгнал,в какво е вярвал,какви принципи е следвал,и какво е казвал че никога не би направил.има и хора които наистина не са такива,които се мъчат да направят нещо,но те са малцинство(дори и тази дума е преувеличена) ето защо нищо няма да се оправи докато не се оправят хората. може би има надежда,че новото поколение тези,които сега сме на 16-18 или 20 години ще подобрят нещата,но докато това се случи дано не е прекалено късно :)

27.05.08
03:53

Броя на постове в тази тема, сам отговаря на въпроса...
Колко сме заинтересувани в собствената си държава.
Аз едно ще кажа, щом тоя пациент Сидеров за малко да стане президент, аз съм изгубил почти всякаква надежда...

HeartCore ти колко заинтересовани очакваш да сме ние младите хора, когато държавата е мащеха на всяко едно ниво от живота на човека.

27.05.08
14:52

Държавата е такава, каквато си я направим ние.
А аз очаквам, именно ние - младите хора, да сме най-заинтересовани. Не знам за вас, но аз искам да имам семейство в България, да имам деца, работа итн. Кой ще ми подготви почвата ако не аз? Защо да диря щастие другаде, когато си имам собствена, красива родина?
Липсата на амбиция у Българина, е може би най-значителния проблем. С какво някаква Европа е по-добра от нас? Всичко е въпрос на общи усилия, и ако всеки започне да мисли малко повече за другия и за България, нещата лека полека ще се оправят.
Това че затънахме в лайна е донякъде ок. Преживяхме ехото от краха на комунизма, коя пост комунистическа държава не го изживя?

казано от HeartCore на 27.05.08, 14:52:

Държавата е такава, каквато си я направим ние.
А аз очаквам, именно ние - младите хора, да сме най-заинтересовани. Не знам за вас, но аз искам да имам семейство в България, да имам деца, работа итн. Кой ще ми подготви почвата ако не аз? Защо да диря щастие другаде, когато си имам собствена, красива родина?
Липсата на амбиция у Българина, е може би най-значителния проблем. С какво някаква Европа е по-добра от нас? Всичко е въпрос на общи усилия, и ако всеки започне да мисли малко повече за другия и за България, нещата лека полека ще се оправят.
Това че затънахме в лайна е донякъде ок. Преживяхме ехото от краха на комунизма, коя пост комунистическа държава не го изживя?

На колко си години, приятелю и с какво толкова си се преборил?
В страната има един град, където можеш да вземеш що годе прилична, макар и недостатъчна заплата. София. Казвам недостатъчна, щото е недостатъчна, а прилична, щото е около 3 пъти по - голяма средно от цената другаде.
НА другите места.... толкова висши като моите няма в университетите :) Имам опит, имам езици и хич не съм заспал и ми дават 500 лева за директор в голяма компания. Как ти звучи? И не само че ми ги дават, ами и годиан и половина не ми ги увеличават...

Ко прайм?
Почваме кат тебе... България е чудесна, България е прекрасна, България е квато си я направим ние... Ок ма това е зомбиране.
България е единствената страна в света, където си плащаш здравно осигуряване, а за болните от рак лекарствата не се осигуряват или се чакат по две години(за колкото горе - долу умират).
България приятелю е единствената страна в света, където си плащаш здравните осигуровки, а като направиш хепатит Б(заразен) не те лекуват и дори отказват да те регистрират и да си попълниш молба за безплатни лекарства, щото ще им пострада статистиката.... Тя трябва да сочи, че хепатит Б у нас почти няма, нали сме в ЕС...
А заболяването е ЗАРАЗНО и е ЗАПЛАХА за околните!!!!!! И е смъртоносно!!!!
Приличаш ми на някой студент начинаещ, отличник, надъхван от преподавателите. Влез в живота!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 27.05.08 15:35.

27.05.08
16:17

Братко Дзвер, с мъка споделям мнението ти върху безочието и немърливостта на българската медицина, тъй като наскоро семейството ни загуби нашата обичана майка, сестра и баба именно от рака. Не искам да си спомням отвратителното отношение на лекарите.
Прав си, не съм на 30 със семейство, което трябва да издържам зад гърба си, не съм видял много от този живот в България, но несъмнено осъзнавам, че не е никак леко. На 20, съм, далеч не отличник, отскоро уча в Канада (спести си предразсъдаците моля те, ходя си в България при първа възможност) пътувал съм, видял съм свят, и се чудя какво не ни е наред на нас?? Морала батко, е до толкова паднал, че вобще го няма. Хората ще си продадат родата за 10лева. Защо го няма при нас това съпричастие, малко патротизъм и желание да вървим в такт със системата, а не против нея?

За осигуровките за съжаление нещата никъде не са толкова розови, колкото ти се ще да бъдат. Ето ти Канада например, адски социална държава, и работа да нямаш, и да те мързи, пак ще оцелееш. Медицинските услуги са ти безплатни, вярно. Примерно, боли те главата системно, отиваш на преглед - намират тумор - слагат те на “wait list” и чакаш и се молиш да стигнат до твоята операция преди да си умрял (рядко се случва). не ти се чака - бъркай в джоба и вади 45 000$ кеш. Аз си счупих ръката миналата година, 12 часа съм седял в спешното за рентген, след което още  три за гипс. Да не подхващам темата за Американските здравни осигуровки, застраховки итн - просто гледай “Сико” на М. Мур.
Както и да е, няма какво да гледаме в чуждата чиния, извода е там, че всички сме зле, но някой сме още по-зле.

За да го свърша тоя пост, ще те питам един банален въпрос:
Имаше ли идеология през 60-70-тте, какво караше хората да живеят заедно без да се трепат, (говоря ти за славянския свят като цяло, СССР, Югославия, България) нещата изглеждаха по-добре... ?
Как живеем днес, каква идея ни води? И изобщо има ли такава??! Защо целия свят се гаври с нас, защо позволиха на Косово да се оттдели, защо някакви нещастници от отвъд океана се еб**ат с нас славяните при първа възможност? А преди 40 години май нещата стояха по друг начин?

Мнението беше редактирано от HeartCore на 27.05.08 16:18.

HeartCore точно заради убеждения като твоите, бабичките ходят гласуват за същите червени боклуци които си описал, в следствие на което се получава положението в страната.Хората са огладнели, озверели няма как да очакваш да мислят за патриотичност когато децата им са гладни.И не говори за идеология във времена когато музиката, дънкетата и валутата са били забранени.Защо си отишъл да учиш в Канада, след като се питаш кой, ако не ти ще ти подготви почвата за личното щастие.Защо си отишъл в друга страна след като и тук сам можеш да си подготвиш почвата. Защо си тръгнал да дириш диплома на друго място като тук има достатъчно места от които може да вземеш дори по добри такива.

27.05.08
18:32

Кои са тия червени боклуци, и какво общо имат те с тези които са управлявали едно време?! Станишев? Или Румен овчаров? Тях ли ги сравняваш с Димитър Стоянов или някой друг?
И ако от целия световен социализъм до теб са стигнали само забранените дънки и музиката... кво да ти кажа... надявам се сега да си щастлив че можеш да си облечеш дънчици и да си пуснеш Лед Зеп...

А що се отнася до мен, намерил съм преспектива, с която да изкарам повече пари, по-бързо, които да инвестирам в България. Какво, нещо нередно??
Не ми харесва в чужбина, искам да си бъда в България, но съм тук и рина лайна, за да може един ден, да се върна в България човек,  а не да пукам бири по цял ден и да разсъждавам за проблемите на България и така докато стана на 60

Ае на политическа кампания малко го изби колегата Шишманов...
Иванееее :) Аз пък съм комунист брате. Не на СерГЕЙ Станишев, а просто човек, който вярва е обществото може да бъде и добро някой път. Макар че не с иго мисли, го вярва...

Твоят случай е някаква странна меланхолия тогава, HeartCore.
Прав си.
Хората са озлобени, овълчени.
В повечето фирми хората работят без пари. И не са хора, гледат да докладват, да топят, да правят интриги, не и да работят.
Всеки гледа чуждото и мисли далаверата.
Това е България.
И наистина, ще се оправи най - рано след 50 години. Когато сегашното поколение измре, защото проблемт е в съзнанието му. Дай боже да не го прехвърли на децата си.

Обаче... Пак е грешно съждението.
Защо?
Ами ако затвориш едни хора без храна и вода те ще почнат да ядат хора.
Ако пък ги презадоволяваш, те ще се обърнат към обучението си, към ценностите.
Реакциите на масата са прости!
Въпросът е, че в България СЕ ПРАВИ НАРОЧНО така, че да е леш! Нарочно се дават малк изаплати. Нарочно се поддържа изкуствена зверска разлика в стандартите София - провинция.. Нарочно се обезлюдява страната. Нарочно хората се насъскват едни срещу други.
Не са виновни хората. Виновна е държавата. А не обратното.
И, общо взето е все тая. СДС, БСП, ГЕРБЕР, Болен, Волен... Все сме в игрътъ. Все сме в джаза.
унищожава се страната бате... Не от хората.

27.05.08
21:51

HeartCore, а ти за ГУЛАГ чувал ли си? За глада в Украйна? За Св. София?  К’во ще си говорим бошлав работи ве. ДЗВЕР ме светна за неща, в/у които не съм се замислял. Има логика и съм сигурен че са така. Аз засега не искам да се махам от Бг, нямам и възможност всъщност. Не се имам за гении или нз  кво, ама се трудя и искам да мога да осигуря на децата си по-добър живот от своя. Обрисуваната картина е за бесилката, ама аз ще кажа, че ми е през центъра на гащите и ще продължа да си дигам, уча, бачкам, общувам с хората, градя приятелства, радвам се на живота и чакам вр-то, когато ще “ударя”. HeartCore ми заприлича на 1 мой роднина, дето обясняваше на баща ми (полицай/криминална, БОБ държа да подчертая не катаджия/), който ме заклева да не влизам в тази с-ма, че ако всички мислили така никой нямало да влезе и да съм ходил и нз си к’во. Пък детето му в Германия. То на чужд гръб и 100тояги са малко. Някой път направо откачам от положението, в което съм поставен и безсилността си. Ама си намирам мястото. Утеха може да бъде стремежа да се развиваме и радостта от малките неща.  ДЗВЕР спомена и фактора житейски опит. За мен на този етап той е най-важен. Пък аз колкото го имам, толкова го и нямам. Така че спирам... като заключение ще кажа- обичайте се и нека готините хора сме един/една/едно  партия/общество/движение... да се подкрепяме и капката да дълбае камъка.

п.п. ДЗВЕР и аз съм от подобен род. Ордена за храброст на дядо ми виси в семейната ни механа. Родовата памет може да бъде още една причина да се борим за по-добро бъдеще. Понеже в крайна сметка не можах да разбера ти какво си решил дали ще бъде или ще теглим по една и зад граница...

Успех!

Мнението беше редактирано от jalokin на 27.05.08 21:55.

28.05.08
00:36

Хаха, прав ви път зад граница, да ринете лайната на западняците и ако сте по-щастливи, радвам се за вас.
Дзвер, кажи ми какво прави държавата ако не хората?
А ти jalokin, направо за малко да ме разплачеш с твоя пост, и пак не ми стана ясно какво точно се опита да ми кажеш.
Все пак, тва е някакъв форум, в който пердашим безсмислени приказки, нали...

казано от HeartCore на 28.05.08, 00:36:

Хаха, прав ви път зад граница, да ринете лайната на западняците и ако сте по-щастливи, радвам се за вас.
Дзвер, кажи ми какво прави държавата ако не хората?
А ти jalokin, направо за малко да ме разплачеш с твоя пост, и пак не ми стана ясно какво точно се опита да ми кажеш.
Все пак, тва е някакъв форум, в който пердашим безсмислени приказки, нали...

Ще ти кажа и повече от това, приятел.
Избягал си в Канада и оттам пищиш че българите не били готини.
А ти, ти си готин...
Глупавото е, че си вярваш че ти със собствени сили и умения си постигнал нещо.
А това НЕ Е ВЯРНО. Даже сигурно си по - назад от много от нас и затова си избягал.
И си попаднал в по - човешка среда, която стимулира хората да работят и им предлага пари.
Ок, приятелю ,ама парите промент начина на живот, не манталитета.
А манталитета... Ти си жаба от същото блато, против което квакаш приятелю.
Знаеш ли кой е най - големият проблем на българите зад граница, най - коравият свинарник, нещото, по което се познава че са БЪЛГАРИ и никога не можеш да ги сбъркаш?

Те се отричат от рода си, от прятелите си, от народността си, въобще държат се все едно че ги е срам че са българи и все едно че комуникацията с българи е нещо като да преспиш в циганската махала.
Познавам твърде отблизо този... феномен.
Не го правят нито турци, нито китайци, нито гърци, нито японци!
Те се държат един за друг.
Само нас, българите ни е “срам”.
И затова и ние толкова пробиваме. Касиери в някой магазин, най - много отговорник по снабдването и толкоз. И там сме същите нещастници... Имаме предимно успели проститутки в чужбина...

А ти, ти се жалваш против своите даже по Интернет. Ей тъй, общо, против всички, против целия народ.
Осъзнаваш ли че туморът е в главата ти? Що го търсиш у всички останали?

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 28.05.08 04:52.

28.05.08
06:39

HeartCore, веднага ще го систематизирам:

1) За ГУЛАГ чувал ли си? За глада в Украйна? За Св. София?
2) Говориш, че е зле и че теб не те бърка да си тук, ама ‘що пък да не излезеш наън?! => чудя се как да ти кажа по-леко какво ми говори това за теб... бе айде- кофти човек си.
после дадох пример, че не си само ти с такова мислене.
3) И казах че готините хора трябва да са заедно, за да са още по-силни. И да даваме любов!
- мирогледа ми се препокрива в този на ДЗВЕР, пък той има повече дар слово
-ма к’во ти обяснявам то тук “пердашим безсмислени приказки, нали…” , поплачи си и ходи пий една студена вода

28.05.08
07:06

Има едно заболяване сред емигрантите(част от тях), което май е заразно. Бродят насам-натам из БГ форумите и се обясняват, какви скапаняци са българите, колко е скапана България и т.н.
Предполагам, че след малко престой в чужбина, някои субекти пребозават от пиенето на чуждестранната чешмяна вода, която както ние много добре знаем е пълна с витамини, протеини и хайвер от Рибата на щастието. И след като са се напоили едно сосно с чудесната чужбинска действителност, след като са поживяли известно време в страхотен РАЙ, след като им е писнало да берат банкноти от дърветата и най-сетне са се почувствали бели сред черни хора, идва и времето на ВЪЗДИГАНЕТО. А това е процес, при който чрез оплюване на хората, които са направили различен избор, тия Въздигнатите се въздигат още повече.
И все се питам, дали нещо не куца  в моята теория?
Човек, който е доволен от своя живот и избор, би се обърнал да се изплюе назад за свое удовлетворение? Съмнявам се.

Та ХийтКор - пази се от тая болест. Учи си, гледай си живота и не бързай да даваш акъли. :)
С една дума - реализирай се на първо място. Успех.
Тук ще се оцелее, нямаме избор  :lol:

Мнението беше редактирано от 6th на 28.05.08 07:09.

казано от HeartCore на 28.05.08, 00:36:

Стой си в канада и рини канадски лайна, да не би ние да ринем лайна на западняците или ти ги ринеш отвътре навън.Аз ще стоя тук и ще рина лайната направени от предците ми и пак ще съм много по добре от теб.На мен ми писна от патриоти зад граница.Като сте такива патриоти и толкова си обичате родината и сте толкова свестни и кадърни, що не останахте тук да помагате да си оправим блатото нали ти си част от младите хора за които пишеш.Лесно е да си навън да чистиш кенефите на разни бабички и да казваш колко много си обичаш родината.На 20 години какво си постигнал сам ?Изпратили са те вашите да учиш в канада и с това се гордееш.Щял да инвестира тук купищата пари които ще ти подарят Канадците.То и тук има пари, а ако нямаше можем да си внесем, но защо не инвестираш ум, работна ръка находчивост, огромното количество патриотизъм за което говориш и други неща които неможем да внесем от Канада.

28.05.08
08:27

HeartCore го оправихме вече. Разнищихме го и му обяснихме за какво става реч :) На мен вече не ми се занимава с тази тема, защото той и без друго нито ще се замисли, нито ще си признае, нито ще се промени. Ма като се прочете развитието на темата и мнението на хората >>>>>> :) Хакуна матата! И само нагоре!

28.05.08
11:32

Здравейте.
Отдавна не съм писал тук, но тази тема ме развълнува и затова реших да пиша. И аз съм настроен като D3BEP. Имам чувството, че аз съм му писал поста. Наскоро бях за месец и половина в Варшава / Полша  (на командировка) и успях да видя за 2 дена и Виена. Почвам с фактите:
1. Витамини центрум 100 броя - 23 лева ( си ги купих преди месец )
2. Цените на месото и прясното мляко са много близки до нашите да не кажа, че имаше и по евтини неща. Но много по добро качество. Кремвиршите им имат вкус на месо.
3. В един магазин влязохме с колегите да си вземем пиене. Гледаме вино черга - българско се оказа. И цената му беше с 3 лева по евтино от магазин била(Ямбол).
4. Таксита са им по скъпи (1.40 лв./км.) , но можеш да си вземеш такси за 100 метра и няма да имаш проблеми. А в България от Плиска до Студентски ми отказват.Колите са нови и не отказват касови бележки.
5. По пътищата не видях дупки : имаше само пукнатини но не и дупки. Задръстване не видях. А когато се доближавах до пешеходна пътека, колите спираха без значейие с колко са карали.
6. Ако пресечеш на червено на пешеходен сфетофар имаш 35 лева глоба. Единици си позволяваха да пресичат така на червено, предимно някакви младежи.
7. Стоките са описани само на полски език. Няма съдържание на английски.

Видях какво да е работиш по специалността си на вън(компютърен инжинер съм). Видях че е по спокоен начина на живот в една страна като Полша. Там заплатите по данни на ЕС са 5 пъти по високи от нашите. Направих си един извод : В България се опитваме да имитираме, че живеем, че учим , че работим , че сме хора .... Но действителността е друга.
Преди дни бях във Велинград и видях, че цената на пържолата е колкото в заведение или ресторант в Полша, но по малка на размер, без гарнитура, и с лошо обслужване. И все пак заведението беше пълно.

Преди бях ултра националист и малко ксенофоб, но 5 години в ТУ - София ме промениха.... Български студенти редовно нямат места, но за чуждестранните студенти има места.

За шофьорски изпит ми искаха 150 лева , аз не дадох и ме късаха 3 пъти. Все още нямам книжка.

Мисля да напусна България, защото тук нещата стават по трудния начин. Както се пее в една песен на металика :
Sad but true

П.С. D3BEP помниш ли темата с медицинските сестри и Либия, времето си показа истинита :(

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1