02.03.08
17:58
преди 2 дена един приятел ми каза да пробваме едно нещо с цигара и банкнота от 5 лева значи номера е следния слага ми банкнотата малко над дланта (зад предмишницата) и над банкнотата допира оганче от цигара и я задържа към 20 секунди и ми казаха че може да остане белег а въпроса ми е има ли начин да не остане белег или да не се вижда много?
П.С без да искам спуках мехура на изгореното това лошо ли е?
02.03.08
21:35
Извинявай,но не разбрах от къв зор си стоял с допряна в ръката цигара!?
Мнението беше редактирано от zoben_pitbul на 02.03.08 21:36.
Малкия дявол си няма работа така че внимавай .
Витазин се казва крема/мехлема , в аптеките по 5 лв някъде и е за всякакви проблеми с кожата ( ранички , изгорено , одрано и тнт) . Много помага още с 2 мазаня и няма болка няма нищо ;) .
казано от GH0$T на 04.03.08, 12:20:
Малкия дявол си няма работа така че внимавай .
Витазин се казва крема/мехлема , в аптеките по 5 лв някъде и е за всякакви проблеми с кожата ( ранички , изгорено , одрано и тнт) . Много помага още с 2 мазаня и няма болка няма нищо ;) .
мерси след малко утивам до аптеката и ще го изпробвам
Нищо ти няма ще се оправиш за нила време. И да ще ти остане белег, но това е добре. Ще знаеш друг път да не правиш простотии. :)
04.03.08
19:11
казано от blizanko на 03.03.08, 08:59:
ами беше много скучно и... така стана
Ей, ама ти големи развлечения имаш. Баси. Не ми се иска да се съберем някой път да се повеселим...
Това, което ти казва Ghost е истината.
Витасин е точното име.
Другото му име е “смолянско/родопско чудо”.
Изключително ефективно и проверено, но май е по - добро при тежки, отколкото при повърхностни изгаряния. При повърхностните няма какво толкова да направи, а такова от цигара с мехур вероятно е такова.
И не съм сигурен че навсякъде го има по аптеките.
Но ако си апример от Бургас и не го намериш, мога да ти услужа.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 04.03.08 19:13.
нямаше го но имаше някакво друго което било много добро за такива изгаряния и аз тъкмо вече ще си го копувам и като видях цената че е 20 лв а аз имах 7,20лв в джоба и се отказах утре ще проверя на друго място дано да има
Температурата на цигарата не е много висока, не се шашкай. Белегът ще стой бая време, но ще изчезне, спокойно. Да мажеш, да не мажеш, то е заминала работата, тия неща се правят възможно най-бързо.
не успях да намеря лекарството дано да е както казва ®ion
за да не отварям нова тема а и за да знам за следващия път (и другите потребители) искам да попитам какво трябва да се направи когато се изгориш аз знам че се слага паста за зъби от баба ми но незнам до колко помага в смисъл не болката а да не остане белег
05.03.08
16:35
пастата за зъби доколкото знам изгарящ ефект има и не е хубаво да седи върху кожата, не съм сигурен, че е разумно да слушаш баба ти
05.03.08
18:21
казано от blizanko на 05.03.08, 15:19:
не успях да намеря лекарството дано да е както казва ®ion
за да не отварям нова тема а и за да знам за следващия път (и другите потребители) искам да попитам какво трябва да се направи когато се изгориш аз знам че се слага паста за зъби от баба ми но незнам до колко помага в смисъл не болката а да не остане белег
От опитни и дългогодишни готвачи знам, че непосредствено след изгаряне е добре мястото да се намаже обилно с олио и да се завие със зелев лист. Звучи глупаво, но когато работех в кухня преди 3 години ми се случи да си изгоря ръката с вряща мазнина от фритюрник. Горенаписаният метод помогна наистина да не ми остане белег.
Дали ще изличи вече съществуващ белег обаче - едва ли ;)
При изгаряне крем / мехлем с омекотяващ ефект , най добре точно такъв които е за изгорено и то веднага да се намаже . Аз като готвя и се заплесна по ТВ-то и се парна от тигана веднага мазвам с Витасин и въобще не ме боли и няма зачервено после ;) .
пп: И поуката е - докато печеш месо на котлон не гледай ТВ :D .