07.03.08
15:09
Здравейте, направих ‘грешката’ да си купя евтин гейнер, и то български, POWER MASS GAIN, 1кг=23.50 лв, пише че трябва да пия по 2-3- дози дневно и веднага след тренировка, (една доза 60 гр пише, но ме усъмни нещо - пише че една доза е 6 (шест) мерителни лъжици в 200 гр. вода !), пих веднъж, имах страхотно много енергия, и след фитнеса навъртяха 20-тина обиколки на стадиона без никакви проблеми (обикновено на 10-тата след фитнес ми писва).
В една доза 60гр: 2,5 гр Креатин, 1,5 гр Таурин
Всичкото хубаво дотук, но в ден в който нямам тренировка го взех като заместител на следобедна закуска, а резултатът отново беше свръх енергичност , което не ми даде да заспя до 5 (пет) часа. Доста се повъртях.
Описвам всичко за да попитам някой, който го е взимал какви са и има ли дългосрочни негативи, а също така има ли нещо невярно в надписа на опаковката и има ли друга техника на взимане, защото тази за следобедната закуска определено няма да я приложа втори път.
Не съм ползвал гейнери, но защо си даваш парите за българско? Съветвам те да си купиш ядене вместо да даваш пари за БГ протеини или гейнъри.
07.03.08
19:35
От гейнер да не можеш да спиш... Някъде другаде е проблема 100% !
07.03.08
19:43
казано от Георги Гайдов на 07.03.08, 19:35:
Да, сто %! В гейнерите(най-вече евтините) най-често има прости захари, които покачват бързо и кратко инсулина, което трябва да резултира вкратък(30мин) прилив на енергиям последван от рязък спад и отпускане и сънливост.
казано от Валентин Иванов на 07.03.08, 19:43:
казано от Георги Гайдов на 07.03.08, 19:35:
Да, сто %! В гейнерите(най-вече евтините) най-често има прости захари, които покачват бързо и кратко инсулина, което трябва да резултира вкратък(30мин) прилив на енергиям последван от рязък спад и отпускане и сънливост.
Благодаря и за двете мнения, това и предишното, поуспокоиха ме, защото мислех че ментето дава некакви странични ефекти.
Значи ще продължа да си го взимам ... а частта в която една доза 60 гр е окачествена на 6 мерителни лъжици ? Мене ми се струва малко множко за да е меродавно? Не би ли трябвало да са около 3-4 лъжици ?
07.03.08
20:18
Двете мнения ти дадоха отговор на въпроса но според мен трбва да послушаш и първото на Стоянчо.Даваш си парите на вятъра за тоя гейнер ( особено пък български...мани бегай )
казано от KraliMarko на 07.03.08, 20:18:
Двете мнения ти дадоха отговор на въпроса но според мен трбва да послушаш и първото на Стоянчо.Даваш си парите на вятъра за тоя гейнер ( особено пък български...мани бегай )
А то аз се усетих че подобна е работата, но вече го бях взел ... няма да го повторя де.