07.03.08
14:58
Здравейте. Като за начало искам да уточня фактът че преди 3 години правих НВД много успешно, обаче вече имам малък проблем.Тази зима просто се олях и ядох прекалено много сладко и сега естествено имам нужда да смъкна за 2 месеца надявам се поне 10 килограма.Най-големият ми проблем е, че буквално съм пристрастен към сладкото и найстина ама буквално съм на косъм да отида до магазина и да купя каквото ми хване окото, и във връзка с това се чудя дали е допустимо без да развалям цялостния ефект на диетата в зареждащия ден да вкарам нещо сладко, или поне нещо което да го замести донякъде.Интересува ме ако е възможно какъв тип точно може да бъде сладкото. Друго интересува ме дали е допустимо примерно за закуска и преди обедно ядене общо да си направя шейк съставен от 0.5 л мляко прясно + 1 банан (не повече от 100-150 гр.). Следващият ми въпрос е доколко мога да консумирам на един ден кисело мляко , примерно 1-2 кофички или е много. Последният ми въпрос, е освен ако има вариант за нещо сладко във високовъглехидратния ден, какви други храни бих включил който ще са по диетата. Благодаря предварително , и ще следя темата често така че много моля за вашите коментари и предложения ;)
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.04.11 12:15.
Според мен не си оцелил форума. Ако имаш псохологическа зависимост към сладкото ти трябва психоаналитичен съвет.
Малко съм рязак, но щом като не можеш да си контролираш менюто в някакви нормални рамки, никаква физическа тренировка няма да е ефективна. А още повече 10кг за 2 месеца по здравословен начин си е чиста теория да се смъкнат.
По принцип аз освен фитнеса ходя и 3 пъти седмично на карате, освен това правя поне 2 пъти седмично крос. А при положение, че в момента съм 90 килограма и пише, че е в нормите да се отслабва с 5 до 8% от теглото за месец, не смятам че в случая 10 килограма за 2 месеца са прекалено завишена цел. И все пак бих помолил някой ако може да ми даде отговор на въпросите който съм задал по-горе ... а и допълнително знам че на ден е допустимо да консумирам до 100гр. ядки, но бих искал да ме посъветвате какви по-точно да ям :)
Здравейте. Като за начало искам да уточня фактът че преди 3 години правих НВД много успешно, обаче вече имам малък проблем.Тази зима просто се олях и ядох прекалено много сладко и сега естествено имам нужда да смъкна за 2 месеца надявам се поне 10 килограма.Най-големият ми проблем е, че буквално съм пристрастен към сладкото и найстина ама буквално съм на косъм да отида до магазина и да купя каквото ми хване окото, и във връзка с това се чудя дали е допустимо без да развалям цялостния ефект на диетата в зареждащия ден да вкарам нещо сладко, или поне нещо което да го замести донякъде.Интересува ме ако е възможно какъв тип точно може да бъде сладкото. Друго интересува ме дали е допустимо примерно за закуска и преди обедно ядене общо да си направя шейк съставен от 0.5 л мляко прясно + 1 банан (не повече от 100-150 гр.). Следващият ми въпрос е доколко мога да консумирам на един ден кисело мляко , примерно 1-2 кофички или е много. Последният ми въпрос, е освен ако има вариант за нещо сладко във високовъглехидратния ден, какви други храни бих включил който ще са по диетата. Благодаря предварително , и ще следя темата често така че много моля за вашите коментари и предложения ;)
За да отслабнеш трябва са спреш изцяло сладкото.Като за начало те съветвам да започнеш да си купуваш от храните за диабетици.Има всякаквви неща-вафли,сладка и шоколади и т.н.На вкус са същите ,но са с подсладители вместо с захар.Полека лека гледаи да ги намаляваш докато се откажеш в един момент напълно от сладкото.Лошото е че тези храни за диабетици са доста по-скъпи.
За тоя шеик с банана по-добре забрави.Бананите са високо въглехидратни.Яж цитрусови плодове и ананас може.
Киселото мляко да е нисък процент мазнини,но една кофичка макс на ден.
Във високовъглехидратния ден включи кафяв ориз или басмати,овесени ядки,пълнозърнест хляб.
Ами примерно за високовъглехидратния ден мога ли да комбинирам овесени ядки с прясно мляко или мюсли с прясно мляко ? ... а също така има ли значение какъв %-ент е млякото, защото в момента вземам едно фитнес което е 0.1% ама е малко скъпично .А и да уточня на НВД съм от понеделник, стриктно както трябва, но просто ми е доста трудничко за сладкото ( засега не съм ял :) ) . А друго, видях една рецепта в сайта за диетичен десерт с извара, ако го правя с наполовина по малки дози и примерно това ми е закуската, не всеки ден разбира се, дали става за включване в НВД ( по принцип рецептата е включена в раздела НВД, но все пак малко повече уточнение няма да е зле :) ). Друго, доколкото знам от ядките соя не мога да консумирам, но не съм сигурен дали има още нещо което би навредило на диетата .
Благодаря на отзовалите се засега, бих искал още малко мнения и да подискутираме това да изясним още някои неща, за което ще съм много благодарен :)
1 месец без никакво сладко и с минимални въглехидрати и ще ти се оправи инсулина и няма да ти се яде изобщо. Не се изисква кой знае каква воля.
Ами примерно за високовъглехидратния ден мога ли да комбинирам овесени ядки с прясно мляко или мюсли с прясно мляко ? ... а също така има ли значение какъв %-ент е млякото, защото в момента вземам едно фитнес което е 0.1% ама е малко скъпично .А и да уточня на НВД съм от понеделник, стриктно както трябва, но просто ми е доста трудничко за сладкото ( засега не съм ял :) ) . А друго, видях една рецепта в сайта за диетичен десерт с извара, ако го правя с наполовина по малки дози и примерно това ми е закуската, не всеки ден разбира се, дали става за включване в НВД ( по принцип рецептата е включена в раздела НВД, но все пак малко повече уточнение няма да е зле :) ). Друго, доколкото знам от ядките соя не мога да консумирам, но не съм сигурен дали има още нещо което би навредило на диетата .
Благодаря на отзовалите се засега, бих искал още малко мнения и да подискутираме това да изясним още някои неща, за което ще съм много благодарен :)
Когато си на НВД прясното мляко като цяло не е за предпочитане,но ако няма с какво друго да ядеш овесените ядки яж ги поне с такова което 0.1%.Колкото до десерта с ивара ако е този които си мисля става за междинно хранене.Колкото до ядките наи-важно е да са сурови и безсолни,неподправени.Бадеми,лешници са за мен наи-добрия избор.А за сладкото се вслушаи в съвета ми от горния пост!
Добре, благодаря за мненията :) . Имам още един въпрос, според вас при положение, че спазя диетата стриктно, имам 2 пъти седмично фитнес, 3 пъти карате и 2 кроса ( мога и Тае-Бо да включа веднъж седмично ) дали ще имам някакъв резултат още първия месец, и евентуално колко кг би бил той ?
С правилно хранене дори без кой знае колко усилени тренировки ще видиш положителна промяна още след 2-3 седмици - визията ти ще се подобрява постоянно, но точна цифра за свалени килограми както сам можеш да се сетиш не може да се даде, защото всичко е доста индивидуално. Но тъй като надали ще ходиш на карате състезание какво значение има точно колко кила тежиш?
Взимай хром. Четох във форума на бг мамма че притъпява нуждата от сладко. Потърси из нета как точно се казваше хапа. Продава се в аптеките
Ами аз по принцип ходя, но там няма значение килограмите, трябва ми да смъкна не за друго ами защото, може и смешно да звучи ама искам да се науча да правя kickove 540, butterfly, moon kick и така нататък, като аз почти ги мога, но просто тежа малко повече и нямам достатъчно отскок, и естествено освен, че искам да намаля килограмите искам да изчистя и мазнини, защото от зимното ядене съм натрупал достатъчно, та поне затова да си струва да ги чистя :) . А инак ако трябва да говоря по отношение на фитнеса, като цяло под мазнините съм достатъчно оформен и имам достатъчно мускулна маса ( 1.73 съм и съм сигурен че от тези 90 килограма нямам повече от 10 кг мазнини ), а гледам да вдигам само силата, това ми върши работа на мен. ;)
koleca благодаря, струва ми се интересно и смятам да проуча нещата.
Да ви кажа, от вторник съм на това НВД ( 4.03) спазвах го стриктно, обаче вчера като се измерих се стреснах, честно. Не мисля че е нормално обаче в периода вторник събота ( 5 дена ) съм смъкнал 4 килограма от 90 на 86, обаче не ми харесва фактът, че според мен поне 30-40% от тези 4 килограма са мускули. Когато отидох на фитнес последно ако трябва да съм честен усещах някаква слабост от диетата, но пък силово въобще не съм паднал, даже напротив в серийте където преди ми бяха силови и правех с малко по-големи килограми 6 повторения, успях да направя 8, че даже и 10 повторения, а освен това мускулите ми са станали някак си доста по твърди, но определено по-малки. Но не знам какво да правя, по принцип целта ми е да смъкна до към 78-79 килограма, но искам да са възможно повече мускули, като се надявам да успея до края на април, но не знам определено не е нормално според мен да смъкна 4 килограма за 5 дена, дайте ми някакви съвети моля . А и да кажа, че днес неделя го взех за високовъглехидратния ден и това което си позволих беше порция мюсли с 0,1% масленост прясно мляко + една диетична вафла и 1 филийка хляб бонус препечена от този с l-carnitine дето беше вътре.
Мнението беше редактирано от master на 09.03.08 21:29.
Здравей!
Първо, ще ти обясня за килограмите - изгубил си голяма част вода, не се шашкай, не е мускул. Така се получава при НВД - обезводняваш се. Но самият начин на хранене изисква малко по-различна тренировка, както и сам си забелязъл. Ефективни са единичните силови повторения, но не и кардиотренировка. На кардио не се издържа много.
tpd, моля те, какви са тези глупости - психиатрична помощ за няколко вафли и бонбони! :smirk:
Изчетох всичко дотук и ще ти кажа, че аз също имам известна степен на пристрастяване към захарта. Обаче, успявам да се преборя с тази пуста сладост. Не с НВД, а с ВВД, с което чистя мазнини! Колкото и странно да ти се вижда, чистя! И така, поемайки достатъчно въглехидрати, нямам ама никаква нужда от сладко. Обратното, когато съм била на диета с нищожни или никакви въглехидрати, сладката мания е на макс. Преразгледай си отново храненто, определи си твоя начин на хранене и не си давай такива срокове - 10 кила за еди колко си време. 10 кила сланина се чистят за няяколко месеца.
Може да си вземеш Хром, на Биоактив, помага. А колкото до подсладителите, действието им наподобява това на захарта, така че може да не се залъгваш. Плюс това са и отровни.
Поздрави!
10.03.08
07:57
А защо Хром? В смисъл като някой обича сладко да не би да има дефицит на хром или пък да убива глада за сладко? Питам защото тука един човек при мен попринцип въобще не яде друго освен Републики, шоколади, бонбони, тортички и каквото още сладко се сетиш :) .
аз лично бих те посаветвал да ядеш сладко 1 пат седмично примерно 6 дена диета 1 ден почивка но този ден почивка не значи да изядеш 2 торти и 3 шоколада просто организма не трябва да се лишава от нищо просто трябва много да внимаваш с количеството сладко което изяждаш а относно въглехидратите изопщо не помагат да не ти се яде сладко аз сам 88кг и ям мин 90 въглехидрата на ден стигам и до 180 въглехидрати и пак ми се яде сладко такаче при секи е различно ако искаш пробваи но можеш да провериш в некои каталог за добавки гледал сам че има такива дето те карат да не ядеш сладко но аз смятам че сам ако не решиш да ядеш нема ти помогнат некви хапчета сичко е психика