Мнение за хранителен режим + няколко неясноти

07.03.08
19:51

Така. Понеже малко се пооплетох из четеното във форума и на сайта имам няколко въпроси.
Първо да кажа за мен - мъж съм, на 22 години, 175см 80 кг. От няколко дни съм на НВД(или поне така си мисля).
Преди около 2-3 години се занимавах активно с фитнес (добавки не съм взимал почти никакви) имам си изградена и запазена малко мускулна маса обаче е покрита от доста мазнини вече, а да не говоря че и коремче съм пуснал и то не малко.
Та решил съм да се постегна за лятото че на нищо не мязам.
Ето какво ми е примерното меню

6.00 ставане, 1 гр л-карнитин на гладно
7.00 закуска,  Ролца от раци - 125 гр. Протеини-8 гр. Въглехидрати-21 гр. Мазнини-3 гр. Калории 138 ккал
11.00 обяд - зеленчукова или пилешка супа (ха сега ми кажете колко въглехидрати има тук и колко ккал),
100 гр месо - телешко или пилешко месо, протеини - 20 гр., мазнини - 3-5 гр, калории - 120-130 ккал.
14.30 - Активия с череши (много е вкусна). - не съм сигурен ама май се падат около 20 гр. въглехидрати
16.00 - 150 гр обезмаслена извара (на дядо Либен!) -протеини-33 гр., въглехидрати 2 гр, мазнини 1 гр. - 150 ккал.
18-19.30 тренировка (30 мин преди тренировка още 1 гр. л карнитин)
20.00 пак мясо - 200 гр пилешко филе - протеини-40 гр., мазнин-6гр., калории-240 ккал.

Общо взето това е. Ако съм гладен междувременно хапвам по някое кюфте/кебапче (чисто - без леб!), кренвирш или някакъв салам, но не въглехидрати
Грубо по мои сметки ми се събират около 50гр. въглехидрати, 100 гр. протеин, 20 гр. мазнини и около 1000 ккал.

По горния хранителен режим приемам всякакви коментари, мнения, препоръки и забележки.
Имам и малко въпроси - трябва да включа зеленчуци в режима щото само на месо не знам колко дни ще изкарам. Обаче какви зеленчуци, колко и кога?
Мисля да включа и някакви ядки - 100 гр. леблебия или фъстъци - добър избор ли са и и тях кога да ги ям?

Имам и неясноти относно храненето преди и след тренировка - след тренировка мисля да включа зеленчуците или някаква друга храна по-богата на въглехидрати от месото (каква да е още нямам представа), но по-голямото ми питане е преди тренировка с л-карнитина да ям ли или да не ям???

Също така на всеки 5-6 дни мисля да си правя по един високо въглехидратен ден в който задължително да тренирам и да си похапвам ориз, картофки и т.н.
Искам и да попитам в този ден много фатално за диетата ми ли ще е ако хапна “боклуци” - кола, шоколад или други такива(засега не мисля да експериментирам де).

Тренирам 3 пъти в седмицата, като гледам да не се напрягам много и да не слагам макс. тежести, защото все пак не съм тренирал скоро нищо. Между сериите гледам да не почивам много. След тренировка въртя велоергометъра енергично 10 минути (и умирам) почивка докато си поема дъх и после още 10.
и още 2 пъти в седмицата ходя и правя първо малко коремни преси и вдигане на краката от вис, после 20 мин елиптикал, почивка и ако се доредя още 20, ако не - 10 мин велоергометър. (Май не е много удачно тия упражнения да ги смесвам?)

В момента съм пълна дроб сърма и не издържам много но до седмица две се надявам да увелича велоергометъра в тренировъчни дни до 1х25 мин и елиптикала 1х40
Някакви допълнителни съвети, критики и препоръки с тренирането също биха ми били от полза.

Съжалявам, че питанките станаха толкова много. Наистина доста четох и от това май по зле стана щото един казва едно а друг друго. Просто кажете правилно ли се храня и тренирам щото няма смисъл да се бъхтя на вятъра.

Благодаря ви че изчетохте всичко това, дълго стана но исках да дам максимално информация за това какво съм, как ям и какво тренирам :) хайде със здраве

CE

08.03.08
10:13

Мисля, че трябва да замениш Активията с нисък % кисело мляко. Ядките като най-добър вариант май са бадемите и лешниците, обаче сурови и без сол.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1