06.03.08
04:25
Здраво!
Честити 130 години от освобождението, вярно със малко закъснение ама няма значение.
Въпроса е много логичен и прост:
понеже е всеизвестно, че тренира ли се се яде минимум 6 пъти ала бала 8 пъти, всеки 2 - 3 часа итн... въпроса ми е следния..
преди тренировка ми тряват минимум 2 часа да смеля, не мога да тренирам ако съм ял преди по малко от 2 часа пробвал съм много пъти, тренировката ми със кардио и душове итн, ми е 2 часа, и след това пия един протеин и не ям още 2 часа (понеже чистя сега). Това прави 6 часа без приемане на никаква храна.. денят ми е да кажем 13-14 часа като извадим 6 часа без хранене остават 7 ако ям всеки 2 часа това прави макс!! МАКС 4 яденета. А сега де?
Кажете мненията батковции
Наистина си е логичен въпроса. И на мен ми се вижда странно хранене повече от 4-5 пъти на ден. Не казвам, че не е реализуемо, но проблема е просто, че едва ли не нямаш никаква друга работа, а цел номер едно в живота ти е да си спазваш хранителния режим. Но идеята е просто, че храненията не са равностойни. Тоест Слагаш един скелет от 3 хранения, който не нарушаваш при никое положение. И отделно вмъкваш 1 час преди лягане и примерно следобедна закуска, или още по-добре, сутрешна вторична закуска. Особено ако деня ти започва рано, както е логично това да става. Примерно ядене 1 в 6:30, закуска 2 към 10:30, обяд 13:00 и т.н.
Като вторичната може да ти е 1-2 стабилни сандвича с печено пилешко, маско и черен хляб + нещо за пиене/кис. мляко/. За 15-20 минути си готов.
Всъщност парадокса идва при хора, които имат голяма работна/учебна заетост, където деня е разграфен до минутата, но това вече са си отделни истории.
А твоя проблем не виждам къде е, след като сам си казваш, че чистиш и умишлено си ограничаваш честотата на хранене... Малко си преувеличил горната сметка. :)
Мнението беше редактирано от tpd на 06.03.08 11:56.
Логичния въпрос си има и логичен отговор, а именно - ядене 2 часа преди тренировка е твърде отдалечено, а 2 часа след тренировка без храна е твърде голяма глупост. Да не говорим, че двучасова тренировка с истинско вдигане на истински тежести (а не стотици повторения с розовите гирички - нали така се “правел релеф”) ще те съсипе много повече отколкото си представяш и няма да можеш да изкараш на едно протеинче 2 часа след нея. Иначе 5 хранения на ден за мен поне си е оптимално.
Мнението беше редактирано от G33K на 06.03.08 13:50.
Не става въпрос за вдигане на розовите гирички... да вярно че силата ми е паднала поне двоино, но мен не ме бърка. Важното сега е да се оттърва от мазнините. Качването не ми е супер проблемно.
Да това за натовареността си е много вярно, ама няма да спрем да ходим на работа и лекции за да тренираме... иска ми се ама няма как.
При мен нещата са разделени на две: имам поне 2 дни в седмицата през които правя кардио тренировка и едни упражнения за чистене сутрин на гладно. Получава се следното:
Ставам към 8.30 взимам един бърнър обличам се и до 9, 9.15 съм в джим-а. Бягам към 30 мин, после правя нещо като клекове с раменна преса (2 пъти клякаш, 2 пъти буташ нагоре така по 6 пъти на серия) веднага отивам и правя набирания пред врат, за да стане като супер серия. Цялата тая работа я правя 3 пъти след което едвам гледам, къпя се и бегам на лекции. Вече е към 10, 10.15, аз съм си взел душа итн, и непосредствено след трен. пия един протеин, само прах с вода. 30грама протеин демек. Не ям поне час и половина два... тоест първото ми ядене за деня идва към 12… тва нормално ли е след като цяла нощ организма не е приемал никаква храна?!
Останалите дни, правя кардио към 5-6 след обед, преди тренировка, а после вдигам некви тежести (примерно за гърди 3 по 20) итн.
Не знам, струва ми се че трен за чистене са ми парфе, ама нещо яденето ми куца. Кажете кво е криво?
Намалил съм въглехидратите, ям повечко мазнини итн, риба тон пиле, сирена, мляко, итн. От плодовете и зеленчуците само ябълки и домати и то по малко.
Не, не е нормално да ядеш за първи път в 12, освен ако не си станал в 11:30…Стани 30-40 минути по-рано и закуси като човек - най-важното ти хранене за деня и най-здравословния навик който можеш да си създадеш. Едно ядене след фитнеса по пътя към лекциите ще ти е само от полза. Иначе ако ти е важно САМО да се отървеш от мазнините (на всяка цена) и така както я караш става - само че ще трябва да се запасиш с търпение, защото с такова хранене първо бая мускул ще трябва да изгориш преди да стигнеш до мазното. Но ако искаш здраве,сила и добър външен вид забрави тоя глад половината ден - протеина на прах не е храна, а хранителна добавка.
Недопустимо е да си оставяш организма без закуска толкова много време . Силата ти пада защото губиш и мускулна маса поради малкото ядене или недостатъчен протеин . Яж бе момче! 2 филий бонус 100гр месо между тях и можеш да го ядеш преди да влезеш на лекций .
Мен не ми допада твоя тип тренировки , 2 часа сутрин без храна и съм труп . И другото което е хранителния ти режим определя дали чистиш или качваш .
tpd ти отговори идеално.Правиш си 3-4 хранента който са като закон. Пък през другото време хапваш нещо малко и леко - ядки кофичка кисело мляко протеинче и общо взето ядеш колкото искаш не се тъпчеш като замаян ама и не гладуваш
06.03.08
20:56
Шест часа покрай тренировката...
Преди тренировка ям около 40 - 60 минути. Нейната продължителност е час и половина - два, веднага след нея пия протеин(с вода) и след 30-40 минути ям пак. Три часа и нещо стават... Недей така с толко дълги паузи.
Понеже и аз не мога да тренирам, ако съм ял, тренирам сутрин. Аз съм си решил проблема по следния начин. Ако ще качвам ... Закуската трябва да я има и е около час и половина преди тренировката (т.е. за мен 6:30 и тренировка в 8:00). Като свалям е по-лесно. Не закусвам. Пия една суроватка с вода час преди тренировка (или аминокиселини ще опитам сега) и една веднага след тренировка. Максимум час след тренировка ям. (не знам защо оставяш 2 часа след тренировката гладен). Друг е въпроса, че тренировката ми е час и 10 мин с преобличането. Сега като включа кардио, ще стане час и половина. :-)
А аз какво да правя :D Работата ми е такава,че ставам 6:30 тогава мога и да закусвам ...После мога да ям чак към 12,13,14 часа според зависи каде и какво правя по рано нямам никакво време ...Прибирам се от работа горе долу към 7 тогава мога да ям 3-ти път :D Aбе тази пролет ще е много забавно чистенето...
В саита пише: “ако атлетът прави кросове в сутринта (между 9 и 10 часа), тогава мястото на храненето е във времевия пояс между 12 и 13 часа (т.е. минимум 2 пълни часа след края на физическото натоварване)”
честно вече не знам какво да пробвам. Ако ще съм на НВД, как да тренирам?? Да намаля тежестите и да увелича повторенията, кога да правя кардио и по колко??
Аз мислех: Правя кардио всеки път в залата по 30мин бягане преди силовата трен. след това със средни тежести (до 12 повт.) силовата. ??
Като пак ще си имам 2 дни в които ще правя кардио сутрин преди закуска... а силовата тренировка привечер.
Коментари? Предложения?