08.03.08
16:34
Здравейте,
Пиша тук,понеже вярвам,че има много хора,които са наясно с храненето.Правих си алергенен тест и се оказа,че трябва да пазя 6-месечна диета,изключваща следните храни:краве мляко и сирене,свинско месо,яйчен белтък,боб,ориз,картофи,брашно(пшеница),банани(цитроси),ядки(всякакви)...Май това бяха.Някои ще си кажат “Че то има ли нещо което все пак можеш да ядеш?”.Проблема е там,че и аз това си мисля.И понеже се занимавам с фитнес и кик-бокс,и съм подложен на доста голямо физическо натоварване...при положение,че всичко изброено до тук ми е било основно меню...какво да правя?С какво да заместя тези храни.Ще съм благодарен,ако някой искаже мнение по въпроса и се опита да ми помогне,понеже никак не ми е лесно....
Просто не обръщай внимание на подобни глупави тестове, ако действително имаш алергия към някоя храна това ще се прояви с гадене, повдигане и нежелание да я ядеш и това са много редки случаи за определена храна.
Отхвърлянето на всички тези храни е безумно глупаво дори не ми се коментира повече.
08.03.08
17:05
Виж сега...този тест не съм го измислил ей така от въздуха да си го направя.Преди няколко години се появи сърбеж и където и да се почеша,мястото се зачервява и се обрива все едно съм се ужилил от коприва.От тогава пия едни хапчета(Zodac),прекратяват сарбежа,но в момента,в който ги спра и след 2 дни сарбежа се появява отново.И си живея така вече 3 години и нещо.Не изчезна от самосебе си,така че прибягнах до друго решение на нещата(което и аз не съм сигурен че е правилно).Не ме е яд,че не мога ям тия неща,които съм изброил...яд ме е просто,че не зная какво да ям.Ако се замислиш в колко неща присъства брашното само(хляб,бисквити,пици,торти,солети,сладкиши и т.н.)....
имаш хронична рецидивираща уртикария. Ще е късмет, ако причината за заболяването са храни. Алергологът, който ти е правил кожно-алергичните проби ти е дал списък на разрешените храни. Виж техния състав - белтъци, мазнини, въглехидрати, минерали и витамини, енергийна стойност. След това определи твоите потребности от енергия и основни хранителни вещества. И това ще е твоята диета. Започваша да спазваш диетата и пиеш зодак. След това спираш антихистамина и следиш за обриви. Ако няма такива, започваш да включваш една нова храна за 48ч. и си водиш дневник. Целта е да определиш реално към кои храни си алергичен, защото това, което си посочил не ми се струва много реално. При рецидив на уртикарията, минаваш на строга ВХ диета, за да не разширяваш алергията.
Освен зодак добави ранитидин и атаракс, но затова ще те посъветва алерголога. Дано да си уточнен добре и да се касае за непоносимост към храни.
Освен това тук имаше интересна статия за алергии и спорт, но само първата част. Така и не намерих втора част, в която трябваше да има препоръки за диета.
09.03.08
21:25
Благодаря за съвета.Ще се опитам да направя така,както казваш.Списък на разрешените храни не ми е даван,така че сам ще трябва да се оправям май...
09.03.08
21:35
Алекс, а преди това алергии към тези храни наблюдавал ли си?