10.03.08
00:07
здравейте, нов съм, но чета форума от около 4 месеца (намирам го за много полезен и интересен).
първо искам да ви попитам какви добавки да си закупя, защото никога до сега не съм ползвал нещо подобно. държа да отбележа че съм на 24 години, според мен съм доста стегнат и въпреки че не ходя на фитнес се стремя да поддържам форма (всяка сутрин бягам, имам лост вкъщи, дигам дъмбели, лицеви и коремни). значи бях в казармата преди години и от тогава не съм пропускал нито един ден да правя гореспоменатите упражнения (навик остана :Д). не спазвам никакъв хранителен режим, просто откакто се помня съм все едни и същи килограми - 86, около 187 см съм висок... разликата е била най-много 2 килограма преди да вляза в казармата... просто не мога да си го обясня? тогава нито спортувах, пиех, пуших, а сега нито пия, нито пуша, сигурно съм някакъв феномен :D хапвам си доста бих казал, сладко също много, но абсолютно нищо не ми се лепи! нямам грам сланинка, само жили и мускули -та затова се замислих да кача малко мускулна маса ако е възможно.
ще бъда много благодарен ако някой искаже мнение и даде съвет, като предпочитам да не ходя на фитнес (просто съм много зает с работа в момента и нямам свободно време през деня) по съм склонен да си купя от онези фитнес уреди за вкъщи
благодаря предварително
Без тренировки трудно ще качиш мускулна маса. Щом хранителния ти режим не е режим в истинския смисъл на думата, препоръчвам ти да си изчислиш (има калкулатор на сайта) дневния разход на колории и да съставиш (и съобразиш) един хранителен режим за покачване на мускулна маса. Имаш дъмбели, имаш лост, купи си една лежанка и можеш да правиш полу-пълноценни тренировки на цялото тяло. С малко желание принципно и време за зала би могъл да намериш. Мисля, че без активен спорт е абсолютно ненужно да ти препоръчвам добавки, защото приемът им би бил неоправдан, т.е. грешно дадени пари от теб. Препоръчвам ти да прочетеш тези статии и предполагам ще се ориентираш с храненето: http://www.bb-team.org/articles/1542/