Проблем. гейнер и влиянието му върхя панкреаса

10.03.08
16:58

Здравейте!
Натрупах стаж в залата и реших да започна да приема хранителни добавки. Посъветвах се тук и там и ми казаха, че за да качвам килограми, най добре ще е да си направя сам гейнер, като смеся 4 кг глюкоза и 1кг 100% Уей класик на ОN (това е за един месец). Пия го три пъти на ден (сутрин, обед и вечер) по 50 г. (40 г. глюкоза и 10 г протейн).Така и направих и вече 20 на дена го пия, а резултата е 2 кг (доволен съм). Принципно обичам да се съветвам с личният си лекар за всички решения свързани с фитнеса и храненето, затова днес като бях при него споменах за гейнера който пия и затова от каквое е съставен (4кг глючока и 1 кг протейн) и директно я попитах дали няма да има лошо въздействие върху инсулина и панкреаса. Тя се позамисли някоко секунди  и ми каза, че 4 кг глюкоза на месец са ми много и че по този начин още от малък съм затормозявъл панкреаса и това можело след години да ми се отрази лошо. Притеснен съм и се чудя какво да правя. Като за начало смятам да отида при професионален диетолог и той да си каже мнението (ако може някой да ми препоръча). Личният ми лекар определено е добър и си разбира от работата! Тоя диеябет ми влезнъл в мозъка и не мога да спра да миясля, а като разбрах, че в последнияте години болните се увеличават направо... Кажете какво да правя аз съм типичен ектоморф и ми трябват яко килограми

ИВ

10.03.08
18:17

Ако се притесняваш до такава степен, че да спреш употребата на ози домашен гейнър, то можеш да си купеш опаковка хром пиколинат, който струва около 15-22 лева в зависимост от фирмата, която ще избереш, като ти стига за 100 дни. Стабилизира нивата на инсулина.

10.03.08
18:27

Ако съм разбрал правилно: пия гейнер той ми помага да качвам, но инсулина ми не може да се покачи защото съм пил това “чудо” за което спомена. А няма ли опасност глюкозата да не се усвоява демек да утива на вятърът..?

10.03.08
19:04

абе не знам кой ти е казал, че в гейнърите има само бързи въглехидрати, но не е така. с толкова глюкоза бая сланинки можеш да качиш. хром-пиколината би трябвало да ти помогне, но все пак вкарай и някои бавни въглехидрати.
личното ми мнение е да си караш на протеин, а въглехидратите си ги набавяй от храна

ИВ

10.03.08
20:09

казано от avirex на 10.03.08, 18:27:

Ако съм разбрал правилно: пия гейнер той ми помага да качвам, но инсулина ми не може да се покачи защото съм пил това “чудо” за което спомена. А няма ли опасност глюкозата да не се усвоява демек да утива на вятърът..?

Хромът просто държи кръвната захар в нормални стойности, за да не стане гаф :).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1