изпъкнал гръден кош

10.03.08
18:57

здравейте, от доста време наблюдавам форума, но не съм писъл досега :)
висок съм 182 78кг, тренирам от 1 месец и наскоро забелязах че горната част на гръдния ми кош е изпъкнал (има кокал а не месо) сякаш имам трета малка гърда посредата :(
..... много е грозно - гърдите се развиват само отстрани и отдоло. Това нормално ли е, как мога да сложа и там месо (мускул)

благодаря

10.03.08
19:59

Евентуално наблегни на горните гърди (полулега). Пусни снимки, ако можеш.

MA

10.03.08
20:15

дай снимка !

10.03.08
20:48

снимка - http://img385.imageshack.us/img385/575/mus2ep7.jpg

п.с. малко съм космат по гърдите ама .... нейсе  :red:

аз още не тренирам на лежанки, само на машините бутам-дърпам, това от полулег го знам. Има ли упражнение за горна част на гърди със машина (скрипец)

10.03.08
20:59

Доста високо е тази издатина, но според мен с натрупване на доволно количество маса би се позаличила гледката...

ТЮ

10.03.08
21:09

Oстави ги машините, с машини маса не се прави, дъмбели от полулег според мен са твоето упражнение.

Само щанги и дъмбели. Мани машините. Машините са за да изолираш мускул, а ти имаш да гониш нещо много по - комплексно.
Не се притеснявай, това не е образуване на гърди а подчертаване на структурата на гръдния ти кош към момента според мен.
Имаш нещо, подобно на т.нар. “пилешки гърди”.
Преодолява се с много тренировки. МУскулите нарастват, расте и белия дроб и с него и гръдния кош. Аз лично бях с подобна формация, само дето изкривените ребра се събират в долната част на гърдите, не на горната.
Сега само при дълбоко издишане и натиск се разбира, че гръдният ми кош не е съсем “красив”. Определено горната му част е по - широка от долната, което някога не беше така.
С тренировки ще стигнеш нормалната, правилна форма на гръдния кош.
Прави обаче лег с щанги. Разтваряния с дъмбрли. Флайс.
И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пул-оувър, по възможност комбиниран с клек в суперсерия. Някои ще кажат “рано е”. Не е толкова рано. Почни ги упражненията, първо в отделни дни, а след месец - два ги обедини. Най - доброто за гръдния кош е.
А с времето нарастналия гръден мускул ще позаеме пранината. Но според мен тя има мегдан с разширяване на гръдния кош да се “поприбере” навътре, защото такава е обичайната форма на ребрата и гръдната кост.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 16.03.08 23:57.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1