10.03.08
19:14
Бодибилдингът е хубав спорт, но според мен трябва да се комбинира и с други спортове- аеробни спортове. Интересно ми е дали някой от вас съчетава бодибилдингът с плуването. Сега реших да почна да плувам, но проблемът е че съм на 22г. Според вас много ли съм закъснял. Имам ли още шанс да развия гръдния кош?
Хич даже не е задължително да се комбинира с плуване - безмислено е по-скоро и има по-удачни варианти за кардио които не натовартват горната част от тялото, като тичането, велоергометъра и кростренажора. Плуването само би ме уморявало и няма да имам сила за силова тренировка.
казано от Калоян Георгиев на 10.03.08, 19:58:
Хич даже не е задължително да се комбинира с плуване - безмислено е по-скоро и има по-удачни варианти за кардио които не натовартват горната част от тялото, като тичането, велоергометъра и кростренажора. Плуването само би ме уморявало и няма да имам сила за силова тренировка.
И аз споделям мнението на Калоян. Не е задължително да се комбинира с друг спорт, освен бягане. Иначе аз съм от Бургас и просто няма начин да не поплувам
Абе не ти е късно.Колко е гръдния кош?Толкова ли е малък или ти не го харесваш?Плувците са много развити наистина.
Не е късно за плуването, но през пубертета, когато тялото ти се модифицира се поддава по-лесно на принудени подобрения. Ще имаш успех единствено с упорито постоянство. Освен това трябва да го редуваш с фитнеса, защото застъпването на двата спорта в един ден ще доведе неминуемо до умора, а дори и до преумора, която ще направи едното от двете занимания неефективно.